Στη χώρα που ανθεί η διζωνική πορτοκαλέα

ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ… Τι θυμήθηκα τώρα; Οτι το 2004 ο Πρόεδρος του δεξιού ΔΗΣΥ, Ν. Αναστασιάδης κατηγορούσε την τότε κυβέρνηση ότι φιμώνει το αριστερό ΑΚΕΛ και λοιπούς οπαδούς του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν. Απειλούσε δε ότι θα την καταγγείλει στους Ευρωπαίους. Ο Ν. Αναστασιάδης είναι τώρα ο επικρατέστερος υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα στην Κύπρο. Το ΑΚΕΛ παλεύει για τη δεύτερη θέση.

(Τουλάχιστον οι Κύπριοι γλυτώνουν από τις αντιμνημονιακές υποσχέσεις. Κάτι είναι κι αυτό)

7 thoughts on “Στη χώρα που ανθεί η διζωνική πορτοκαλέα

  1. Καλά, αυτός ήταν σοσιαλιστής. Ο Αναστασιάδης, δεξιός άνθρωπος, το τό θελε – και μάλιστα ως πυροτεχνημα οπως λεει το ενδομήδεια
    Εδώ επικαλείτο, διαβάζω, τον Τσίπρα στο ντιμπέιτ υποψηφίων. Τσίρκουλο!

  2. Το ‘θελε ακριβώς έτσι: ως πυροτέχνημα (τί άλλο;)
    Α, και μην παραλείψουμε και μία άλλη ταύτιση των δύο ανδρών: πριν καν κατέλθει η Τρόικα στο νησί, ο κος Αναστασιάδης δήλωσε ότι υπογράφει το όποιο Μνημόνιο ‘με κλειστά μάτια’ και καλούσε τους έτερους δύο υποψηφίους να δεσμευτούν για το ίδιο…(αλλά είπαμε: αυτός είναι δεξιός άνθρωπος…)

  3. Για δεξιους κι αριστερούς θα πρότεινα αυτό – μαζί με αλλες δυσάρεστες αληθειες που φαινεται οτι ισχυουν και στην Κύπρο [ από: https://herrkstories.wordpress.com/2012/04/24/parapei/ ]:

    Οι παραδοσιακές ιδεολογίες της “δεξιάς” ή της “αριστεράς” έχουν καταστεί τελείως κενές· τίποτε το ουσιαστικό δεν χωρίζει τα προγράμματα των αντίστοιχων κομμάτων. Από αυτήν την άποψη το να κάνουμε τον απολογισμό της “αριστεράς” δεν είναι ούτε καν απαραίτητο. Αλλά το ίδιο ισχύει και για τη “δεξιά”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s