Τουρκική εξωτερική πολιτική

Στο ιστολόγιό του ο Απόστολος Αθηναίος αναφέρεται στην τουρκική εξωτερική πολιτική σε δύο σύντομα άρθρα. Δεν μπορώ να κρίνω την εγκυρότητα της ανάλυσής του, φαίνονται πάντως σοβαρό έναυσμα για σκέψη.

Το πρώτο άρθρο Τα εξωτερικά παιχνίδια του Χαλίφη από την Πόλη αναφέρεται στην – ασιατική – εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Το δεύτερο άρθρο Περί της επισκέψεως Ομπάμα στην Άγκυρα…  αφού αναλύει τις θέσεις του Δυτικού και Ανατολικού κόμματος της Ελλάδας, καταλήγει:

«για την Χίλαρι αυτά τα ίδια σουρεάλ σημαίνουν μόνον απλοποίηση της εργασίας της, λόγω μείωσης του αριθμού των διαπραγματευομένων κυβερνήσεων κατά μία. Για ό,τι θέμα αφορά την Ελλάδα, θα διαπραγματευθεί με τον Ερντογάν και τον Πούτιν».

One thought on “Τουρκική εξωτερική πολιτική

  1. Η ηγεμονική νοοτροπία έχει συνέπεια, αν δεις τι λένε οι Τούρκοι για τις Σπέτσες:
    http://spetses.wordpress.com/tekmiria/xenes/orenc/

    Η πιο γενική απορία είναι, πώς βλέπουν την Ελλάδα απο την Τουρκική πλευρά; Εκείνη κινείται μ’έναν ωμό ρεαλισμό που δείχνει πως κατάλαβε το Θουκυδίδη καλύτερα απο εμάς τους «απογόνους». Μπορούμε άραγε να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα, μήπως συνέλθουμε και βάλουμε μια τάξη στο κράτος μας; (δες σχετικά το δοκίμιο “Τάξη, αταξία κι ανάταξη” στο http://anataxis.wordpress.com ).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s