Ποιος;

Ποιος αρνείται, παρόλο που του το προτείνουν, να διαγραφεί τμήμα του ελληνικού χρέους; Η κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου

(Πηγή:) «Οι ευρωπαίοι λοιπόν -και κυρίως οι γερμανοί που όλοι οι άλλοι περιμένουν να πληρώσουν το λογαριασμό-, βλέποντας πως η εθελοντική συμμετοχή των τραπεζών σ’ ένα ελάχιστο κούρεμα καταλήγει σε παρωδία και βλέποντας πως στο εσωτερικό τους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν μια ακόμα παρέμβαση υπέρ των τραπεζιτών, ξεκίνησαν να μιλάνε για το αυτονόητο. Πως η ελλάδα δεν είναι δυνατόν να έχει κρατικό χρέος 180% του ΑΕΠ της και να περιμένει κανείς να πληρωθεί από αυτό. Έτσι άρχισαν να πιέζουν για ένα πραγματικό κούρεμα της τάξης του 50% τουλάχιστον και τελικά μέχρι που συμφώνησαν και οι διαφωνούντες γάλλοι στο σχέδιο.

Και μαντέψτε ποιοι διαφώνησαν σε αυτό το σχέδιο που προωθούν οι γερμανοί. Ναι, καλά το καταλάβατε, οι τραπεζίτες. […] Σύμφωνα με τα παπαγαλάκια η Αθήνα απέρριψε την πρόταση των γερμανών. Αλλά δεν το έκανε επίσημα, το έκανε ημιεπίσημα.»

Ποιος ζήτησε να καθυστερήσει η 6η δόση του δανείου προς την Ελλάδα; Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου

(Πηγή:) «Μας είπαν ότι ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν αυτός που ανέβαλε τη συνεδρίαση της 13ης Οκτωβρίου και εξ αυτού και την έγκριση της περιβόητης έκτης δόσης του δανείου. Εκείνου του δανείου που έσωσε τη χώρα. Πάλι ψέματα είπαν. Όπως αποκάλυψε ο Βέλγος υπουργός οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς, η συνεδρίαση ακυρώθηκε κατόπιν ελληνικού αιτήματος! Προφανώς, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τον ελληνικό λαό δεν τον εκβιάζουν οι κακοί Ευρωπαίοι, αλλά ο καλός μας υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος.»

Ποιος υποστηρίζει ιδιώτη σε διαμάχη του με το ελληνικό δημόσιο; Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου

(Πηγή:) «Η ελληνική κυβέρνηση παρεμβαίνει υπέρ ιδιωτικής εταιρείας και κατά των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου και ζητά να ακυρωθεί απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» καλείται να επιστρέψει 15,4 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο!»

Ποιος αρνείται να εισπράξει από μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου; Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου

(Πηγή:) «Ο τέως υφυπουργός και βουλευτής του Πασοκ Δημήτρης Κουσελας […] διαθέτει λίστα 3.800 προσώπων που οφείλουν στο Δημόσιο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ έκαστος, ενώ -πρόσθεσε- τα ποσά είναι εισπράξιμα. Διευκρίνισε δε, ότι δεν πρόκειται για τη λίστα των μεγαλοοφειλετών που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών και που περιλαμβάνει «μη εισπράξιμα» ποσά.»

ΥΓ: Για τη φωτογραφία ΓΑΠ δεν γνωρίζω την αρχική πηγή.

4 thoughts on “Ποιος;

Σχολιάστε