Μον Ρεπό

9xw1delc7o1395221814fudqxksn30

Η πλαζ του Μον Ρεπό, μετά από σύντομη περίοδο εγκατάλειψης, άνοιξε υπό νέα διεύθυνση. Η άλλοτε γνήσια λαϊκή πλαζ κοντά στο κεντρο της Κέρκυρας έχει μετατραπεί σε ροζ εφιάλτη.

Με το που μπαίνεις σε υποδέχεται μία προσεκτικά πεταχτή ξανθιά για να σε καλωσορίσει (!) και να σου πει ότι η είσοδος είναι δωρεάν. Τα αποδυτήρια έχουν φτιαχτεί, αλλά έχει υπεισέλθει μια ασιατικού τύπου διακόσμηση (!!), ενώ στον χώρο ανεμίζουν διάφορα αραχνούφαντα λευκά πανιά.

Η υπαίθρια τσιμεντένια στρογγυλή πίστα με τα όμορφα σκιερά δέντρα είναι στη θέση της. Πάνω της όμως κρέμονται πολυέλαιοι. Και φυσικά έχει και μπητσόμπαρο. Και μεγάλες ξαπλώστρες παντού.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι σχεδόν κανείς δεν κάνει μπάνιο. Αντιθέτως, η αυτοσχέδια παραλία ακριβιώς έξω από το έκτρωμα είναι γεμάτη, μολονότι λιγότερο ωραία από την παραλία του Μον Ρεπό.

Τράβηξα λοιπόν απογοητευμένος για το παρακείμενο Καρδάκι. Μέσα στην ωραία καταπράσινη διαδρομή, άρχισε να με ακολουθεί κι ένας σκύλος. Κάθε τόσο λοξοδρομούσε, τάχα αυτόνομος, αλλά όταν προπορευόταν κοίταζε και πίσω αν έρχομαι. Τον οδήγησα στη θάλασσα. Κάναμε μπάνιο και χαρούλες.

Στο Καρδάκι, δυοτρία μέτρα από τη θάλασσα είναι η πηγή που άμα πιεις θα πάθεις κάτι καλό (θα παντρευτείς Κερκυραία, θα ξαναγυρίσεις στο νησί, θα βρεις την ευτυχία). Ηπια ξανά από την πηγή. Πρέπει να πίνεις κάθε τόσο, αλλιώς τα μάγια ξεθυμαίνουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s