το λεωφορείο

Πρόλαβα το λεωφορείο για παραλία στο τσακ: δεν έλεγε να περιμένεις το επόμενο. Η μέρα ηλιόλουστη· το «μικρό καλοκαίρι» του Οκτώβρη, έγραφαν οι εφημερίδες. Η θάλασσα ακόμα ζεστή, ό,τι πρέπει για μπάνιο.

Οι ελεγκτές μπήκαν ξαφνικά – αυτή είναι κι η δουλειά τους εξάλλου. Οταν αρχισαν να λένε ότι πρέπει να κρατάμε το λεωφορείο καθαρό και πάλι μάς φάνηκε φυσιολογικό. Οταν ζήτησαν από όσους είχαν πληρώσει εισιτήριο να πληρώσουν και δεύτερο και τρίτο, αρχίσαμε κάτι να ψυλλιαζόμαστε.

Πολλοί επιβάτες διαμαρτυρήθηκαμε, άλλοι ήπια, άλλοι πιο έντονα. Πιο πολύ φωνάζανε κάτι λιγδιασμένοι που κάθονταν στη γαλαρία. Οταν οι ελεγκτές απείλησαν ότι θα μάς κατεβάσουν κάτω, όμως, οι λιγδιασμένοι πήγαν και σήκωσαν κάποιον που σιγοτραγοδούσε στη γωνιά και τον κατέβασαν εκείνοι από το λεωφορείο. (Στα μουλωχτά κλωτσάγανε και κάτι άλλους.) Τότε ο ελεγκτές θύμωσαν και είπαν ότι μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν κόσμο.

Ηταν που ήταν μπερδεμένα τα πράματα, μετά απόγιναν: 2-3 λιγδιασμένοι πεταχτήκαν έξω απ’ το λεωφορείο χωρίς να δούμε ποιος τους έσπρωξε. Κάτι γιαγιάδες στ’αριστερά μου αρχίσαν να φωνάζουνε για τα καημένα τα παιδιά (μάλλον θα φοβόντουσαν μην τις κατεβάσουν κι αυτές). Οι ελεγκτές βρήκαν την ευκαιρία να επιβάλλουν την τάξη και μες στην αναμπουμπούλα ζήτησαν να πληρώσουμε εισιτήριο για άλλη μια φορά.

Μ’αυτά και μ’αυτά, ούτε καταλάβαμε πότε φτάσαμε στη Βάρκιζα.

Advertisements

11 thoughts on “το λεωφορείο

  1. κάνατε μπάνιο τελικά; αυτό μετράει!

    (οι γιαγιάδες πήγαιναν να κάνουν ανάληψη από μακρινά ΑΤΜ, έτσι για τη βόλτα. φημολογείται ότι οι λιγδιασμένοι τις συνόδευαν διακριτικά.)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s