19 Απριλίου 2013, Αρειος Πάγος (9.30 πμ)

Μετά την επίσκεψη Σαμαρά στην Άγκυρα και την ανακοίνωση στενότερης συνεργασίας των δύο κυβερνήσεων, οι ελληνικές αρχές έχουν επιδοθεί σε πραγματικό κυνήγι όλων των εκζητούμενων για την πολιτική τους δράση στην Τουρκία. Ηδη έχουν συλληφθεί 5 πρόσφυγες. (Μέχρι πρόσφατα οι αρχές προέβαιναν με δισταγμό στην έκδοση Τούρκων προσφύγων).

Παράλληλα με τις συλλήψεις των Τούρκων και Κούρδων εμφανίζονται συνεχώς δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο, τα οποία κάνουν λόγο για συμφωνίες έκδοσης μεταξύ Ελλαδας – Τουρκίας, για διακρατικές μυστικές αντιτρομοκρατικές συμφωνίες με οικονομικά ανταλλάγματα και τα οποία φωτογραφίζουν πρόσφυγες στην Ελλάδα, δημοσιεύουν τα ονόματά τους και προαναγγέλλουν συλλήψεις από τις ελληνικές αρχές.

Ο Zeki Gurbuz και ο Bulent Comert, συνελήφθησαν στις 12.2.2013 στην Πάτρα, όταν ο πρώτος εμφανίστηκε στις ελληνικές αστυνομικές αρχές στο πλαίσοο διαδικασίας ασύλου, συνοδεία του δευτέρου, που τον συνέδραμε ως διερμηνέας. Ο μεν Κούρδος-Αλεβίτης Γκουρμπούζ είναι θύμα βασανιστηρίων, ενώ η αδερφή του έχει διωχθεί από τις τουρκικές αρχές λόγω του αγώνα της κατά των σεξουαλικών βασανιστηρίων. Ο δε Κομέρτ, αιτών άσυλο στην Ελλάδα από το 2002, θύμα βασανιστηρίων, διώκεται από τις τουρκικές αρχές λόγω των αριστερών και φιλοκουρδικών πεποιθήσεων του. Είναι ένας από τους πρώην απεργούς πείνας που αγωνίστηκαν κατά των λευκών κελιών.

Η υπόθεσή τους εκδικάζεται σε τελευταίο βαθμό από τον Άρειο Πάγο.
Η Ομάδα Δικηγόρων καλεί σε συμπαράσταση στις 19.4.2013 στον Άρειο Πάγο (Λεωφ. Αλεξάνδρας, Αθήνα) – 9.30 το πρωι.

(Πηγή)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s