Εοκαβιτατζήδες και ανανικοί

Ο Π. Ηφαιστος αναρωτιέται με την οργισμένη ανημπόρια αυτού που πασχίζει να εμποδίσει την καταστροφή (πηγή):

[…] Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι οπαδοί του ΑΚΕΛ δεν βλέπουν ότι ο δικός τους κομματικός υποψήφιος είναι ανέφικτο να εκλεγεί και ότι επιμένοντας μυωπικά σκάβουν, ρητορικά μιλώντας, τον δικό τους τάφο και τον τάφο της πατρίδας τους. Ο Νίκος Αναστασιάδης δεν είναι ο κατά τα άλλα μειλίχιος Γλαύκος Κληρίδης. Αντί-αισθητικές «μεθυσμένες» νοοτροπίες της δεκαετίας του 1970 εκπέμπει. Ρεβανσισμό εκπέμπουν και οι φανατικοί κομματικοί οπαδοί του που πανηγυρίζουν για το επερχόμενο «δεξιό» κράτος.

Βρικολακιάζει η τερατώδης σύνθετη εμφύλια κατασκευή ανθρωπότυπου που εκκολάφθηκε την περίοδο 1960-2004. Ενός πολιτικά τερατώδους ανθρωπότυπου ο οποίος είναι ταυτόχρονα αντί-Ακελικός, Αντί-Μακαριακός, ψευτοπατριώτης εοκαβιτατζής, φανατικός Ανανιστής (και γι΄αυτό λογικά κατά βάση αντί-Γριβικός) και κολλημένος «διζωνοκοινοτιστής» συνειδητός ή ανεπίγνωστος ή από πείσμα υπηρέτης του νέο-Οθωμανισμού. Ο πολιτικός παραλογισμός και η πολιτική παράκρουση στο απόγειό τους.

[…] Εάν ψηφίσουμε Πρόεδρο πρόσωπο το οποίο στο παρελθόν δέχθηκε και σήμερα αμετανόητα συνεχίζει να δέχεται να καταργηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία την επομένη των εκλογών οι στρατηγικοί σχεδιαστές θα κάνουν μια μεγάλη και απότομη στροφή: Για το φυσικό αέριο, για τις οικονομικές συναλλαγές, για τις συμμαχίες, για την γεωπολιτική αξιοποίηση του νησιού και για ότι άλλο διαθέτει η Κύπρος τους συμφέρει να αρχίσουν να διαπραγματεύονται με την Άγκυρα. […]

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s