ΓΑΠ Κύπρου

Από άρθρο του Δ. Κωνσταντακόπουλου (’Επίκαιρα’, 07.02):

«Το 2004, ο Αναστασιάδης υπερασπίστηκε μέχρι τέλος την κατάλυση του κυπριακού κράτους, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ξένους. Βγήκε, μάλιστα, στην Ευρώπη, να επιτίθεται στην κυβέρνηση Παπαδόπουλου – ΑΚΕΛ για (ανύπαρκτες) αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στο δημοψήφισμα. Αυτόν τον άνθρωπο ετοιμάζονται τώρα να ψηφίσουν οι Κύπριοι ψηφοφόροι, αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις […]. Είναι συχνό φαινόμενο οι πολίτες να εμπιστέυονται έναν πολιτικό κι αυτός να τους ξεγελάει. Αλλά εδώ οι Κύπριοι ετοιμάζονται να κάνουν κάτι μάλλον σπάνιο: να εμπιστευτούν κάποιον που αποδεδειγμένα επεχείρησε να καταλύσει το κράτος του οποίου διεκδικεί την προεδρία!»

«Ο Γιώργος Παπανδρέου, που απέτυχε να καταλύσει το κυπριακό κράτος [σημ: αναφέρεται στην ένθερμη υποστήριξη του ΓΑΠ στο σχέδιο Ανάν] , έγινε πρωθυπουργός το 2009 και κατέλυσε το ελλαδικό.»

4 thoughts on “ΓΑΠ Κύπρου

  1. Παράθεμα: ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

  2. Παρά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, όπως φαίνεται, η εκλογή Νίκου Αναστασιάδη στο δεύτερο σενάριο παραμένει ρευστή αν ληφθεί υπόψη και το φαινόμενο απόκρυψης ψήφου ειδικά εντός των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ. Με βάση τα δεδομένα, στο σενάριο αυτό, η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας θα αφεθεί κατά κύριο λόγο στην πρόθεση ψήφου των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ οι οποίοι θα κληθούν, στην απουσία υποψηφίου του κόμματός τους, να πάρουν απόφαση. Σύμφωνα τον πίνακα, 9% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ γέρνει προς την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στο Προεδρικό αξίωμα. Παράλληλα, το 54% των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ υποστηρίζει την εκλογή Γιώργου Λιλλήκα. Ωστόσο, την εκλογή θα κρίνει πιθανότατα το υπόλοιπο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ για το οποίο η πρόθεση ψήφου, τουλάχιστον για την ώρα, παραμένει αδιευκρίνιστη(37%).

    http://offsite.com.cy/dimoskopisi-offsite-ola-reusta-mia-evdomada-prin-apo-tis-proedrikes/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s