Από τη δράση παραστρατιωτικών ομάδων στην Ελλάδα

Η εφημερίδα Ποντίκι (πηγή) περιγράφει κάτι που κυκλοφορεί εδώ και καιρό: τη στρατολόγηση τοξικομανών από φασιστικές ομάδες. Η εφημερίδα, αν καταλαβαίνω καλά, υπονοεί ότι βασίζεται σε αστυνομική πηγή. Υπενθυμίζεται ότι τα πρωτότυπα Freikorps, δηλαδή οι παραστρατιωτικές ομάδες που έδρασαν στην μεσοπολεμική Γερμανία ήταν ταυτοχρόνως υπέρ και εναντίον του Κράτους:

» Πως συγκροτούνται τα παρακρατικά Freikorps;

Τους τελευταίους μήνες ένα παράδοξο όπως και πρωτόγνωρο για τα μέχρι τώρα δεδομένα της πλατείας Εξαρχείων βρίσκεται όχι μόνο σε «άνθηση», αλλά με τρομερά σταθερή περιοδική επαναληπτικότητα Τα βράδια της Παρασκευής, είτε του Σαββάτου, «ξεχύνονται» στους δρόμους ορδές ατόμων που χυδαιολογούν και συγκρούονται στο δρόμο με αντιεξουσιαστές ή επιτίθενται σε στέκια.

[…] Πολλοί από τους τοξικομανείς της περιοχής με αρχηγικό προφίλ, έχουν «προσεταιριστεί» (sic) από στελέχη της Χρυσής Αυγής και χρησιμοποιούνται ως Πέμπτη φάλαγγα ώστε να πρωτοστατούν στα πογκρόμ αρχικά σε βάρος μεταναστών και στη συνέχεια αναλόγως συγκυρίας κατά των αναρχικών.

[…] Από χρόνια ήταν γνωστός ο «εισοδισμός» του γκρουπούσκουλου στη μαφία και στους χούλιγκανς των γηπέδων προκειμένου ν’ αντληθούν μέλη για τη σύσταση ενός μυστικού Στρατού ή για καταδρομικές επιχειρήσεις

[…] Τώρα όμως που αυτή η ακροδεξιά οργάνωση συναντά απήχηση και βρίσκει ερείσματα, τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί και ο βαθμός απειλής για την ανασύσταση λούμπεν παρακρατικών μηχανισμών, χειρότερων από αυτούς που γνώρισε η χώρα και ως προς τη μέθοδο της πράξης και ως προς το δραματικό αποτέλεσμα έχει εκτοξευθεί κατακόρυφα. »

Y tú, mi pátria perdida

Advertisements

2 thoughts on “Από τη δράση παραστρατιωτικών ομάδων στην Ελλάδα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s