Στην Αβάνα

κουνδουρος

Ο Λ. πήγε στη Λατινική Αμερική για να δει από κοντά το τέλος του κόσμου. Από κάθε πόλη που περνάει στέλνει στους φίλους του ένα ιμέιλ με τις εντυπώσεις του. Χθές έλαβα αυτό από την Αβάνα:

Αγαπητοί φίλοι,

Περπατάω στους δρόμους της Αβάνας και τραβάω φωτογραφίες στις καταστραμμένες προσόψεις των κτιρίων και στα εξαίσια αρχοντικά Chevrolet του 50, όλα βαμμένα σε χρώματα φανταχτερά και προκλητικά.
Και αν το όνειρο;
Ητανε ένα πολύ ιερό όνειρο, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Ο κόσμος εδώ ζούνε τις ζωές τους με πεποίθηση και επιμονή. Υπάρχει μουσική, ζέστη και φλερτάρισμα. Απολαμβάνω πολλές ώρες στον ήλιο στις Playas del Este, στις ανατολικές παραλίες χαϊδεμένος από τα έντονα κύματα

Κι αν το όνειρο είχε πραγματοποιηθεί;

Πολλά φιλιά

Το διάβασα κι ο νους μου πήγε αμέσως εδώ. Εσάς;

13 thoughts on “Στην Αβάνα

  1. Εδώ, θα συναντάς ρεμπέτες με ναργιλέδες στο δρόμο, και τον Ζορμπά, και θα είναι ακόμα πιο γραφικά. Και θα τραγουδάμε χωρίς να τρώμε. Και θα είναι το όνειρο του καλλιτέχνη. Και στο τέλος θα φαίνεται ασπρόμαυρη η Ακρόπολη όπως στις ταινίες του 50

  2. Πιθανότατα αυτό είναι η εξήγηση. Ο στόχος μου όμως δεν ήταν τα αίτια. Είμαστε και θα είμαστε όλο και περισσότερο σε αυτήν την κατάσταση (με πολύ πιο κραυγαλέες ανισότητες και με πολύ λιγότερη αξιοπρέπεια), ίσως λοιπόν μπορούμε να πάρουμε μαθήματα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s