Αγώνες τραγουδιού της Κέρκυρας

Τριάντα χρόνια μετά: Οπως μαθαίνουμε από την επετειακή ιστοσελίδα, ο Χατζηδάκης είχε προτείνει να διοργανώσει τους ιστορικούς πλέον «Αγώνες τραγουδιού της Κέρκυρας» στη Θεσσαλονίκη αντί του ανεκδιήγητου ομώνυμου φεστιβάλ. Η ιδέα του είχε απορριφθεί με το εξής επιχείρημα:

«Το 20ό Φεστιβάλ βρίσκεται σε πολύ υψηλό ποιοτικό επίπεδο και είναι θωρακισμένο απέναντι σε κάθε προσπάθεια ανταγωνισμού. Ο κ. Μάνος Χατζιδάκις πρότεινε να οργανώσει στο πλαίσιο της ΔΕΘ την δική του εκδήλωση, με δική του φιλοσοφία στον τρόπο της οργάνωσης και στο περιεχόμενο, που ήταν αντίθετη προς το Φεστιβάλ της ΔΕΘ. Το Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης δεν είναι Ακαδημία Μουσικής, ούτε θερμοκήπιο αναπτύξεως, γιατί έχει ευρύτερη λαϊκή και καλλιτεχνική αποστολή». Μάστα!

Πολλά απο τα τότε τραγούδια κυκλοφορούν ήδη διαδικτυακά – διαμαντάκια, όπως πχ η «Δέσποινα των λογισμών μου», του Γιώργου Μακρή

Το πιο χαρακτηριστικό της εποχής είναι πάντως το παρακάτω, όπου ο συνεσταλμένος Β.Νικολαϊδης (έχει ομορφύνει έκτοτε…) σφάζει με νυστέρι τυλιγμένο σε βαμβάκι:

Advertisements

2 thoughts on “Αγώνες τραγουδιού της Κέρκυρας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s