Σαφείς υπαινιγμοί για πλουτισμό

Οποιος και να είναι ο νέος πρωθυπουργός του πασόκ, μόλις που θα προλάβει να ζεστάνει την καρέκλα του επόμενου. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει το θέαμα για να διασκεδάσει τους υπηκόους του.

Από άρθρο του Γ. Αγγέλη :

Κύκλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους οποίους επικοινώνησε το Capital.gr δήλωσαν ότι «αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ελλάδα σε συνάρτηση με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας συνιστούν βαρύτατα ποινικά αδικήματα. Είναι σε βάρος της οικονομίας της χώρας και σε βάρος του κοινοτικού προϋπολογισμού. Ως εκ τούτου θα υπάρξει συνέχεια» […] Το Capital.gr απευθύνθηκε σε διπλωματικές πηγές στο Βερολίνο και το Παρίσι για να διευκρινίσει το περιεχόμενο της προειδοποίησης από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η απάντηση που πήρε είναι ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν διαπιστωθεί αξιοσημείωτες κερδοσκοπικές κινήσεις τόσο στις αγορές ομολόγων όσο και στις χρηματιστηριακές αγορές και την αγορά συναλλάγματος». Κατά συνέπεια είναι «απολύτως αναμενόμενο να κινηθούν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές για να διερευνήσουν» τους συσχετισμούς των πολιτικών γεγονότων με τις κινήσεις στις αγορές.

Advertisements

7 thoughts on “Σαφείς υπαινιγμοί για πλουτισμό

  1. Μερσί για την παραπομπή! Σε λίγο λοιπόν (μάλλον) αυλαία σ`αυτήν την ξεκαρδιστική κωμωδία. Το πολύ να μας προσφέρουν λίγα από το making off… Από αύριο λοιπόν, (κατά πάσα πιθανὸτητα – φυλάμε τα ρούχα μας…) νέο έργο. Καιρός και για μας να περἀσουμε πάλι στα σοβαρά. Ως γέφυρα μεταξύ των δύο, ας μας επιτραπεί να παρατηρήσουμε οτι η αποστολή Παπαδήμ(ι)ου αποτελεί από πολιτειακή άποψη μια ανώμαλη κατάσταση – δικτατορία, με την αρχαία έννοια του όρου. Ο νέος πρωθυπουργός ορίζεται rei gerundae causa αλλά και seditionis sedandae causa .
    Δεν μπορεί κανείς να μη συνδυάσει τη διαπίστωση αυτή, με το ερώτημα: γιατί δεν ήθελαν σε καμμία περίπτωση καμμία μορφή λαϊκής έκφρασης, ούτε εκλογές ούτε δημοψήφισμα; Πολλά γράφτηκαν και πιθανολογήθηκαν για την πρόταση του Γιωργάκη για δημοψήφισμα, πολλά επίσης για την διεκδίκηση εκλογών από τη ΝΔ. Πολύ λιγότερα και κυρίως πολύ πιο συκεγχυμένα είναι όσα κυκλοφορούν στο δημόσιο χώρο ως εξηγήσεις ή επιχειρήματα, περί της μη διεξαγωγής δημοψηφίσματος και εκλογών! Food for thought, και το ίδιο το ερώτημα και η τύχη που του επιφύλαξαν σχεδόν άπαντες οι καθεστωτικοί δημοσιολογούντες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s