Δεν πληρώνω έκτακτη εισφορά

Η χθεσινή συζήτηση στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα έθιξε πρακτικά ζητήματα που ανακύπτουν για κάποιον που δεν θέλει να πληρώσει τους έκτακτους φόρους – είτε γιατί δεν έχει είτε γιατί θεωρεί ότι αυτό αντιβαίνει προς τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου. Οι ομιλητές (1 λογιστής, 1 εφοριακός και 1 δικηγόρος) ήταν διαφωτιστικοί. Μεταφέρω τα συμπεράσματα:

Εκτακτη εισφορά (η πρώτη δόση οφείλεται έως 30.9). Αν δεν πληρωθεί οι μόνες συνέπειες είναι:

– δεν μπορείς να πάρεις φορολογική ενημερότητα, πχ για αγοραπωλησία ακινήτου. Η λύση, αν την χρειάζεσαι άμεσα, είναι να ζητήσεις ενημερότητα πριν τις 30.9! 

– πρόστιμο 1% το μήνα. Αν καθυστερήσεις λοιπόν πχ 3 μήνες ποσό 300 ευρώ χρεώνεσαι 9 ευρώ – αμελητέο αν σκεφτείς το κέρδος από την άρνηση πληρωμής.

(απειλή για βαρύτερες κυρώσεις υπάρχει μόνο για ποσά άνω των 5.000 ευρώ)  

Φόρος ακίνητης περιουσίας. Ο πρώτος λογαριασμός της ΔΕΗ που περιέχει το φόρο θα έρθει τον Οκτώβριο. Το ρεύμα μπορούν να το κόψουν 85 ημέρες μετά την επίδοση του λογαριασμού που δεν έχει εξοφληθεί (θα είναι κραυγαλέα παράνομο αλλά είναι πιθανόν να το κάνουν). Μπορούμε λοιπόν να αναβάλουμε την πληρωμή τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2011. Μέχρι τοτε ελπίζουμε να έχει καταρρεύσει η κυβέρνηση. Φροντίζουμε, εφόσον μπορούμε, να έχουμε εξοφλήσει τους προηγούμενους λογαριασμούς.

Η αποστολή δηλώσεων προς τη ΔΟΥ δεν βοηθά σε κάτι, σύμφωνα με τους ομιλητές.

Υπενθυμίζεται ότι τά έσοδα από τους φόρους αυτούς δεν καταλήγουν στο ταμείο της Ελλάδας, αντιθέτως η είσπραξή τους καθυστερεί τη λύση του δράματος.

 

 

Advertisements

5 thoughts on “Δεν πληρώνω έκτακτη εισφορά

  1. Οποιος σωματικά΄και ψυχικά υγιής δεν αντιδρά τη στιγμή μάλιστα που δεν διακυβεύεται η σωματική΄του ακεραιότητα ή η δουλειά του (αν έχει), τουλάχιστον ας συναισθανθεί το μέγεθος της δειλίας του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s