Διαύγεια

Ενώ τα πράγματα σπρώχνονται στην κορύφωση, κάποιοι διατηρούν τη διαύγειά τους. Ξέρουμε ότι τα μηνύματά τους θα φτάσουν σε λίγους (ως επί το πλείστον τριαντάρηδες με πανεπιστημιακή μόρφωση, βλ. δίπλα) χάριν μικρο-ιστορίας πάντως τα αναπαράγω εδώ:

Γ. Κοντογιώργης: Η κοινωνία των πολιτών, που θα περικυκλώσει τη Βουλή στις 15 Ιουνίου, πρέπει να διατυπώσει με «νομοθετική» σαφήνεια τα αιτήματά της και να είναι ρεαλιστικά.
Να αντιληφθεί ότι το μείζον πρόβλημα δεν είναι  το μνημόνιο, αλλά οι λόγοι που οδήγησαν σ’αυτό. Ότι η διάσωση της χώρας δεν είναι εφικτή χωρίς τη μεταβολή του πολιτικού συστήματος.
Να συνειδητοποιήσει επίσης ότι η δύναμη της συλλογικότητάς της είναι εκρηκτική, αρκεί να λειτουργήσει συντεταγμένα ως σώμα απέναντι στους λεηλάτες του δημόσιου αγαθού.
Αντί η κοινωνία των πολιτών να διαδηλώνει για να αναγκάσει τους πολιτικούς να συνεκτιμήσουν τη βούλησή της, να αξιώσει τη συμμετοχή της στο πολιτικό σύστημα ως εντολέας.

Γ. Σαρρής: Η κατασταση στις πλατείες μοιάζει επιστημονικά με αυτό που ονομάζεται «τυρβώδης ροή»(π.χ. η ορμητική ροή των νερων του καταρράκτη με τα γνωστα χαοτικά χαρακτηριστικά) που αντι να προσπαθουμε απλά και μάταια να την αναλύσουμε θα ήταν πιο σωστο να δημιουργήσουμε ένα φράγμα ή ένα κανάλι λιγο πιο κάτω για να την χρησιμοποίησουμε με ωφελιμο τρόπο.

Α. Χατζηστεφάνου: Το ξέρετε κύριε πρωθυπουργέ ότι από αυτή την Τετάρτη τίποτα δεν θα είναι το ίδιο, έτσι δεν είναι; Φοβάστε ότι αυτή τη φορά οι δυνάμεις ασφαλείας ενδέχεται να μην υπακούσουν τις εντολές για «δολοφονικές επιθέσεις», όπως αυτές που δώσατε στην τελευταία μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Γνωρίζετε ότι οι ηγεσίες των μεγάλων συνδικαλιστικών ενώσεων δεν μπορούν πλέον να σας προστατεύσουν όσες υπουργοποιήσεις και αν τους υποσχεθείτε. Καταλαβαίνετε ότι ο μηχανισμός των μέσων ενημέρωσης είναι ολοκληρωτικά απαξιωμένος και ακόμη και αν επιχειρήσει να σας στηρίξει ενδέχεται να σας κάνει μεγαλύτερη ζημιά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s