Πώς πάει η επανάσταση;

Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση το 30% των Ελλήνων δηλώνει ότι το πολιτικό πρόβλημα της χώρας θα λυθεί με επανάσταση. Στην ίδια δημοσκόπηση το 90% διαμαρτύρεται για τη διακοπή της κυκλοφορίας κατά τις κινητοποιήσεις. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι το 20% τουλάχιστον ζητά να γίνει επανάσταση χωρίς να προκληθούν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Δεν γνωρίζω αν με τις χθεσινές κυβερνητικές ανακοινώσεις ξεπουλήματος των πάντων έχει αλλάξει κάτι, αλλά το ανήθικο δίδαγμα από την παραπάνω δημοσκόπηση είναι ότι την ελληνική επανάσταση θα την προκαλέσει μια νεράιδα η οποία με το μαγικό της ραβδί θα απαλλάξει τη χώρα από τον μειλίχιο και τους συνενόχους του, θα γεμίσει τα δημόσια ταμεία και – γιατί όχι; – θα εγκαθιδρύσει τη δημοκρατία των αξίων και αρίστων.

Φευ! Ακόμη και αν υπήρχαν νεράιδες διατεθειμένες να ασχοληθούν με την ελλαδίτικη κακομοιριά, τα αποτελέσματα του μαγικού ραβδιού θα εξανεμίζονταν ταχύτατα, εφόσον έμεναν άθικτες οι βασικές αρχές του εθνικού μας βίου.

Ομολογουμένως οι βασικές αρχές δεν αλλάζουν διά του διαφωτισμού. Μπορείς όμως να βοηθήσεις όσους έχουν αρχίσει να τις εγκαταλείπουν να το πράξουν μία ώρα αρχύτερα. Η δουλειά μας λοιπόν – ως γραφιάδων τουλάχιστον – σε αυτούς τους μεταβατικούς καιρούς δεν μπορεί παρά να είναι το ξύπνημα των γύρω μας  ωραίων κοιμωμένων – τις αριστερές κοιμωμένες ας τις αναλάβουν οι αριστεροί, τις δεξιές κοιμωμένες οι δεξιοί κοκ.

Εν τω μεταξύ, δεν κάνουμε που δεν κάνουμε επανάσταση, ας δούμε καμιά καλή ταινία:

(Το ακριβές πρόγραμμα, εδώ)

Οσο για την απάντηση στο ερώτημα του τίτλου, τη δίνει η «Γλυκιά συμμορία»:

Advertisements

2 thoughts on “Πώς πάει η επανάσταση;

    • Kουβέντα δεν το πολυβλέπω πλέον εδώ, τουλάχιστον για τον Νικολαϊδη. Πολύ ωραίο λινκ – αν και σινεφιλ ;-) – ευχαριστώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s