Αν δε στοιχειώσετε άνθρωπο, τράπεζα δε στεριώνει

κυνικές δηλώσεις για το "παιδί"

Η πρόκληση εμφυλίου φαίνεται να είναι η τελευταία ελπίδα του ΠΑΣΟΚ. Για τους συμμάχους που έχει ο Γ.Α.Π. αυτές τις δύσκολες ώρες, γράφει ο Εξ’ από δώ (αναδημοσίευση):

ΠΑΣΟΚικό και ακροδεξιό παρακράτος χέρι-χέρι

» Την ίδια ώρα που ένα παληκάρι δίνει τη μάχη της ζωής στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας χτυπημένο από τους πραιτωριανούς του ΠΑΣΟΚικού (παρα)κράτους του ΓΑΠ στη χτεσινή απεργιακή πορεία, συμμορία ακροδεξιών (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες) δολοφονεί Μπαγκλατεσιανό μετανάστη απόψε στα Πατήσια!  Στα 24ωρα που μεσολάβησαν από τη δολοφονία του 44χρονου οικογενειάρχη από συμορία αλλοδαπών στην Γ’ Σεπτεμβρίου, ήταν φανερό και στον πιο αδαή ότι η δολοφονική συμμορία της “Χρυσής Αυγής” είχε αφεθεί να δρα στην περιοχή των Πατησίων ανεξέλεγκτη, εκμεταλλευόμενη τη δίκαιη αγανάκτηση των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας για τις συνθήκες έσχατης ανασφάλειας στις οποίες διαβιούν. Έτσι, ένα πρωτοφανέρωτο για τα ελληνικά δεδομένα πογκρόμ σε βάρος κάθε μετανάστη που ζούσε ή απλά πέρναγε από την περιοχή είχε εξαπολυθεί και η δολοφονία κάποιου αθώου ήταν ζήτημα χρόνου. Η ανοχή του κράτους απέναντι σε αυτήν τη δράση σημαίνει υψηλή προστασία!

Μπροστά στο πλήρες οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο του Μνημονίου, η κυβέρνηση του ΓΑΠ και οι εγχώριοι και ξένοι προστάτες του κάνουν την επιλογή να ενεργοποιήσουν τις πιο σκοτεινές πλευρές των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών για να επιβάλλουν μέσα από συνθήκες ακραίας καταστολής και κοινωνικής ζουγκλοποίησης το Νέο και τελειωτικό για το λαό μας, Μνημόνιο. Είναι σαφές ότι, χτες οι μπάτσοι είχαν εντολή να χύσουν αίμα και οι χρυσαυγίτες άδεια να σκοτώσουν. Μόνο που ο λαός είναι πιο σοφός απ’ όσο νομίζουν και πιο οργισμένος απ’ όσο φαντάζονται. Στοιχηματίζουν στη δημιουργία συνθηκών “όλοι εναντίον όλων” για να επιβάλλουν τελικά την πολιτική και συνταγματική εκτροπή και την πειθάρχηση της κοινωνίας. Πιστεύω ότι θα εκπλαγούν γιατί θα λάβουν την απάντηση “όλοι εναντίον τους“! «

Advertisements

13 thoughts on “Αν δε στοιχειώσετε άνθρωπο, τράπεζα δε στεριώνει

 1. Κι αν δεν τους νοιάζει, δηλαδή δεν νομίζουν ότι είναι απαραίτητη η κατάσταση αυτή διότι -πιστεύουν ότι- έτσι κι αλλιώς θα επιβληθεί το νέο μνημόνιο;

 2. Αν σε κατάλαβα καλά, όχι. Νομίζω ότι νοιάζει τους κυβερνώντες να υπάρχει ανωμαλία. Ελπίζουν / θα προτιμούσαν βέβαια να το αποφύγουν διότι κοστίζει.

 3. Μα αφού είναι κατά του εθνικισμού, πώς ξέπεσαν σε διαταγές φασίζουσας βίας; :) Απορώ και εξίσταμαι. Αλλά και οι αστυνομικοί που εκτελούν διαταγές, τι άνθρωποι… Πειθαρχημένοι, νομιμόφρονες… Είναι στην διάθεση κι αυτοί του πρωθυπουργού, όπως είπε και ο κ. Λοβέρδος μας. Τέτοια υπακοή ούτε ο Άιχμαν.

 4. «Η ανοχή του κράτους απέναντι σε αυτήν τη δράση σημαίνει υψηλή προστασία!»
  «Είναι σαφές ότι, χτες οι μπάτσοι είχαν εντολή να χύσουν αίμα και οι χρυσαυγίτες άδεια να σκοτώσουν».

  Ως προς την πρώτη παρατήρηση. Μοιάζει ο συντάκτης να προϋποθέτει ότι το κράτος, και δή το ελλαδικό!, μπορεί να ελέγξει τα πάντα. Μπορεί όμως και απλώς να είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Άλλωστε, αν εφαρμοστεί η λογική αυτή σε όλα (ανοχή ίσον υψηλή προστασία. Όπου τίθεται και το ερώτημα τι σημαίνει ανοχή. Προφανώς το ασύλληπτο των δραστών. Μόνο που οι χρυσαυγίτες δεν είναι οι μόνοι ασύλληπτοι στην ελλαδική κοινωνία), τότε οδηγούμαστε σε προφανή παραλογισμό.

  Τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν εκμεταλλεύσεις ή ανοχές σε γεγονότα εκ μέρους των κυβερνήσεων.

  Για την αστυνομία δεν ξέρω αν είχε εντολή «να χύσει αίμα». Από τα όσα άκουσα εικάζω ότι ο φόβος για ανεξέλεγκτες κοινωνικές αντιδράσεις οδηγεί τους κυβερνώντες σε εντολές να διαλύονται προληπτικά οι διαδηλώσεις. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, με τέτοιες εντολές σίγουρα μπορεί να χυθεί αίμα. Όπως κι έγινε. Και είναι πολύ πιθανό να γίνει και πάλι.

  • Γεια Λεωνίδα,
   τα ίδια πράγματα (μιλώ για τις ρατσιστικές επιθέσεις)
   1. μπορεί κάποιος να απεύχεται αλλά να μην δύναται να εμποδίσει
   2. μπορεί κάποιος να απεύχεται αλλά να έχει άλλες προτεραιότητες
   3. μπορεί κάποιος να εύχεται και ως εκ τούτου να μην τα εμποδίζει όταν εκδηλώνονται
   4. μπορεί κάποιος να εύχεται και να τα υποκινεί όταν εκδηλώνονται
   5. μπορεί κάποιος να εύχεται και να τα προξενεί ο ίδιος

   Νομίζω ότι βρισκόμαστε γύρω από το 4.

  • HerrK. καλησπέρα.

   Αν και καθυστερημένα έρχομαι για να σχολιάσω με αφορμή την ανάρτηση του Radical Desire και σε συνέχεια των όσων σημείωσα παραπάνω. Τα σχόλιά μου συνιστούν περισσότερο απόπειρες ερμηνείας και υποθέσεις εργασίας.

   Στο RD τα αποσπάσματα προέρχονται από σχετικό άρθρο του «Ιού». Σύμφωνα με τον τελευταίο επιβεβαιώνεται η «παρακρατική δράση των ναζιστών, στο πλάϊ του αστυνομικού μηχανισμού». Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Ότι η Χρυσή Αυγή (Χ.Α.) λαμβάνει εντολές όπως θα λάμβανε μία αστυνομική μονάδα; Μάλλον όχι· δεν συνάγεται κάτι τέτοιο. Αν η ηγεσία της Χ.Α. έχει διασυνδέσεις στο εσωτερικό της αστυνομίας αυτό δεν σημαίνει ότι η Αστυνομία, επισήμως κι εν συνόλω συνεργάζεται με την Χ.Α. «Φίλους» θα μπορούσε να έχει ο οποιοσδήποτε.

   Το ότι «[π]ουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει φιλοφασιστικό κόμμα που να απολαμβάνει την ασυλία που έχει η Χρυσή Αυγή από το ελληνικό κράτος» (αν πράγματι ισχύει) μπορεί και να οφείλεται στο γεγονός ότι η δράση της Χ.Α. δεν έχει την έκταση κι επίταση, όπως, έχουν οι αντίστοιχες εθνικοσοσιαλιστικές οργανώσεις σε άλλες χώρες.

   Παρεμφερείς αντιλήψεις δεν ισχυρίζονται και για αναρχικούς στις τάξεις των οποίων παρεισφρέουν μυστικοί της αστυνομίας; (Το αυτό λέει ο Κουσουμβρής σε συνέντευξή του στον Στέλιο Βραδέλη στο ένθετο περιοδικό των ΝΕΩΝ , ΄΄ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ΄΄, την 27-03-2004).

   Στην ίδια συνέντευξη λέγεται:

   «Με την ΄΄Χρυσή Αυγή΄΄ το κράτος είναι σε θέση να φακελώσει όσους κινούνται στο χώρο της ακροδεξιάς. Όποιος νιώθει ακροδεξιός θα μας πλαισίωνε και αυτομάτως θα γινόταν γνωστός στις αρχές. Με τον τρόπο αυτό κάποιοι συντηρούν και το μύθο της ακροδεξιάς. Από την άλλη, όμως, αποτελούμε το αντίπαλον δέος για τους αναρχικούς. Όταν το κράτος δεν θέλει να εμπλακεί σε συμπλοκές μαζί τους, ουσιαστικά μας χρησιμοποιεί προκαλώντας μεταξύ μας συγκρούσεις. Η αστυνομία, για παράδειγμα, πολλές φορές έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι>>.

   «Με εμάς τηρούσαν μια στάση συμπάθειας. Ήταν φιλικοί, θα έλεγα, τις περισσότερες φορές. Μας έβλεπαν να χτυπιόμαστε με τους άλλους και δεν έκαναν τίποτα. Το ίδιο παιχνίδι όμως έκαναν με τους αριστερούς. Θυμάμαι μια φορά που μας έκαναν ντου οι αριστεροί και πιάσαμε έναν δικό τους την ώρα που ήταν έτοιμος με ένα σκεπάρνι να χτυπήσει ένα δικό μας. Ο ΄΄αναρχικός΄΄ ήταν αστυνομικός>>.

   Αν αληθεύουν τα παραπάνω τότε δεν νομίζω να θεωρεί κανείς ότι και οι Αναρχικοί είναι παρακρατικοί. Το ότι μυστικοί αστυνομικοί διεισδύουν στις τάξεις περιθωριακών πολιτικών μορφωμάτων είναι ολοφάνερο. Τούτο δεν μετατρέπει αυτομάτως τα περιθωριακά αυτά πολιτικά μορφώματα σε «παρακράτος».

   Βέβαια τίθενται ζητήματα. Αλλά προκειμένου να απαντήσει κανείς σε τέτοιου είδους ερωτήματα θα πρέπει να έχει κανείς υπόψη κι άλλες συνιστώσες. Όπως, για παράδειγμα, πως λειτουργούν οι μυστικές υπηρεσίες; Όπως ο οποιοσδήποτε γραφειοκρατικός μηχανισμός; Ένα έγγραφο ή μία πληροφορία γίνεται γνωστή σε όλους; Αν κάποιος μυστικός αστυνομικός έχει ορισμένες πληροφορίες, τούτο γίνεται κατ’ ανάγκην γνωστό και στους προϊσταμένους του; Είναι σε θέση να την διαχειριστεί ο ίδιος κατά το δοκούν και προς όφελός του;

   Θέλω να πιστεύω ότι ερωτήματα σαν τα παραπάνω είναι γόνιμα. Κι όχι φυσικά ότι αγγίζουν στο σύνολό του το ζήτημα.

   Γονιμότερες είναι όμως αναλύσεις που στρέφονται προς άλλες κατευθύνσεις όπως αυτή του Σταύρου Λυγερού στην Καθημερινή την 15/05/2011 σε άρθρο του με τίτλο: Το κενό της Πολιτείας, η εξουσιαστική ελίτ και οι «προστάτες».
   http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100019_15/05/2011_442222

   Την συνέντευξη του Κουσουμβρή την βρήκα στο:
   http://provato.wordpress.com/

 5. @Herr K.
  Μα αυτή δεν είναι η προβλεπτικότητα της κυρίαρχης ιδεολογίας ή μήπως υπερβάλλω; :) Ευχές πολλές (και από εδώ)! :)

 6. Καλά βρε γνωστέ άγνωστε @Ανώνυμε του Μαΐου 14, 2011 στις 3:26 μμ,
  Έ Λ Ε Ο Σ πια μ’αυτό το ΡαντικαλΝτ.
  Τί άλλο πια πρέπει να δουν και να πάθουν τα ματάκια σας για να το κόψετε ;;
  Έ Λ Ε Ο Σ πια!

 7. Λεωνίδα καλησπέρα,

  Το δημοσίευμα Ιού νομίζω ότι είναι κατά βάση σωστό.
  Βλ. κι αυτό: https://herrkstories.wordpress.com/2009/01/26/ordrenouveau/

  Βέβαια οι υποθέσεις εργασίας σου που μετριάζουν κάποιες ενδεχόμενες υπερβολές του είναι κατανοητές (πχ το «πουθενά στην Ευρώπη» είναι μάλλον δύσκολο να λεχθεί, εκτός εάν έχει εξετάσει κανείς το φαινόμενο παντού). Σχόλιά μου:

  Ανάμεσα στις εντολές της αστυνομίας και στις απλές διασυνδέσεις υπάρχει και η χειραγώγηση των «μορφωμάτων»

  Με την ελλιπέστατη γνώση μου για την πολιτική των ελληνικών υπηρεσιών, θα έλεγα ότι η διείσδυση της αστυνομίας στον ακροαριστερής φρασεολογίας μπαχαλοχώρο είναι διαφορετικό φαινόμενο λόγω της έλλειψης «ιδεολογικής» συγγένειας. Πάντως αν θέλεις να τονίσεις το ότι και οι δύο χώροι μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιούνται από την αστυνομία, συμφωνώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s