Οταν θα πας στο παζάρι, φρόντισε να χει πεθάνει ο Σάντας

Ο Γ. Παπανδρέου στην κηδεία του Λάκη Σάντα!

Ο Γ. Παπανδρέου στην κηδεία του Λάκη Σάντα!

Ο κόσμος του ΓΑΠ τιμά τον Λάκη Σάντα!

Πηγή

Advertisements

21 thoughts on “Οταν θα πας στο παζάρι, φρόντισε να χει πεθάνει ο Σάντας

 1. Ενας ή λίγοι. Η εξήγηση σε σχόλιο αυτόπτη στο αντινιουζ:
  http://www.antinews.gr/2011/05/05/99519/

  ΝΤΑΝΤΟΝ είπε:
  06/05/2011 στις 2:52 am
  Απ΄όσα πρόλαβα να δω :

  Αποδοκιμάστηκαν άγρια ( ¨Ντροπής σας¨ , ¨Προδότες¨ , ¨Τι γυρεύεται εδώ- Εσείς που παραδώσατε την Ελλάδα…¨ , ¨Ούουουου…¨ ) κατά την προσέλευση τους κυρίως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου , ο Απόστολος Κακλαμάνης , Ν. Σγουρός , Γρ. Νιώτης και ο Γιώργος Παπανδρέου . ο οποίος εισήλθε τελευταίος μετά την έναρξη της εξόδιου λειτουργίας.

  Κατά την έξοδο τους έγινε το ίδιο ( η κυρία Ξενογιαννακοπούλου θα πρέπει να πρόλαβε να ακούσει τα περισσότερα ).

  Όλος ο κόσμος περίμενε στο προαύλιο του Α΄Νεκροταφείου μπροστά απο την εκκλησία την ¨μετωπική συνάντηση¨ με την ευκαιρία της εμφάνισης του Γεωργίου ( Β΄) Παπανδρέου στα σκαλιά , όπου αναμενόταν να γίνει η υποδοχή του ¨Εφιάλτη¨.

  Μάταια. Όλοι οι επισκέπτες της θρησκευτικής ακολουθίας εξήλθαν του ναού κατεβαίνοντας -μετωπικά- τα κεντρικά σκαλιά και ο κόσμος περίμενε ¨με αγωνία¨ να δει την εικόνα του τεθλιμμένου πρωθυπουργού του και τελικά ξεπρόβαλε το φέρετρο με την σωρό του αγωνιστή ( πολλοί είπαν την στιγμή εκείνη πως ο κ. GAP ¨την είχε κάνει¨ από την πίσω πόρτα… ).

  Όπως ήταν φυσιολογικό ο κόσμος συγκινημένος ξέσπασε σε χειροκροτήματα , ενώ την ίδια στιγμή τιμητικό άγημα παρουσίαζε όπλα και η μπάντα παιάνιζε εμβατήριο- προανάκρουσμα ενός σημαντικού γεγονότος.

  ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΥΗΤΟ ¨ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΕ ΔΕΙΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ¨- ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΔΕΞΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΕΡΕΤΡΟΥ ΟΠΩΣ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ – ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΑΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ – ΑΛΛΑ ¨ΑΠ΄ΤΑ ΔΕΞΙΑ¨ …, εξαφανιζόμενος στην συνέχεια στα γρήγορα χωρίς να τολμήσει να ακολουθήσει την σωρό μέχρι τον τάφο.

  Λίγοι το αντελήφθηκαν και άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν , ενώ ¨ευαίσθητοι δημοκράτες¨ και άλλοι περατρεχάμενοι της κυβερνητικής αντιλαϊκής εξουσίας άρχισαν να φωνάζουν: ¨Σσστ , ντροπή , σεβασμό στον νεκρό¨ !

  Ο κόσμος με αξιοπρέπεια δεν έδωσε άλλη συνέχεια , διότι προείχε ο αποχαιρετισμός ενός αγωνιστή-πατριώτη και όχι η πασαρέλα των γνωστών πολιτικών εκπροσώπων των ξένων δυνάμεων στην χώρα ή της ¨παγκόσμιας διακυβέρνησης¨…

  Στον επικήδειο συγκινητικό λόγο του ο Μανώλης Γλέζος ανακάλεσε στη μνήμη μας τα ονόματα εκείνης της μικρής μαθητικής ομάδας που πήρε την απόφαση της πρώτης κορυφαίας συμβολικής αντιστασιακής πράξης στην κατεχόμενη από τον ναζισμό Ευρώπη .

  Ενώπιον του καθήμενου στους ¨επισήμους¨ πρωθυπουργού της ¨Ακόμα-Ελλάδας¨ ή της ¨Υπόλοιπης Ελλάδας¨ ο Μ. Γλέζος με θάρρος ( μη ¨σεβόμενος την διπλωματική ευγένεια¨ ) τόνισε με θάρρος ότι η Ελλάδα από την Επανάσταση του 1821 μέχρι και σήμερα ΔΕΝ κατέκτησε την Ανεξαρτησία της. ΞΕΝΟΙ , ξένες δυνάμεις καθορίζουν τις τύχες μας επανέλαβε πολλές φορές , αναφέροντας σαν παράδειγμα την σημερινή κοινωνική βαρβαρότητα και υποτέλεια που μας έχουν επιβάλει.

  Σε αυτό το σημείο , όπως και στην διαπίστωση ότι δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατία όσο οι κυβερνήσεις διορίζουν την δικαστική εξουσία και διεξάγουν εκλογές με το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα της ¨ενισχυμένης¨ καταχειροκροτήθηκε ( εντός και εκτός της εκκλησίας ) από τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους.

  Έκλεισε το λόγο του με τον όρκο που έδιναν οι σύντροφοι του στα κελιά των φυλακών και στρατοπέδων προς τους προς εκτέλεση οδηγούμενους συναγωνιστές τους κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής και της μεταπολεμικής Αμερικανοκρατίας : ¨Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ολοκλήρωση των ονείρων σας ¨.

  Και εγώ συγκινήθηκα , αλλά είχα την αίσθηση ότι δεν ειπώθηκαν όλα. Περισσότερα θα μπορούσαν να ακουσθούν για την σημασία του κατεβάσματος ή της ¨υφαρπαγής¨ της Σβάστικας από την Ακρόπολη και για την τεράστια συμβολή της Αντίστασης στην διάσωση του λαού από την προσπάθεια γενοκτονίας που κατέβαλαν οι Γερμανοί ( συγνώμη , οι ¨κακοί ναζί¨ ).

  Ακόμα και η αναφορά στην έλλειψη δημοκρατίας στην χώρα με το επιχείρημα , κυρίως , ότι δεν έχουμε ¨απλή αναλογική¨ είναι κατά την άποψη μου μια ¨ξεπερασμένη διαπίστωση¨. Δηλαδή εάν είχαμε , με τις ισχύουσες σήμερα πολιτικές και κοινωνικές αξίες , ¨πολυκομματικές κυβερνήσεις¨ και ¨απλή αναλογική¨ θα είχαμε δημοκρατία ; Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που υφαρπάζουν σήμερα την ψήφο του λαού ;

  Προσωπικά περίμενα πάντα από ανθρώπους που έζησαν και πολέμησαν τον Γερμανικό ιμπεριαλισμό να έχουν να πουν κάτι παραπάνω για τον διαχρονικό ρόλο της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια ( και μετά τον Β΄Π.Π ).

  Εάν δεν το πουν αυτοί , που δυστυχώς όλο και λιγοστεύουν , ποιος θα το πει , ο κ. Δρούτσας ( ; ) , ο χαρούμενος συνεργάτης στο παρελθόν της Αυστριακής κυβέρνησης , η οποία ( ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΕΡΝΙΧ- ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ¨ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ¨- ΒΑΛΤΧΑΪΜ ) ανέστειλε ΣΗΜΕΡΑ την καθιερωμενή σχεδόν ετήσια εμφάνιση της ορχήστρας του Μίκη Θεοδωράκη στην επέτειο απελευθέρωσης του Στρατοπέδου Σύγκέντρωσης Μάουτχαουζεν ( στο οποίο εξοντώθηκαν πάνω από 3000 Έλληνες πολίτες ! ) με το ομώνυμο έργο του , μετά από ¨πιέσεις¨ , σύμφωνα με το σημερινό ( 5/5/) ¨δελτίο των 8¨ του MEGA , ΚΑΙ του ¨παγκόσμιου εβραϊκού λόμπι ¨ , επειδή σαν ¨αντισιμήτης¨ είχε καταδικάσει τις φασιστικού τύπου ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα !

  Η κόρη του αείμνηστου Απόστολου Σάντα ( ο οποίος όπως διαβάσαμε θα πρέπει να είναι ο μοναδικός ή ένας από τους λίγους που κατάφερε να αποδράσει από στρατόπεδο συγκέντρωσης του μεταεμφυλιακού κράτους και να διαφύγει στον Καναδά, όπου του αναγνωρίσθηκε η ιδιότητα του Αντιστασιακού – πριν αναγνωριστεί στην Ελλάδα ) με έναν λιτό και μεστό λόγο τόνισε το παράδειγμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αγωνιστικότητας που ενέπνευσε στην οικογένεια του , παρά τις τεράστιες δυσκολίες επιβίωσης που συνάντησε χωρίς να μετανιώσει για τον δρόμο του αγώνα που ακολούθησε.

  Άλλοι δεν μίλησαν. Θα έλεγε κανείς πως δεν υπάρχουν οργανώσεις αντιστασιακών στην Ελλάδα. Ίσως να ήταν και καλλίτερα έτσι. Διότι είναι σίγουρο πως θα κούραζαν…

  Θεωρώ πολύ καλή την απόδοση στρατιωτικών τιμών με άγημα από νέα παιδιά που αποτελούν τις ένοπλες δυνάμεις του ελληνικού λαού ( είδα ένα πολίτη που τους είπε , όπως καθόντουσαν προσοχή με τα όπλα στο χέρι ,: ¨παιδιά μπορεί να είναι κουραστικό να στέκεστε και να περιμένετε τόση ώρα¨ , αλλά κάντε υπομονή, θα πρέπει να είσαστε περήφανοι που θα αποδώσετε τιμή σ΄εναν τέτοιο άνθρωπο…¨ και αυτά χαμογέλασαν συγκαταβατικά …).

  Ακόμα πιο συγκινητική ήταν η στιγμή της ταφής όπου πολλοί ξεκίνησαν να τραγουδούν δυνατά τον ¨ Ύμνο του ΕΛΑΣ : ¨ ΒΡΟΝΤΑΕΙ ΟΛΥΜΠΟΣ …ΣΤ΄ΑΡΜΑΤΑ – ΣΤ΄ΑΡΜΑΤΑ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΙΛΙΑΚΡΙΒΗ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ …¨ ενώ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ το άγημα ( του σημερινού ή του μελλοντικού-δεν κατάλαβα καλά …) σήκωνε τα όπλα στον αέρα και με το πρόσταγμα ¨Σκοπεύσατε – Πύρ¨ ακολούθησαν -τρις φορές -οι ομοβροντίες…
  Προσωπικά θα ήθελα σαν τελευταίο άσμα να ακούσω και να τραγουδήσω τον Εθνικό Ύμνο . Το σκέφτηκα , αλλά είχα πολλούς φίλους και συντρόφους ¨αριστερούς¨ δίπλα μου και φοβήθηκα μήπως με πουν ¨εθνικιστή¨…

  Υ.Γ. 1.

  Η ¨ΝΕΤ¨ , δηλαδή η Κυβέρνηση του Γεωργίου ( β΄) Παπανδρέου και οι εντεταλμένοι της στην ΕΡΤ , παρουσίασε το γεγονός της κηδείας σαν τελευταία είδηση ( μετά από όλες τις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ της εσωτερικής και εξωτερικής επικαιρότητας και μετά από την συνέντευξη της Τρόμο-Τρέμης με το ¨παιδί του λαού¨ τον Γ. Καρατζαφέρη ). Φαίνεται πως καθυστέρησε το λογοκριτικό ¨μοντάζ¨ , από το οποίο τελικά είδαμε μόνο τον Γ. Παπανδρέου να προσέρχεται – ΧΩΡΙΣ ΗΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΟΙ ¨ΖΗΤΟΚΡΑΥΓΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΟΥ ΗΓΕΣΙΑ ( που έχει πάρει μάλιστα τελευταία και ¨βραβείο παγκόσμιας σκέψης¨ – πέρα από ¨τέθριππο άρμα¨ του Βερολίνου ).

  Προφανώς επειδή οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι είναι και ¨αντιμιλιταριστές ¨ δεν είδαμε και δεν ακούσαμε τις κλαγές ( όταν ¨παρουσιάζουν όπλα¨ ) κατά την έξοδο της σωρού από την εκκλησία , ούτε βέβαια ακούσαμε τις τιμητικές ομοβροντίες και το ¨Στ΄Άρματα – Στ΄Άρματα-Εμπρός στον Αγώνα¨ , όπως και την μπάντα του Δήμου να παιανίζει ¨τιμητικό εμβατήριο¨ πάνω απο τον τάφο. Αυτά δεν είναι ¨ευχάριστες εικόνες¨. Αλλά πως θα καταλάβουν οι θεατές των ¨ειδήσεων¨ ότι του αποδόθηκαν ¨κρατικές – δημόσιες τιμές¨ ;

  Όπως με ενημέρωσαν επίσης και στο ¨δελτίο¨ των Κρατικοδίαιτων Μεγαλοεργολάβων ( ¨MEGA¨ ) έδειξαν ¨λίγα στιγμιότυπα¨ , ΕΠΙΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΗΧΟ , παρά το γεγονός ότι ήταν σχεδόν όλα τα κανάλια εκεί , μαγνητοσκοπούσαν και φωτογράφιζαν – ενοχλητικά – όλη την τελετή ( έσπροχναν και τους λειτουργούντες παπάδες ) , ¨απαθανατίζοντας¨ , οι γελοίοι, ΚΥΡΙΩΣ τον κ. Γιώργο Παπανδρέου της Μαργαρίτας και τους άλλους κομματικούς ¨επισήμους¨ . ΔΕΝ είδα , εγώ τουλάχιστον , να φωτογραφίζουν το φέρετρο του εκλιπόντος που ήταν στολισμένο και με ένα παλαιό τεύχος ΤΟΥ ¨ΜΙΚΡΟΥ ΗΡΩΑ¨, που κυοφορείται πάλι στην Ελλάδα .

  Υ.Γ.2

  Δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί εμφανίσθηκαν στην κηδεία και ότι διέταξαν ¨μεσίστιες σημαίες¨ στα κυβερνητικά κτίρια και την απόδοση στρατιωτικών τιμών. Οι αντικαπνιστές , ποδηλατοδρόμοι και σκαφάτοι οπαδοί του ¨Global-Goverment¨ , της αειφόρου ανάπτυξης με ¨απασχολήσιμους¨ , της μεσογειακής διατροφής , της κλιματικής αλλαγής , της πράσινης ενέργειας και της δια-βίου μάθησης ακόμα και σε ιδιωτικά κολέγια , δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την σημασία της ιστορίας της Εθνικής μας Αντίστασης και όλα τα άλλα σχετικά ¨αναχρονιστικά και μισαλλόδοξα θέματα ¨ . Έχουν άλλη αποστολή και άλλες αγωνίες.

  Και η κυβέρνηση του Κούϊσλινκ -Ράλλη , όπως και Γερμανοί στρατιωτικοί , προσπάθησαν κατά την διάρκεια της 1ης ¨επίσημης¨ Γερμανικής κατοχής το 1943 στην κηδεία του Κωστή Παλαμά να ¨αποδώσουν τιμές¨ ! Ο λαός όμως τους έστειλε στο διάολο.

 2. Αυτο θα πει θράσος. Αν εκτιμούσε πραγματικά τον αξέχαστο Λάκη Σάντα, θα μπορούσε κάλλιστα να τον είχε συμπεριλάβει στο επιτελείο του, αντί για τα διορισμένα ψευτοπαλήκαρα που φύτεψε σε κυβερνητικά και άλλα πόστα. Η παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου έτεινε μάλλον προς προσβολή νεκρού.

 3. Για να γίνει πιο κατανοητό (στον ίδιο και τους παρατεχάμενους) είναι σαν να «τιμούσαν» με την παρουσία τους μέλη της κυβέρνησης Παπαδόπουλου την κηδεία του Γ. Παπανδρέου του Α’.

 4. Οπως λέει ο Νταντόν παραπάνω:
  » Και η κυβέρνηση του Κούϊσλινκ -Ράλλη , όπως και Γερμανοί στρατιωτικοί , προσπάθησαν κατά την διάρκεια της 1ης ¨επίσημης¨ Γερμανικής κατοχής το 1943 στην κηδεία του Κωστή Παλαμά να ¨αποδώσουν τιμές¨ «

 5. αν δεν υπάρχει ο Γλέζος να τους τα πει στα ίσα θα βρεθούν κάποιοι να τα πουν στα καλιαντρά που ίσως καταλαβαίνουν.
  περιμένουν πολλοί στη σειρά…

  δεν σας είδαμε χτες στη Νομική. να υποθέσω ότι γνωρίζετε όλους τους νόμους και δεν …επανάληψη;

  • Μόνο με μια πρώτη ημέρα συνεδρίαση για την ΕΛΕ και σχεδόν επιστρέφουμε στην δραχμή. Ανάσταση η κομισιόν!!! Τρόμος σε ΕΕ και ΗΠΑ.
   Διαψεύδει κατηγορηματικά η Ελλάδα!!! (το τελευταίο λειτουργεί σαν επιβεβαίωση της είδησης παρά σαν διάψευση)

   * Ο πρόεδρος του Eurogroup συγκάλεσε εκτάκτως σύσκεψη στο Λουξεμβούργο.
   * Ο υπουργός Οικονομικών κλήθηκε να συμμετάσχει για ανταλλαγή απόψεων γύρω από τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

   ;)

 6. Πότε είπα κάτι τέτοιο;
  Απλά το “Λιμάνι της Αγωνίας” έχει και κόσμο εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

  και σήμερα δεν ήσουν. να φανταστώ ότι είναι γρίπη τριήμερη;;

  (σήμερα είχε πάρα πολύ κόσμο και πολύ νεολαία που δεν είχε χτες)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s