«και πού ξέρεις εσύ τι έγινε στα Ιμια;»

Μέλος της κυβέρνησης σε νέες περιπέτειες, εδώ

Πάντως – έστω και υπό την προστασία αστυνομικών – η αντίδραση του Αντιπροέδρου ήταν λιγότερο υποκριτική από την αντίδραση του Προέδρου στο Βερολίνο: καλούσε, μπροστά στις κάμερες, τους φοιτητές να λάβουν το λόγο ενώ την ίδια στιγμή, εκτός κάμερας, οι σωματοφύλακές του εμπόδιζαν τους φοιτητές να ανέβουν στο βήμα για να λαβουν το λόγο.

Στα «Εκατό χρόνια μοναξιάς» η αντίδραση του αρχηγού ήταν εντονότερη: Δεν έβρισε, ούτε παρέστησε το δημοκράτη, αλλά έστειλε να κάψουν το σπίτι της ηλικιωμένης που του είχε αντιμιλήσει. Στη δε Λιβύη η αντίδραση είναι ακόμα εντονότερη. Ευτυχώς εδώ δεν έχουμε χούντα.

Και μια που είπαμε «χούντα», θυμάστε που δεν είμαστε σίγουροι αν η «κάρτα του μετανάστη» θα περιέχει τσιπ φακελώματος; Ε, τώρα είμαστε.

Καλά κούλουμα!

Advertisements

7 thoughts on “«και πού ξέρεις εσύ τι έγινε στα Ιμια;»

 1. Χούντα;
  Μα τι λέξεις είναι αυτές που λέτε κύριε Κ;
  Επειδή δηλαδή με την υπογραφή του Μνημονίου τα υπόλοιπα 15-20 χρόνια θα μας κυβερνάει η Τρόικα; Εκλογές θα γίνονται κανονικά!

 2. Είναι σωστό: η διεξαγωγή εκλογών σημαίνει ότι δεν έχει εγκαθιδρυθεί δικτατορία. Αυτό είναι και το τυπικό κριτήριο διάκρισης μεταξύ δικτατορίας και λεγόμενης «αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας».
  Πάντως ένα κοινοβουλευτικό πραξικοπηματάκι το είχαμε εκεί στα μέσα του 2010: η Βουλή ψήφισε ουσιαστικά την αυτοκαταργησή της.
  Είναι sui generis το καθεστώς έκτοτε. Αυταρχικό δεν θα τό λεγες, όμως ο ηγέτης του είναι πιο επικίνδυνος από τον Ιωαννίδη. Η αντιπολίτευση δεν διώκεται αλλά αντιπολίτευση δεν κάνει.

  • Το σχόλιό μου είναι ειρωνικό. Γιατί ενώ οι εκλογές που θα γίνονται θα διασφαλίζουν την εναλλαγή των κομμάτων, η συνέχιση της ίδιας πολιτικής διασφαλίζεται από την υπογραφή του Μνημονίου και την αναγνώριση από την μείζονα αντιπολίτευση ότι συνιστά διεθνή συνθήκη της χώρας μας. Το καθεστώς στο οποίο μας εισήγαγε πριν από ένα περίπου χρόνο ο κύριος ΓΑΠ είναι ιδιόμορφο και, πιθανόν, παγκοσμίως πρωτότυπο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s