φοβάμαι (ότι κατέληξα διδακτικός)

Η δημοσιογράφος του αιγυπτιακού καναλιού NILE TV, Σαχίρα Αμίν, εξηγεί ότι έφυγε από το κανάλι όταν της ζητήθηκε να μη μεταδίδει εικόνες από τις διαδηλώσεις κατά του αιγυπτιακού καθεστώτος. «Δεν ήθελα», λέει, «να είμαι μέρος του προπαγανδιστικού μηχανισμού.»

Αχ βρε Σαχίρα, εικόνες σου είπαν μοναχά να μην δείξεις. Ούτε να δυσφημήσεις απεργούς, ούτε να απειλήσεις το κοινό με δικτατορία, ούτε να βρίσεις τους αντιφρονούντες από τηλεοράσεως, ούτε…

Τέλος πάντων, αφού ήθελες να κάνεις του κεφαλιού σου, καλά έκανες. Το πιο ωραίο βέβαια είναι αυτό που είπες αφότου έφυγες: «τώρα αισθάνομαι ανακουφισμένη».

Ανακουφισμένοι όμως ακούγονται και αυτοί που συνέταξαν το ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κκ. ΛΥΡΙΤΖΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:

Αγαπητοί μου Βασίλη και Δημήτρη, γλυκύτατε μου Μπάμπη […]

Μην ξεχνάτε ότι ποτέ δεν αρνηθήκαμε να δώσουμε τα νούμερα των αυτοκινήτων μας και ειλικρινά σας λέμε, ότι μας αρέσουν οι φωτογραφίες. Έχουμε όλοι φωτογένεια.

Έχετε έστω και μία στιγμή σκεφτεί πως αν μας στείλουν να πληρώσουμε 2.05 ευρώ για 5χλμ. που συνήθως διανύουμε, πόσο διαβρωμένο δικαστή θα πρέπει να βρουν για να τους δικαιώσει;

Ενδιαφέρον έχει και το άρθρο «Δεν πληρώνω, δεν ψαρώνω«: Οσο πιο ενημερωμένος, τόσο λιγότερο ψαρωμένος

Το ποστ αυτό γράφτηκε την «Ημέρα ενάντια στο φόβο»: http://grfear.blogspot.com/

9 thoughts on “φοβάμαι (ότι κατέληξα διδακτικός)

  1. Η κα Αμίν δείχνει τι δεν έχουν οι δημοσιογράφοι μας -τουλάχιστον οι πιο προβεβλημένοι και παραθυράτοι: Φιλότιμο. Οπότε, όσες επιστολές και να τους στείλεις, όσο κι αν προσπαθήσεις, δεν θα μπορέσεις να συνεννοηθείς μαζί τους. Γιατί, δυστυχώς, στη χώρα μας δεν τίθεται ζήτημα ενημέρωσης, διαφορετικής αντίληψης ή σχολιασμού, αλλά απλού, χυδαίου, σαφούς, ευνόητου συμφέροντος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s