Η δημοσιογράφος του αιγυπτιακού καναλιού NILE TV, Σαχίρα Αμίν, εξηγεί ότι έφυγε από το κανάλι όταν της ζητήθηκε να μη μεταδίδει εικόνες από τις διαδηλώσεις κατά του αιγυπτιακού καθεστώτος. «Δεν ήθελα», λέει, «να είμαι μέρος του προπαγανδιστικού μηχανισμού.»
Αχ βρε Σαχίρα, εικόνες σου είπαν μοναχά να μην δείξεις. Ούτε να δυσφημήσεις απεργούς, ούτε να απειλήσεις το κοινό με δικτατορία, ούτε να βρίσεις τους αντιφρονούντες από τηλεοράσεως, ούτε…
Τέλος πάντων, αφού ήθελες να κάνεις του κεφαλιού σου, καλά έκανες. Το πιο ωραίο βέβαια είναι αυτό που είπες αφότου έφυγες: «τώρα αισθάνομαι ανακουφισμένη».
Ανακουφισμένοι όμως ακούγονται και αυτοί που συνέταξαν το ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ κκ. ΛΥΡΙΤΖΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:
Αγαπητοί μου Βασίλη και Δημήτρη, γλυκύτατε μου Μπάμπη […]
Μην ξεχνάτε ότι ποτέ δεν αρνηθήκαμε να δώσουμε τα νούμερα των αυτοκινήτων μας και ειλικρινά σας λέμε, ότι μας αρέσουν οι φωτογραφίες. Έχουμε όλοι φωτογένεια.
Έχετε έστω και μία στιγμή σκεφτεί πως αν μας στείλουν να πληρώσουμε 2.05 ευρώ για 5χλμ. που συνήθως διανύουμε, πόσο διαβρωμένο δικαστή θα πρέπει να βρουν για να τους δικαιώσει;
Ενδιαφέρον έχει και το άρθρο «Δεν πληρώνω, δεν ψαρώνω«: Οσο πιο ενημερωμένος, τόσο λιγότερο ψαρωμένος
Το ποστ αυτό γράφτηκε την «Ημέρα ενάντια στο φόβο»: http://grfear.blogspot.com/
Καλημέρα Herr,
διδακτικός είναι λέξη φορτισμένη με αρνητικό προσημο. Θυμιζει …έδρα. Μοιραζεσαι απλά, πληροφορία
Καλημέρα, Κατερίνα. Ο καθείς και οι φόβοι του :-)
Καλύτερα διδακτικός παρά… ψαρωτικός! ;)
σωστό κι αυτό
Εγώ πάντως,μια χαρά σας βρίσκω.Κι ακόμα καλύτερες τις πληροφορίες σας.
Όταν για τη διδαχή χρησιμοποιείται η μαιευτική μέθοδος,
τότε δεν μπορεί παρά να είναι αν μη τι άλλο χρήσιμη.
Σελιτσάνε και Τσαλαπετεινέ,
θυμήστε μου να κεράσω εγώ άμα συναντηθούμε ;-)
Η κα Αμίν δείχνει τι δεν έχουν οι δημοσιογράφοι μας -τουλάχιστον οι πιο προβεβλημένοι και παραθυράτοι: Φιλότιμο. Οπότε, όσες επιστολές και να τους στείλεις, όσο κι αν προσπαθήσεις, δεν θα μπορέσεις να συνεννοηθείς μαζί τους. Γιατί, δυστυχώς, στη χώρα μας δεν τίθεται ζήτημα ενημέρωσης, διαφορετικής αντίληψης ή σχολιασμού, αλλά απλού, χυδαίου, σαφούς, ευνόητου συμφέροντος.
Φιλότιμο;;; Νάσαι καλά, τους έκανες και γέλασαν. Τώρα, άμα το διαβάζουν έχουν πέσει κάτω με διπλωμένη κοιλιά από τα γέλια. Ακου φιλότιμο! χα χα χα …