Νηφάλια συζήτηση αντιπάλων για τις ελληνοτουρκικές διαφορές

Οι αντίπαλοί τους ίσως χαρακτήριζαν τους πρώην αξιωματικούς του Ναυτικού Α. Αντωνιάδη και Α. Κακαρά ‘ενδοτικό’ και ‘εθνικιστή’ αντίστοιχα.

Ο Αντώνης Αντωνιάδης είναι πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού

Δείγμα γραφής:

«Έχοντας διαπιστώσει ότι οι νατοϊκές δυνάμεις δεν είναι στο ίδιο μήκος κύματος και δεν ευνοούν τις κοκορομαχίες με την Τουρκία αντιμετωπίζαμε με συμπλεγματικό και καχύποπτο τρόπο την καινούρια νατοϊκή πραγματικότητα και αντιδρούσαμε με τα συμπτώματα του κατατρεγμένου θεωρώντας ότι όλοι -ΝΑΤΟ, Τουρκία, Αμερική και κυρίως οι βόρειοι γείτονές μας – επιβουλεύονται όλοι μαζί ή και μεμονωμένα την εθνική μας ακεραιότητα.» (πηγή)

Ο Αντώνης Κακαράς είναι πρώην Αρχιπλοίαρχος του Ναυτικού, λογοτέχνης και δραστηριοποιείται στην Κίνηση για την Εθνική Άμυνα

Δείγμα γραφής:

«Κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας κινδυνεύουν επομένως: Κατ’ αρχήν από την Τουρκία και το ‘στρατιωτικό-οικονομικό κατεστημένο’ που την ελέγχει. Από τρίτες χώρες και οργανισμούς, (κύρια τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ). Από την έλλειψη σταθερής και αμετακίνητης πατριωτικής πολιτικής των ελληνικών κυβερνήσεων στα ζητήματα τα αποκαλούμενα ως ‘ελληνοτουρκικές διαφορές’. Από την πεποίθηση των κυβερνώντων κομμάτων που μεταφράζεται και ως εξωτερική πολιτική ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ παρέχουν εγγυήσεις και ασφάλεια στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο. Έτσι αποδυναμώνεται η άμυνά μας. Ολες οι ελληνοτουρκικές διαφορές περιέχουν διεκδικήσεις της Τουρκίας ενώ απολύτως καμία εκ μέρους της Ελλάδας. Επομένως η οποιαδήποτε συζήτηση και ρύθμιση θα σημαίνει εκ προοιμίου από την πλευρά της Ελλάδας υποχώρηση σε κάποια σημεία.» (πηγή)

Όπως θα έλεγε όμως ο Π. Κονδύλης, «το χειρότερο που θα μπορούσε να πάθει σήμερα ο τόπος θα ήταν να υποκαταστήσει τη σοβαρή στρατηγική συζήτηση με αντεγκλήσεις […] και με πνευματική τρομοκρατία προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Φοβούμαι όμως εντονότατα ότι αυτό ακριβώς θα συμβεί. Γιατί όπως ο Κύριος μωραίνει ον βούλεται απολέσαι έτσι και ένας λαός χάνει την ικανότητα της στρατηγικής σκέψης ακριβώς όταν τη χρειάζεται περισσότερο.»

Σε μίαν απόπειρα να διαψευστεί η πρόβλεψη αυτή του Π. Κονδύλη, την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα (Πεδίον του Αρεως, 20.00 – για την ακριβή διεύθυνση και άλλες λεπτομέρειες: herrkstories παπάκι yahoo.com) σας καλώ να παρακολουθήσετε έναν διάλογο μεταξύ των δυο πρώην αξιωματικών με θέμα τα ελληνοτουρκικά. Για αρχάριους και προχωρημένους.

Advertisements

2 thoughts on “Νηφάλια συζήτηση αντιπάλων για τις ελληνοτουρκικές διαφορές

  1. Σ’ ευχαριστώ. Συμφωνώ ότι το ζούμε εδώ και πολλά χρόνια. Γι’ αυτό ακριβώς όμως θεωρώ την προφητεία δυνάμει αυτοαναιρούμενη και όχι αυτοεκπληρούμενη ;-)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s