ο κύριος 16%

«Οι Χρυσαυγίτες ψήφισαν Καμίνη», τιτλοφορούν οι Σχολιαστές χωρίς σύνορα ένα άρθρο. Το άρθρο είναι πολεμικό: απαντά στις πασοκικές αναφορές στο «βρώμικο ’89» οι οποίες αποσκοπούσαν στον εκβιασμό αριστερών ψηφοφόρων.

Το ιστολόγιο χρησιμοποιεί λοιπόν τη φράση αυτή προβοκατόρικα, όπως ομολογεί, αλλά δεν παραλείπει να παραθέσει στατιστικά στοιχεία που δείχνουν μεγάλη άνοδο του συνηγόρου της κυβέρνησης σε ακροδεξιές περιοχές.

Δεν θα ήταν πάντως περίεργο αν η ΧΑ ψήφιζε Καμίνη.  Η ΧΑ ανέβηκε διότι έπεισε αρκετούς κατοίκους  των περιοχών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης ότι αποτελεί λύση. Λύση σε ένα πρόβλημα που ο πολιτικός χώρος του μελλοντικού δημάρχου Αθηναίων όχι μόνο δεν θεωρεί πρόβλημα – τουλάχιστον μέχρι πρότινος – αλλά κάλυψε ιδεολογικά και πολιτικά τη διόγκωσή του.

Ο ιδεολογικός υπέρμαχος ενός φαινομένου που αποτελεί πρόβλημα και αυτός που προσφέρει λύση στο πρόβλημα δεν είναι ανταγωνιστές. Ισα ίσα ο ένας τρέφεται από τον άλλον.

Ο υποψήφιος που εξελέγη δήμαρχος με το 16% περίπου των εγγεγραμμένων στο Δήμο Αθηναίων είχε ερωτηθεί σε συνέντευξή του (στην εφημερίδα που τα δωσε όλα για πάρτη του) αν φοβάται τις αντιδράσεις των κατοίκων για ένα μέτρο που πρότεινε. Η απάντησή του: «Ακούστε κάτι, ο τοπικός πληθυσμός θα αντιδράσει. Δεν μπορούμε να ζούμε, όμως, συνέχεια με την απειλή των τοπικών πληθυσμών.»

Ισως εννοούσε ότι ο πολιτικός του χώρος (νεοφιλελευθερισμός) δημιουργεί την απειλή αλλά ότι άλλοι (ΧΑ) θα διαχειριστούν αυτήν την απειλή – για λογαριασμό του νεοφιλελευθερισμού σε τελευταία ανάλυση. Ολοι μια οικογένεια.

Advertisements

2 thoughts on “ο κύριος 16%

  1. Δε θα ήταν περίεργο, αλλά μάλλον δε συνέβη παρά σε μικρή έκταση, όση δηλαδή αντιστοιχεί σε μπετόν αρμέ ΧΑίτες, ενεργούντες βάση τακτισμού. Ειδάλλως θα πρέπει να υποθέσουμε πως ο τοπικός πληθυσμός που βιώνει το πρόβλημα και είδε ως λύση την ΧΑ, κατέφυγε στο δεύτερο γύρο στον Καμίνη, ολίγον σχιζοφρενικό δε θα ήταν εκ μέρους τους;
    Το εναντιομορφοδίαιτον της όλης κατάστασης είναι ολόσωστη επισήμανση και ίσως πάνω σε αυτό να χτίζει τακτική η ΧΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s