Αφροδίτη

Αναδημοσίευση από το Through the Loophole

Για την Αφροδίτη, λένε, υπάρχουν τρεις θέσεις:

Η πρώτη είναι ότι είναι το θύμα μιας αφιονισμένης μίξης ρατσισμού και σεξισμού που έχει ξεπεράσει κάθε όριο και που αποκαλύπτει βαθύτατα συμπλέγματα και ανησυχητικές εμμονές σε μια σημαντική μερίδα της εκπεφραζόμενης, κυρίως στο βαθύ underground του ίντερνετ (αλλά όχι μόνον), κοινής γνώμης.

Η δεύτερη είναι ότι είναι η κυνική, ξεδιάντροπη, αριβίστρια ξένη που αρμέγει τη χώρα: το ενσαρκωμένο πνεύμα του κακού, μια μάγισσα που σε άλλες εποχές θα μπορούσε να είχε καεί ζωντανή προς τέρψιν των διαμαρτυρομένων και συμμόρφωσιν των υπολοίπων.

Η τρίτη είναι ότι αν και θύμα μιας σειράς ανισόρροπων ανθρώπων με βαθιά απωθημένα και ανεπίλυτα ψυχικά προβλήματα, είναι παρ’ όλα αυτά επίσης ένα γκόλντεν γκερλ της ευνοιοκρατίας που χρησιμοποιεί τον μανδύα της πολιτικής ορθότητας· και ότι ως τέτοια πρέπει να στηλιτευτεί.

Στην πολιτική, έρχεται πάντα η στιγμή που η δυνατότητα για τρίτη θέση εξαφανίζεται γιατί παραδίδεται σε μία από τις άλλες δύο. Αυτοί που το καταλαβαίνουν, καταλαβαίνουν ότι πρέπει να πάρουν μια πολιτική απόφαση για το πού τελικά ανήκουν. Αυτοί που δεν το καταλαβαίνουν, που νομίζουν ότι η ηθική τους ακεραιότητα επιτάσσει να εμμείνουν στην εκπροσώπηση του εαυτού τους και μόνο, δεν χάνουν, περιέργως, την δυνατότητα να λειτουργήσουν πολιτικά. Πολιτικά λειτουργούν, έστω και αν είναι παρά τη θέλησή τους. Αυτό που χάνουν την δυνατότητα να κάνουν είναι να λειτουργήσουν ηθικά. Γιατί; Επειδή ασκούν πολιτική χωρίς να έχουν επίγνωση του γεγονότος, χωρίς να έχουν αναλάβει την ευθύνη της απόφασης.

Αναδημοσιεύω όχι λόγω της σημασίας του συγκεκριμένου θέματος, δηλαδή το δημόσιο βίο της Α. Αλ Σαλέχ (βλ. μεγάλη συζήτηση εδώ), αλλά για την ανάλυση, τη σύνθεση και το συμπέρασμα). Multa paucis.

Advertisements

6 thoughts on “Αφροδίτη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s