όλοι ξέρουμε πού το πάει

Ενα καθεστώς που επιβιώνει χάρη στην απραξία που δημιουργεί η «θεραπεία σοκ» και χάρη σε μπρεζνιεφική προπαγάνδα, είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί σύντομα λιγότερο εκλεπτυσμένους τρόπους καταστολής.

Σύμφωνα με το Ανεμογκάστρι, ο Ελληνας πρωθυπουργός «αποκρύπτει ότι το μόνο που μπορεί να… εισπράξει από το Ισραήλ είναι οι προχωρημένες τεχνικές αναβάθμισης της αστυνομίας ώστε να μπορεί να λειτουργεί σε αστικό περιβάλλον. Εν όψει της οικονομικής κατάρρευσης και πιθανών αναταραχών αυτή η βοήθεια θα του φανεί εξαιρετικά χρήσιμη, αφού ήδη τέτοιου τύπου αστυνομία δημιουργεί». Το παραπάνω ιστολόγιο προφανώς δεν συγκινείται από την πιθανολογούμενη αύξηση ισραηλινών τουριστών στην Ελλάδα (πρόκειται για όφελος στο οποίο αναφέρθηκε η κυβέρνηση).

Η άποψη που διατυπώνεται στην ίδια ανάρτηση, ότι δηλαδή με την πολιτική της έναντι του Ισραήλ η Ελλάδα μετατρέπεται σε στόχο της διεθνούς τρομοκρατίας φαίνεται δυστυχώς βάσιμη, αν αναλογιστούμε ότι ευρωπαϊκές χώρες, οι κυβερνήσεις των οποίων υπηρέτησαν ανενδοίαστα τη μεσανατολική πολιτική των ΗΠΑ, βρέθηκαν στο στόχαστρο. Δεν μπορεί η κυβέρνηση ΓΑΠ να αγνοεί αυτό το ενδεχόμενο, αλλά μάλλον το θεωρεί ήσσονος σημασίας σε σχέση με τα οφέλη που αναμένει να αποκομίσει (η ίδια η κυβέρνηση, προφανώς, όχι η χώρα την οποία εκπροσωπεί). Εξάλλου μια αντιαμερικανική τρομοκρατική επίθεση στην Ελλάδα μπορεί και να κάμψει τις αντιδυτικές φωνασκίες των ιθαγενών, οπότε γιατί όχι; 

Η ανάρτηση καταλήγει:

Η Ελλάδα, υπό την παρούσα ηγεσία της, συνεχώς διολισθαίνει σε όλο και πιο δυσμενείς για τη χώρα επιλογές. Αφού πρώτα παρέδωσε πλήρως την οικονομική πολιτική, τώρα παραδίδει και την εξωτερική.

Σε λίγο, αφού θα έχει, από το φθινόπωρο και τις αρχές του 2011, παραδώσει την κοινωνία στην καταστροφή και την περιουσία της στους δανειστές και επιτηρητές, ο μόνος δρόμος που θα της έχει απομείνει θα είναι μια επίσημη πτώχευση.

Όπως σιγοψιθυρίζουν ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ήδη κάθε πολιτικός αυτής της χώρας, πόσω μάλλον κάθε μέλος της παρούσας κυβέρνησης, θα έπρεπε να έχει ήδη στο χέρι ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Εμείς όμως πάντα ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ. Κι ο μόνος δρόμος που μας έμεινε είναι να διεκδικήσουμε και να πάρουμε πίσω τη χώρα μας, τις δουλειές μας, την ίδια τη ζωή μας. Μπορούμε; Η καταγγελία δεν αρκεί πια…

Ομολογουμένως ο πειρασμός να πουλήσεις αυτή τη χώρα (βλ. φωτογραφία) είναι μεγάλος και κάπου καταλαβαίνω ότι αν μερικά εκατομμύρια τσουτσέκια συναινούν σε αυτό και σε βαφτίζουν σωτήρα τους, άνθρωπος είσαι κι εσύ, θα λυγίσεις.

Καλό καλοκαίρι λοιπόν.

Advertisements

5 thoughts on “όλοι ξέρουμε πού το πάει

  1. [ΜΒ, εστάλη]

    Για τις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ μία μη ηθικολογική ανάλυση από τον Σ. Λυγερό [ευχαριστούμε ΓΞ]:
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_18/08/2010_411745
    Απόσπασμα:
    «Η Αθήνα οφείλει για λόγους αρχών να υποστηρίζει την ίδρυση βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους και να διατηρήσει τις καλές σχέσεις της με όλες τις μουσουλμανικές χώρες της περιοχής, από την Αίγυπτο μέχρι το Ιράν. […] Το σημαντικό είναι η Ελλάδα να επεξεργασθεί μία σφαιρική στρατηγική για την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, οργανικό στοιχείο της οποίας θα είναι και οι σχέσεις με το Ισραήλ. Η ανταλλαγή πρωθυπουργικών επισκέψεων, όμως, προέκυψε όχι τόσο από έναν τέτοιο σχεδιασμό, όσο από πιεστικά αιτήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και μελών του Κογκρέσου. Η Ελλάδα δεν έχει λόγο να μην παραχωρήσει στο Ισραήλ κάποιες λελογισμένες διευκολύνσεις. Πρέπει, όμως, να εξασφαλίσει συγκεκριμένα πολιτικά ανταλλάγματα.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s