Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα

Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας Financial Times Deutschland, η οποία εκτιμά:

«την Ευρώπη δεν την έσωσε το πακέτο οικονομικής στήριξης που ενέκρινε για την Ελλάδα, αλλά η απόφαση της Αθήνας να το πάρει και να μην κηρύξει πτώχευση. Διότι η πτώχευση θα ήταν πιο βολικός δρόμος από τις σημερινές δραστικές περικοπές. Και αυτό επειδή το 80% των πιστώσεων της Ελλάδας προέρχονται από το εξωτερικό επομένως οι Έλληνες θα ήταν σε καλύτερη θέση, εάν προχωρούσαν σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και δεν έπαιρναν το ευρωπακέτο».

Αρχική πηγή. [ Μέσω Καλύβας, μέσω Εξαποδώ ].

Υπενθυμίζουμε πώς μεθοδεύτηκε η παράδοση της Ελλάδας στο ΔΝΤ από τον «άνθρωπό τους στην Αθήνα»

Advertisements

13 thoughts on “Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα

 1. Προκειται για ξεκαρφωμα στην καθομιλουμενη.Δηλαδη για οποιον δεν καταλαβε ,ναι κανουμε κουμαντο.Ταυτοχρονα εκθετουν και τον δικο μας (καλα αυτος φωτογραφιζει πεταλουδες) για παν μελλοντικο ενδεχομενο -παγκοσμια κυβερνηση,υπουργος κτλ.

  ΥΓ.Μα πεταλουδες;

 2. Η πτώχευση δεν είναι λύση. Η ζωη φτωχά και μετρημενα είναι η λύση.
  Μια άλλη ζωή και άλλη φιλοσοφία ζωής.
  Κάστε και σκέψου: Η Ελλάδα κηρυσσει πτώχευση, δεν πληρώνει τ αφεντικά της, τι θα γινόταν. Οχι μονο τρόϊκα θα πλάκωνε, αλλά και η κουτσή Μαρία θα ζήταγε πόδο να περπατήσει!

 3. ζαχαρη, ναι.
  (γιατί, τι έχουν οι πεταλούδες; Καποιος άλλος κυβερνήτης ήταν φιλόζωος, άλλος φιλότεχνος. Πάντως έτσι ενισχύεται το προφιλ του αφελούς που καλλιεργείται μάλλον σκόπιμα)

  ange-ta,
  η μετρημένη ζωή εννοείται ότι είναι αρετή. τα περί πτώχευσης, μη αναγνώρισης χρέους κτλ όμως δεν αγγίζουν το ατομικό επίπεδο αλλά αποτελούν – τεχνική – πρόταση λύσης σε επίπεδο κοινωνίας. Το ένα δεν έχει σχέση με το άλλο.

 4. Χερ Κ,
  Δεν ξέρω ΑΝ έγινε αντιληπτή η ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ «κρυμμένη είδηση» πίσω από το άρθρο – εγκώμιο του ΓΑΠ, που είναι (στο τέλος) η παρότρυνση που κάνει στους Ευρωπαίους και στο ΔΝΤ να… κατεβάσουν τα επιτόκια του πακέτου ενίσχυσης (τώρα 5%) ανταποκρινόμενοι σε (προφανώς μυστική) διεκδίκηση της κυβέρνησης!

  Ε, ΑΝ το καταφέρει βέβαια, το να μειώσουν το επιτόκιο, προβλέπω να φάμε στη μάπα νέο κύμα προπαγάνδας που θα παρουσιάσει τον τραπεζόδουλο ΓΑΠ σαν… Εθνικό Σωτήρα !!!

  Πάντως νομίζω ότι το καλυτερότερο ποστ για το θέμα (που εξάγει και τα πιο ΚΑΥΤΑ λογικά συμπεράσματα) είναι το ποστ στην «Iskra» (που αναδημοσίευσε και το YouPayYourCrisis blog):
  http://youpayyourcrisis.blogspot.com/2010/08/financial-times.html

  ΟΙ “FINANCIAL TIMES” ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ : «ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»!

  Αποκάλυψη τώρα! Η Γερμανική έκδοση των “Financial Times” , το κατ’ εξοχήν όργανο του αμερικανό-ευρωπαϊκού χρηματιστικού κεφαλαίου, σε άρθρο της στις 12/8 εκπέμπει αποκαλυπτικούς και πρωτοφανείς διθυράμβους για τον κ. Γ. Παπανδρέου και την κυβέρνησή του .
  Οι “Financial Times” ομολογούν και χαρακτηρίζουν τον κ. Γ .Παπανδρέου ως άνθρωπό τους στην Αθήνα κάτι που δεν έχουν κάνει, ποτέ για πρωθυπουργό ευρωπαϊκής χώρας!
  Οι “Financial Times” αναγνωρίζουν κυνικά ότι η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου εφαρμόζει ένα πρόγραμμαμε « τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη» ! Επίσης, ομολογούν ότι «η Ελλάδα έγινε «πεδίο δοκιμής για την Ευρώπη» ,κάτι που όλοι γνωρίζαμε αλλά τώρα αναγνωρίζουν δημοσίως και οι διεθνείς χρηματιστικοί κύκλοι !
  Το πιο εξωφρενικό, όμως, είναι ότι οι “Financial Times” υποχρεώνονται να ομολογήσουν ωμά ότι « την Ευρώπη δεν την έσωσε το πακέτο στήριξης που ενέκρινε για την Ελλάδα αλλά την έσωσε η απόφαση της Αθήνας να το πάρει και να μην κηρύξει πτώχευση. Διότι η πτώχευση θα ήταν πιο βολικός δρόμος για την Ελλάδα από τις σημερινές δραστικές περικοπές .Και αυτό επειδή το 80% των πιστώσεων της Ελλάδας προέρχονται από το εξωτερικό ,επομένως οι έλληνες θα ήταν σε καλύτερη θέση ,εάν προχωρούσαν σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και δεν έπαιρναν το ευρω-πακέτο»!….

  Κατ’ αυτό τον τρόπο οι «Financial Times» «παραδόξως» ομολογούν ότι για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους θα ήταν πολύ προτιμότερη και πιο αποτελεσματική από την ένταξη της χώρας στον χρηματοδοτικό μηχανισμό ΕΕ-ΔΝΤ. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι «Financial Times» θεωρούν βολικότερη για την Ελλάδα ακόμα και την πτώχευση σε περίπτωση που η επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους δεν θα ήταν επιτυχής για τα ελληνικά συμφέροντα!
  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΤΙ ΧΡΕΙΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΡΤΥΡΩΝ!
  Μετά από αυτό το κείμενο των “Financial Times”, με το οποίο η κυβέρνηση απογυμνώνεται και παραδίδεται στην γενική χλεύη, το μόνο που μπορεί να ειπωθεί είναι : Αιδώς Αργείοι!
  [……..]

 5. Ναι, Ομαντεόν, σωστή η επισήμανση. Βέβαια αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη από θετικά γεγονότα – όπως ενδεχόμενη δραστική μείωση επιτοκίων – για την προπαγάνδα της, διότι έχει την ικανότητα να παρουσιάζει και προδοτικές πράξεις ως εθνικές επιτυχίες. Ισα ισα μάλιστα αν πει την αλήθεια, νομίζω ότι θα βραχυκυκλωθεί.

  Μια που σε βρήκα: έψαχνα μια παλιότερη δημοσίευσή σου με παραπομπή στον Ιο και θέμα τα μέτρα καταστολής ενόψει (ή εν συνεχεία) των Ολυμπιακών. Θυμάσαι κάτι;

 6. ange-ta
  Όταν λές «μετρημένη ζωή» φαντάζομαι ότι δεν μιλάς για έναν ξενοχουπάλληλο που παίρνει 900 ευρώ για 3 μήνες , 380 ευρώ για 4 μήνες και τίποτα για τους υπόλοιπους.
  Επίσης , φανταζομαι, ότι δεν ομιλείς για το 32.5 % νέων ανέργων (μεταξύ 20 και 35 χρονών) .
  Για τους συνταξιούχους που τους έκοψαν τα 120 ευρώ για τις καλοκαιτρινές τους διακοπές.

  Εν πάσει περιπτώσει, αν θέλεις μια πιό μετρημένη ζωή να μας το πείς πρίν απο τις εκλογές ώστε την απόφαση να την πάρουμε εμείς.

 7. Ζάχαρη,

  συμφωνώ μαζί σου. Ναι, μπορούμε να ζήσουμε σαν τους αρχαίους ημών προγονους λιτά, ασκητικά και τίμια. Μιας και δίνεις το σύνθημα, έχω ένα πιθάρι (αρκετά ευρύχωρο είναι η αλήθεια) που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αποκλειστικά!

 8. Φίλες και φίλοι,

  Η Ελλάδα δεν έχει, έως σήμερα, ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο πλαίσιο δομών και διαδικασιών, το οποίο να ευνοεί την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Οι μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται, συντηρούν ένα περιβάλλον που αποθαρρύνει σταθερά επενδυτές και συνιστά τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας. […]

  Σχεδιάζεται ένα νέο, διαφανές, αντικειμενικό και αποτελεσματικό σύστημα παραγωγής Μεγάλων Δημοσίων Έργων, με έμφαση στις συνεργασίες μεταξύ Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, το οποίο απαλείφει τις στρεβλώσεις, τις υποκειμενικές αξιολογήσεις επιτροπών και τους μηχανισμούς της διαπλοκής. […]

  Σας καλώ να πάρετε ενεργά μέρος στη διαβούλευση μέχρι και τις 27.08.2010 και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις σκέψεις και τη συμβολή σας.

 9. Παράθεμα: πάει κι αυτό | Herr K.

 10. Παράθεμα: Πού κρύφτηκαν οι «επαναστάτες» των «Δεκεμβριανών»; | Herr K.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s