Φωτιά και σχόλια

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ξυλοδαρμοί ελλήνων ακτιβιστών

Για την απόπειρα εμπρησμού του «Εναλλακτικού βιβλιοπωλείου» στα Εξάρχεια, ένα σχόλιο από το indymedia:

από νεοοθωμανός ρε! 2:06μμ, Τρίτη 1 Ιουνίου 2010
αντε στο διάολο ρε ναζίδες με προβιά αριστερού που μολύνεται και το ιντυ
κοιτάξτε πως παρουσιάζουνε την επίθεση σε μπλογκ:
για σιωνιστικές επιθέσης μέσα στην ελλάδα μόνο οι φαιοκόκκινοι μιλάνε, η παρεούλα των «αυτόνομων¨ του μάυρου κρίνου και του καραμπελιά:

Έκαψαν το Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο στη Θεμιστοκλέους 37 στα Εξάρχεια
Από εξαποδω

Οι ναζί φονιάδες των εργαζομένων της Μαρφίν ή οι “αντιφά” απολογητές του σιωνιστικού κράτους (είτε όλα τα κουμάσια μαζί) ενοχλήθηκαν από την έντονη δράση του χώρου του περιοδικού Άρδην και της εφημερίδας Ρήξη το τελευταίο διάστημα και κυρίως τις πρωτοβουλίες που παίρνει ή τη συμμετοχή του σε επίπεδο αγωνιστικών εκδηλώσεων στο δρόμο. Ενώ δεν είχε περάσει ούτε ένα 24ωρο από την αιχμαλωσία φίλων και συντρόφων μας από τις σιωνιστικές δυνάμεις στα πλοία που πήγαιναν στη Γάζα, ενώ οι περισσότεροι βρισκόμαστε σε πυρετό κινητοποίησης, στις 4 η ώρα τα ξημερώματα διάλεξαν τα παρακρατικά “αναρχο”φασιστάκια να κάψουν το Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο σαν προειδοποίηση εναντίον μας. Αλίμονο, νομίζουν οι τενεκέδες ότι έχουν να κάνουν με τίποτα ναΐφ αριστεριστές φοιτητές ή κακομοίρηδες ακροδεξιούς που θα τρέξουν να κρυφτούν!
Η διάψευση θα είναι πολύ οδυνηρή για τους ανοϊκούς τραμπούκους και τʼ αφεντικά τους…

Έμπρακτη αλληλεγγύη στα παιδιά που διαχειρίζονται το ιστορικό βιβλιοπωλείο των Εξαρχείων ώστε να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές!

Για όσους/ες επιθυμούν να συμβάλουν στην αποκατάσταση των ζημιών υπάρχει ο παρακάτω τραπεζικός λογαριασμός: Εθνική 116/768054-65
http://eksapodo.wordpress.com/2010/06/01/532/

και να μην σβηστεί για να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε. φασίστες του αρδην και της ρήξης.

Και ένα άλλο:

από ένας κάποιος 1:12μμ, Τρίτη 1 Ιουνίου 2010
Δεν ξέρω αν είναι σιωνιστική η επίθεση, πάντως σίγουρα είναι φασιστική

Οπως σωστά λέει και το indy: «Φασίστες; Ανεγκέφαλοι; Και τα δύο; Τι σημασία έχει πια;»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ξυλοδαρμοί ελλήνων ακτιβιστών

Advertisements

21 thoughts on “Φωτιά και σχόλια

 1. @ Herr K

  Τις καλησπέρες μου. Όπως βλέπεις εξοργίστηκε το «αντιφα» παληκάρι γιατί χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «σιωνιστική», την οποία ως γνωστόν τη χρησιμοποιεί μόνο ο …»Μαύρος Κρίνος»!!
  «Θέλει η πουτ… να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει», που λέει κι ο λαός.

 2. εμένα μου θυμίζει τον – μάλλον εξαρχής σαλεμένο – τύπο που προσφάτως είδε το φως το αληθινό και αλλαξοπίστησε από αντιεξουσιαστής σε αντισημίτη («οι Εβραίοι προαιωνιοι εχθροί του ελληνισμού» κτλ).
  Από την άλλη, έχει τη λογική του: θάνατος στους φασίστες, το Αρδην είναι φασίστες, άρα φωτιά στο Αρδην.

 3. ‘ Τότε τὰς πόλεις απόλλυσθαι, όταν μὴ δύνωνται τοὺς φαύλους απὸ τών σπουδαίων διακρίνειν…’

  Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που, αδιακρίτως, τείνουν χείρα φιλίας και συμπλέουν μ’αυτούς που δε θα έπρεπε…

  Καλησπέρα σας

 4. Φίλε Herr K,

  Αυτό το «[…] για σιωνιστικές επιθέσης μέσα στην ελλάδα μόνο οι φ α ι ο κ ό κ κ ι ν ο ι μιλάνε, […]» πού το ‘χουμε ‘ξαναδεί… πού το χουμε ξαναδεί… Σε κανα Μανδραβέλη, σε κανα Παπαδημητρίου (ΣΚΑΪ), σε κανα Γεωργελέ; Πού το ‘χουμε δει ρε γαμώ το; Βόηθα λίγο!…

  Τα λέμε

 5. Σωστό, Αντώνη. Και δεν είναι δα και τόσο δύκολο να διακρίνεις τους σπουδαίους. Χείρα φιλίας πάντως θα συνεχίσουμε να τείνουμε.

  Καλή επισήμανση, Left

 6. Αααα, Κάππα, αν θεωρείς πανεύκολη υπόθεση και τον εντοπισμό των φαύλων, άχρηστα τα λόγια του Αντισθένη. Τι σωστό βρήκες στο σχόλιό μου;
  Τώρα που μάθαμε σα ζήτουλες να τείνουμε χέρι βοηθείας, στο χέρι φιλίας θα κολλήσουμε; Χέρια πολλά να έχουμε να τείνουμε, αδιακρίτως!

  Στο θέμα μας, τώρα. Υπάρχει πιθανότητα οι φίλοι του Άρδην να συμπλεύσανε, με φαύλους;

 7. Κάππα μου, με στυλ δε λέω, μήπως προσπάθησες να αποφύγεις το πρωτεύον, τουτέστιν οτι ο χαμός της Πόλεως είναι αποτέλεσμα της αδυναμίας εντοπισμού των φαύλων; Τελικά, θεωρείς οτι υπάρχουν δυσκολίες και στον εντοπισμό των φαύλων;

  Καλά βρε Κάππα, θεωρείς ότι οι φίλοι του Άρδην πηγαίνανε αυτόνομα στη Γάζα και όχι συμπλέοντες μετά της ΙΗΗ που εκόμιζε ανθρωπιστική βοήθεια ;;
  Να εξηγηθώ εγώ ή οι φίλοι του Άρδην;
  Εγώ κάτι ακούω, κάτι διαβάζω, για την IHH (İnsani Yardım Vakfı), την τούρκικη ΜΚΟ που είχε αναλάβει να πάει βοήθεια στη Γάζα και σ’αυτή προσκολλήθηκαν και 2 καράβια με ελληνική σημαία…. Ακούω και διαβάζω πολύ περίεργα πράγματα. Και ο πιο καλοκάγαθος άνθρωπος, θα σκεφτόταν πολύ σοβαρά να απλώσει χέρι φιλίας σ’αυτούς, αν θέλει το …χέρι του.
  Λοιπόν, εγώ εξηγήθηκα.
  Οι φίλοι του Άρδην θα μας εξηγήσουν αν η κίνησή τους αυτή ήταν απλώς μια επιπολαιότητα ή κάτι χειρότερο;

 8. Τι τ’ρας, Κάππα μ’;
  Mε στυλ πάντα, κάνεις κι εσύ την πάσα σου, στους φίλους του Άρδην που παρακολουθούν εναγωνίως τα σχόλιά μας και βάζεις το πηλίκιο στραβά και μη σε είδαμε!

  Καλά βρε Κάππα, ας θεωρήσουμε ότι πηγαίνανε αυτόνομα τα παλικάρια μας, να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας! Κομίζοντας, τι; Κουράγιο; Ευχές; Χαιρετίσματα αγωνιστικά; Φιστίκια Αιγίνης κι αυτά ολίγα μιας και το πλοίο τους ήταν μικρό; Ή καντίποτις;
  Άρα, λαθεύεις όταν θεωρείς μετά βεβαιότητας τέτοια πράγματα.

  Έστω πάλι, να θεωρήσουμε ότι τα παλικάρια, όντως θέλανε και πιστεύανε στην αυτονομία του εγχειρήματός τους! Φτάνει αυτό; Εμάς, που μέχρι τώρα τους είχαμε μια κάποια εμπιστοσύνη, που τους θεωρούσαμε ένα, κάποιο δυνατό χαρτί, δε μας σκέφτηκαν; Τι πιο φυσικό να σκεφτεί κάποιος και να πει: ‘Μα που πάνε οι καημένοι…’.
  Από την άλλη σκέφτομαι πως βλέποντας αυτά λύνεται κι η απορία που είχα τόσο καιρό: Γιατί τόσα χρόνια οι φίλοι του Άρδην δεν αυξάνουν και μένουν σε μια ‘παρέα βιβλιοπωλείου’;
  Δυστυχώς ή ευτυχώς όλα σ’αυτόν τον κόσμο έχουν και την απάντησή τους!

  Έρρωσθε.

 9. Ερρωσο και συ αλλά δεν είναι θέμα στυλ. Είναι αφενός μία επιφύλαξη για πράγματα που δεν γνωρίζω καλά και ένας σεβασμός προς όσους δραστηριοποιούνται.

  Αυτό φυσικά ούτε ισχύει μόνο για το Αρδην, ούτε σημαίνει εξ ορισμού ότι όσοι δραστηριοποιούνται με ευγενή κίνητρα έχουν πάντα δίκιο.

 10. Κάππα, επιφυλακτικοί θα έπρεπε να είναι αυτοί που δραστηριοποιούνται! Αυτοί μπορεί να πέσουν σε καμιά τρύπα και μετά ποιος τους σώζει.
  Τώρα αν δε μιλάμε και δεν εκφράζουμε τις ενστάσεις μας, γιατί σεβόμαστε τον ένα και τον άλλο που δραστηριοποιούνται σε Χ τομείς, θα γίνει αυτό που λέει η άλλη:
  «Ντράπου τον ένα ντράπου τον άλλον, δεν έκανα παιδιά με τον άντρα μου;».

  Και φυσικά καλό είναι να ακούμε και να παίρνουμε μαθήματα, από τα απίθανα που λένε πολλοί γνωστοί και φίλοι.
  Π.χ. το indymedia:
  ‘…Είναι φανερό πως η κυβέρνηση της Κύπρου δεν ενεργεί μόνο δουλικά αλλά και προβοκατόρικα…’
  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1176285
  Απίθανα λόγια! Απίθανος ο τύπος; Δε κρατά καθόλου τα προσχήματα; Δε πάει καν ο νους του στο αν υπάρχει περίπτωση, η συμπόρευση με την τουρκική ΜΚΟ, να αποδειχθεί, φαυλότητα;!

  Βεβαίως δεν είναι όλοι σαν εσένα HerrK, να κρατούν επιφυλάξεις για κάτι που δεν είναι σίγουροι και να σέβονται τον άλλο, τουλάχιστον, χωρίς να τον λοιδορούν!
  Τι να πούμε άλλο; Τπτ. Νομίζω πως εξαντλήσαμε το θέμα.

  Χαίρετε

 11. Φυσικά, δε διαφωνώ. Απαραίτητες είναι οι ενστάσεις
  Τώρα για τη στάση της Κύπρου μπαίνει το γνωστό παλιό θέμα realpolitik ή ηθική – εφόσον μάλλον η κυπριακή κυβέρνηση, οπως γραφεται, εξασφάλισε ανταλλάγματα για τη στάση της (ή υπέκυψε σε εκβιασμό, σύμφωνα με άλλη ερμηνεία).

 12. Όπως φαίνεται, το θέμα δεν εξαντλήθηκε.
  Οι Κύπριοι ακολούθησαν ηθική realpolitik! Το διαζευκτικό ή, είναι περιττό.
  ΚΑΙ εξασφάλισαν τη μη ‘συμπόρευση’ μετά φαύλων και φυσικά ανήλεων εχθρών τους (να μη ξεχνιόμαστε, ε;) και όποιο άλλο καλό ήθελε προκύψει, καλοδεχούμενο!
  Ε; Σ’αυτό το σενάριο γιατί να μη δίνουμε πιθανότητες;

 13. Αντώνη, 40 χρόνια φουρνάρηδες επέτρεψέ μας να τις αντιλαμβανόμαστε τις κακοτοπιές. :)

  Η διεθνής κίνηση για τη Γάζα τρέχει τρία χρόνια τώρα και να θυμίσω ότι το 2008 ο αποκλεισμός έσπασε με ένα ελληνικό καΐκι. Τα μέλη της ελληνικής πρωτοβουλίας έχουν στην κυριολεξία δώσει την ψυχή τους σε αυτήν την υπόθεση (ανάμεσά τους και κάποιοι άνθρωποι που βρίσκονται στο χώρο του Άρδην) και αποτελούν έναν από τους πυλώνες της διεθνούς πρωτοβουλίας. Το όψιμο ενδιαφέρον της Τουρκίας δεν σημαίνει ότι θα μας κάνει να πάψουμε να ασχολούμαστε με κάτι που αγωνιζόμαστε στην κυριολεξία 40 χρόνια τώρα. Την έμπρακτη αλληλεγγύη στον Παλιστινιακό λαό, δηλαδή. Το αντίθετο! Θα μας κάνει ακόμη πιο ενεργούς και πιο αποφασιστικούς (και πιο προσεκτικούς). Είμαι σε θέση να γνωρίζω τη μάχη που έδωσαν οι Έλληνες ακτιβιστές και άλλοι για να μην προσεγγίσουν τα αποκλεισμένα από την κυπριακή κυβέρνηση σκάφη του στόλου της Ελευθερίας, λιμάνια της κατεχόμενης Κύπρου, παρά την απόλυτα δικαιολογημένη οργή όλων των διεθνών ακτιβιστών για τη στάση τoυ ΔΗΣΑΚΕΛ. Και να ξέρεις ότι όσοι χρόνια ασχολούμαστε με την αλληλεγγύη στα κινήματα της Μέσης Ανατολής γνωρίζουμε καλά πως ταυτόχρονα ασκούμε και λαϊκή (όχι κρατική) εξωτερική πολιτική προς όφελος των πραγματικών συμφερόντων του λαού μας.
  Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις κι εδώ: http://www.ardin.gr/node/3174

 14. Αααα, εξαποδω, έπεσες σε δισχιλιετή φούρναρη. Τι να σου κάνω. ;-)
  (Σε περίπτωση που δε θα καταλάβεις… δε πειράζει… θα καταλάβει ο Κάππα.)

  Λοιπόν, το πρώτον, χαίρομαι για αυτό που έβαλες σε παρενθέσεις: Θα μας κάνει ακόμη….. (και πιο προσεκτικούς)!
  Αμήν.

  Δεύτερον:
  Μια κυρία, ονόματι Ελένη Θεοχάρους, βουλευτής του ΔΗΣΥ, εξέφρασε την αντίθεσή της σ’αυτή την αποστολή, εξ’αρχής!
  http://www.philenews.com/main/1,1,22,0,38091-.aspx
  Πριν 1,5 χρόνο, μάλιστα, επέβαινε στο dignity το οποίο οι Οβριοί, τότε, εμβόλισαν! Δλδ, χωρίς να την γνωρίζω την κυρία, φαίνεται λεβέντισσα. Σα τους λεβέντες, τους φίλους του Άρδην, περίπου. Περίπου!
  Πώς, λοιπόν, αγαπητέ συνάδελφε, φούρναρη, οι φίλοι του Άρδην έπεσαν σ’αυτή την κακοτοπιά, να μη διακρίνουν τους φαύλους;! Δε ξέρανε! Δε ρώταγαν;!
  Και από την άλλη μιλάνε για ενδοτική και ανίκανη Κυπριακή κυβέρνηση; Απίστευτοι κι αυτοί σαν το indymedia!!
  Εγώ ένα κατάλαβα! Μια λεβέντισσα, τους έβαλε γυαλιά! Και όσο εμμένουν σε τέτοιες απόψεις μεγαλύτερη παρέα αποκλείεται να γίνουν!

 15. Κάππα, θα το ξεχνούσα αλλά ‘μου το θύμισε ο Γιανναράς’.
  Όσο έγραφα το τελευταίο μου σχόλιο, άκουγα το Γιανναρά, στου Lomak. Με το κλικ για αποστολή, είπε για ‘tolérance, ανοχή ο ένας του άλλου’.
  Ε, δε μπορώ να μη σε ευχαριστήσω, ξανά, Κάππα μου, για την ανοχή σου! Θαρρώ δεν υπάρχει άλλος οίκος ανοχής σα τον δικό σου!

  Τώρα είναι φως φανάρι το πράμα, δε θα με παρεξηγήσεις όπως την άλλη φορά, ε;!
  ;—)

 16. Εξαποδώ, ευχαριστούμε
  Αντώνη, αν είναι δυνατόν να σε παρεξηγήσω για τον οίκο: Εσύ δεν είσαι πλέον απλός πελάτης, είσαι μόνιμο προσωπικό :-)

 17. Να εξηγούμαστε λοιπόν και από το Άρδην γιατί ο καθένας βγάζει πια ότι σενάριο θέλει. Το Free Gaza Movement δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, σκόπος του ήταν και είναι να σπάσει ο αποκλεισμός των Παλαιστινίων. Πριν 2 χρόνια τον Αυγουστο του 08 δυο ελληνικά ψαροκάικα, 44 άνθρωποι από 13 χώρες, έσπασαν για πρώτη φορά, μετά από 41 χρόνια, τον θαλάσσιο αποκλεισμό της Γάζας. Από τότε επιχειρήθηκαν άλλες 4 αποστολές προκειμένου να σπάσει ο αποκλεισμός και να μεταφερθεί στους αποκεισμένους ανθρωπιστική βοήθεια. και οι 4 αντιμετωπίστηκαν με χρήση βιας απο τους Παλαιστινίους. Όλα αυτά τα χρόνια το ελληνικό τμήμα της αποστολής ήταν το πιο δραστήριο και συνεισέφερε τα μέγιστα.
  Αντιγράφοντας απο τη Ρήξη που κυκλοφορήσει αύριο:
  «Στη φετινή αποστολή ζήτησε να συμμετάσχει και η ισλαμική ανθρωπιστική οργάνωση ΙHH, η οποία φυσικά δεν αποτελεί παράρτημα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, όπως αναφέρει η ισραηλινή προπαγάνδα και αναπαράγεται ανερυθρίαστα από διάφορους –πράκτορες, ανεγκέφαλους και αρκετούς παρασυρμένους από αυτούς– σε Ελλάδα και Κύπρο, παρότι έχει πιθανότατα δεσμούς με το κυβερνητικό κόμμα. Αυτή η οργάνωση, αφού ήρθε σε επαφή με τους Παλαιστινίους και το διεθνές τμήμα της οργάνωσης Free Gaza, ζήτησε να ενισχύσει την αποστολή. Είναι προφανές ότι το ελληνικό τμήμα βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, διότι δεν μπορούσε να απαγορεύσει σε κανέναν τη συμμετοχή, αλλά έδωσε μάχη και τελικά το πέτυχε, να μην πιάσει κανένα πλοίο, ούτε τα τουρκικά, στην κατεχόμενη Κύπρο. Επρόκειτο για μια μεγάλη νίκη της ελληνικής αποστολής, διότι υποχρέωνε όλους, ακόμα και τους Τούρκους, να αναγνωρίσουν μόνο τη νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου, που όμως την ακύρωσε με την ψοφοδεή και σκανδαλώδη της στάση η κυπριακή κυβέρνηση.
  Αυτή είναι η αλήθεια για το Ενα Καράβι για τη Γάζα και είναι αστείο να λέει κάποιος ότι αυτοί που 15 μέρες έκαναν πορεία για την επίσκεψη του Ερντογάν και αντιμετωπιζόταν με βαναυσότητα από την αστυνομία σήμερα εμμέσως κατηγορούνται ότι συμπορεύονται με τον Νταβούτογλου. Έλεος!!
  Το δυστήχημα είναι άλλο όμως. Αν δούμε ο λεγόμενος πατριωτικός χώρος, αν ήταν ποτέ χώρος, με αφορμή την αποστολή του ενα Καράβι για τη Γάζα, έχει χωριστεί σε δύο αντιτιθέμενα στρατόπεδα, ένα που τάσσεται αναφανδόν με το Ισραήλ και βλέπει παντού Τούρκους πράκτορες και ταυτίζεται με τους Εβραίους, που μέχρι λίγο καιρό έβριζαν σκαιότατα, με το σκεπτικό ότι είναι ένα μικρό κράτος που παλεύει εναντίον μιας θάλασσας Ισλαμιστών!!!! Και από την άλλη οι λάτρες του νεο-οθωμανισμού, που βλέπουν στην «εμπνευσμένη» στρατηγική του Νταβούτογλου μια τελική λύση του Μεσανατολικού.
  Δηλαδή ένας χώρος που στην τελική υπερασπίζει την εθνική ανεξαρτησία αυτής της χώρας, έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα υποστηρίζοντας τις στρατηγικές των περιφερειακών υπερδυνάμεων της περιοχής. Η κούραση και η στειρότητα αυτού του χώρου είναι τέτοια που δεν έχει τη δύναμη να αντιτάσσει και την όποια ελάχιστη αντίσταση και άγεται και φέρεται από τη στρατηγική του Ισραήλ και της Τουρκίας που προωθούν διάφορα πρακτορεία και πολλοί αφελείς.

 18. Παράθεμα: Το ελληνικό 2010 | Herr K.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s