κεντρική ιδέα

Το ζουμί είναι σε αυτή τη φράση:

«Οι διεθνείς δυνάμεις που επιτίθενται στον ελληνικό λαό και το ελληνικό κράτος, με τη συνενοχή και συνεργασία των ελίτ του, δεν έχουν καμιά αμφιβολία ότι θάρθει η έκρηξη. Θέλουν όμως να μην είναι συγκροτημένη, νάναι διάχυτη, χωρίς στόχο και ηγεσία, ώστε να δοκιμάσουν εδώ την καταστολή ευρείας έκτασης ταραχών που προβλέπουν και για τις δικές τους χώρες.»

πηγή:  άρθρο του Δ. Κωνσταντακόπουλου

Αντιθέτως η άλλη πλευρά και στόχο έχει και για  ηγεσία ψάχνει. Δεν έχει σημασία ποιο θα είναι το συγκεκριμένο πρόσωπο, εφόσον τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να επιβάλλουν πρόσωπα χωρίς ιδιότητες: το σημαντικό είναι να υπάρχει ηγεσία.

Advertisements

3 thoughts on “κεντρική ιδέα

  1. Πρβλ. και τον πρόσφατο Πρετεντέρη: «Από την περασμένη Πέμπτη η πολιτική ζωή επέστρεψε σε ένα πιο φυσιολογικό σχήμα. Υπάρχουν πλέον μια συμπολίτευση, μια αντιπολίτευση και μια σαφής διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δύο. Καλώς τα παιδιά! Θα μου πείτε, βεβαίως, ότι με κάτι τέτοια «φυσιολογικά σχήματα» έφτασε η χώρα στο χείλος της καταστροφής. Να το δεχθώ. Αλλά δεν πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να θεραπεύσουμε τις αδυναμίες της δημοκρατίας μας είναι να την καταργήσουμε. Κι ούτε, βεβαίως, να εκχωρήσουμε την εκπροσώπηση της δυσαρέσκειας και του αντίλογου στους τύπους με τις μολότοφ.» πηγή
    Όταν χρειάζεται, κάποιοι γίνονται έξυπνοι μερικές φορές.

  2. Δύτη δεν αναφερόμουνα σε αυτό που λέει ο γνωστός αριστεριστής Πρετεντέρης (στην αντιπολίτευση της ΝΔ) . Ως «άλλη πλευρά» εννοώ τις τοπικές ελίτ εν γένει.

    Ζάχαρη, καλημέρα. Ναι, νομίζω ότι όλα αυτά τα πανάρχαια σενάρια θα παιχτούν και πάλι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s