Ονειρα σε μπλε φόντο

επιπολαιότητες !

Με αφορμή τη σημερινή εθνική επέτειο, ορίστε κάποιες πολύ γενικές αρχές για το πώς να φτιάξεις σωστά την πισίνα* σου.

Η σωστή μελέτη και κατασκευή πισίνας είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίζεται σφαιρικά . Η τεχνική εφαρμογή και κατασκευή πρέπει να γίνονται με βάση την ηλεκτρομηχανολογική μελέτη, τις απαιτήσεις σου και κάθε μελλοντική διαμόρφωση του χώρου θα πρέπει να έχει προβλεφθεί. Μια πισίνα φτιάχνεται βήμα-βήμα αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε το τελευταίο πριν κάνουμε το πρώτο.

Μόνο αν τηρηθούν πιστά αυτές οι αρχές, μπορούμε να αρχίσουμε τις εργασίες εκσκαφής:

*πισίνα: εκ του λατινικού piscis (= ψάρι)

Μα τι συμβαίνει;

Advertisements

16 thoughts on “Ονειρα σε μπλε φόντο

 1. 1. Για να γίνεις ανταγωνιστικός πρέπει καταρχή να γίνεις φτηνότερος.
  2. Στα πλαίσια του ευρώ η Ελλάδα δεν μπορεί κάτι τέτοιο.
  3. Επιστρέφουμε στη δραχμή. Τη Δευτέρα 1 δραχμή = 1 ευρώ και την Τρίτη υποτίμηση της δραχμής κατά 60%. Γίναμε φτηνότεροι. Και επιπλέον μπορούμε να χαράξουμε τις στρατηγικές μας ανεξάρτητα από τις Βρυξέλλες.
  4. Τσακίζονται οι εισαγωγές, ενισχύονται οι εξαγωγές και οι επενδύσεις ξένων.
  5. Εκτός από φτηνότερος πρέπει να κάνεις και ανάπτυξη.
  6. Με την υποτιμημένη δραχμή αρχίζεις εισαγωγές βιομηχανικών προϊόντων από την Κίνα και ενέργειας από Ρωσία.
  7. Αρχίζει η ανάπτυξη.
  8. Παράλληλα το παράδειγμά σου υιοθετούν οι υπόλοιπες PIGS, δηλαδή ο ευρωπαϊκός νότος, που έχει σιχτιρίσει από το πατρονάριαμα του ευρωπαϊκού βορρά.
  9. Η ΕΕ διαλύεται.
  10. Σχηματίζεται ένα «σύμφωνο» των μεσογειακών ευρωπαϊκών χωρών, στο οποίο σπεύδει να προσχωρήσει και η Γαλλία.

  • Πολυ καλο το παραπανω σεναριο και μακαρι να το ακολουθουσαμε, αλλα κατι μου λεει οτι και να θελεις να αγιασεις δεν σ αφηνουν…Θελεις δε θελεις πρεπει να ανηκεις στη Δυση, στο ΝΑΤΟ, στον ΟΟΣΑ και οπου αλλου μας ..γραφουν να φοιτουμε χωρις τη γνωμη μας και τη θεληση μας, ή μηπως ειναι καιρος να μας τη ζητησουν καμμια φορα, οπως κανουν σε αλλες χωρες της ΕΕ, μεσω δημοψηφισματος. Γιατι π.χ ρωτανε τον Σουηδο και τον Ισλανδο, αλλα εμας μας εχουν……(τα ευκολως εννουμενα παραλειπονται!)

   Σε χασαμε αγαπητε Ηεrr K. Εισαι μηπως ηδη στη..πισινα και κανεις βουτιες, (μονος); :)

  • 4. Τσακίζονται οι εισαγωγές, ενισχύονται οι εξαγωγές και οι επενδύσεις ξένων

   Προφανώς είναι καλαμπούρι.

   Πλέον η Ελλάδα δεν εξάγει σταφίδα, καπνό, λάδι, στάρι, καλαμπόκι, κρέας κλπ όπως τα βρίσκουμε στα βιβλία του προηγούμενου αιώνα.
   Οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών κατάφεραν ώστε σήμερα να μην παράγουμε τίποτα εκτός από χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες.
   Τι θα εξάγουμε σύντροφε; Τον κουρέα της Σίφνου(;) που του έκανε ακόμη και ο Σημίτης άγρια κριτική; Φαντάσου τι θα γίνει αν ξυρίσει την Μέρκελ!!!

  • Σας διαφεύγει dear ότι αυτό το «πλέον η Ελλάδα δεν εξάγει» οφείλεται ακριβώς στο ότι παραμένει σε μια ΕΕ, η οποία στιγματίζεται από το χάσμα Βορρά-Νότου και από τη ΒΟΥΛΗΣΗ ισχυρών κύκλων αυτό να παραμείνει. Επομένως μόνο η απόσπασή μας από αυτή την ΕΕ – και η αναδιοργώνσή της σε άλλη βάση έπειτα από τις αναταράξεις που αναφέρω στα σημεία 8,9 και 10 – αποτελεί λύση… όχι μόνο για εμάς αλλά και για την ΕΕ (δεν είμαι καθόλου αντιευρωπαϊστής, όπως νομίσατε!). Ειδικά στον αγροτικό τομέα, μια τέτοια κίνηση θα αποβεί σωτήρια! ΕΠΕΙΓΕΙ Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΩΣΙΑ, κι αυτή η στροφή αποκλείεται να γίνει όσο είμαστε χανουμάκια του ευρωπαϊκού Βορρά!

 2. Με ποιό δικαίωμα σβήσατε τα νησιά του Αιγαίου που τα διεκδικεί η Τουρκία;

  Επίσης γιατί δεν βλέπω την Κέρκυρα, για την οποία ενδιαφέρεται τελευταία η Γερμανία;

 3. Ad hoc,
  μία παρατήρηση: ανεξάρτητα από το αν είναι ορθά όσα λες, η αλλαγή γεωπολιτικής συμμαχίας δεν είναι απλή υπόθεση (και μιλάς για αλλαγή γεωπολιτικής συμμαχίας εφόσον μιλάς για αλλαγή οικονομικών συμμαχιών). Δεν μπορείς δηλαδή να «δοκιμάσεις» για λίγα χρόνια την Κίνα και άμα δεν σου αρέσει να επιστρέψεις στη Δύση.

  Κανάλι, έχεις δίκιο. Δεν είχα δικαίωμα να τα σβήσω. Κεκτημένη ταχύτητα.

  • Μα ούτε η συγκαλυμμένη πτώχευση και η δουλική εξάρτηση από το Βορρά, στην οποία οδηγεί η σημερινή προοπτική, είναι απλή υπόθεση. Μας οδηγούν όχι απλά να γίνουμε γκαρσόνια – αυτό το πέτυχαν – αλλά και πάμφθηνα γκαρσόνια! Οπότε για ποιο πράγμα συζητάμε και σε τι ελπίζουμε παραμένοντας στη 2η ταχύτητα της σημερινής ΕΕ; Να πέσουμε στην 3η; Είναι ορατό πού μάς πηγαίνουν. ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ) ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ! Άρα; Πώς μπορούμε να πετύχουμε ανάπτυξη;

  • Αυτό που θέλω να πω είναι: ακόμη και αν υπήρχε δωρεάν βοήθεια από εξωγήινους, τη βοήθεια θα έπρεπε να τη χειριστεί το υπάρχον ελλαδικό καθεστώς. Και είναι μάλλον σίγουρο ότι δεν θα τη διαχειριζόταν προς όφελος της κοινωνίας.

   Στο ερώημα που θέτεις, δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω (αν εξαιρέσεις τις απαντήσεις τύπου Γουδή)

 4. Ἄσχετα μὲ τὸ ἂν πρέπει νὰ φύγουμε ἀπὸ τὸ Εὐρώ, ἡ κάθε ὑποτίμηση ἀδικεῖ τοὺς ἀδύναμους οἰκονομικά καὶ κάνει πλουσιότερους τοὺς πλουσίους. Πολλοὶ εἶναι οἱ λόγοι καὶ οἱ μηχανισμοὶ γιὰ αὐτό, θὰ ἀναφέρω ὅμως τοὺς δύο πιὸ σημαντικούς.
  α) Μὲ τὴν ὑποτίμηση στὴν οὐσία ἡ κυβέρνηση παίρνει ἄμεσα τὸ ἀντίστοιχο ποσὸ ἀπὸ τὴν περιουσία ποὺ δημιούργησε ὁ καθένας ἀπὸ δουλειὰ ἐτῶν. Αὐτὸ ὅμως δὲν συμβαίνει στοὺς οἰκονομικὰ ἰσχυροὺς ποὺ ἔχουν συνάλλαγμα μὲ ἀποτέλεσμα αὐτοὶ νὰ μεγαλώνουν διπλὰ τὴν διαφορά τους ἀπὸ τοὺς ὑπόλοιπους.
  β) Μειώνεται ὅμως καὶ κατὰ τὸ ἀντίστοιχο ποσοστό ἡ ἀξία τῆς ἐργασίας κάποιου αὐξάνοντας τὴν διαφορὰ ἀπὸ τοὺς ἀντίστοιχους ἐργαζομένους τοῦ ἐξωτερικοῦ κάνοντας τὴν ὅποια σύγκλιση ἀκόμη πιὸ μελλοντική. Ἀντίθετα ὁ ἐξαγωγέας πληρὼνει σὲ ἀδύναμο νόμισμα ποὺ συνήθως διολισθαίνει ἀλλὰ πληρώνεται σὲ ἰσχυρὸ νόμισμα ποὺ ἐνισχύεται συνεχῶς ἔναντι τοῦ ἀδυνάτου.
  Πέραν τούτων ἡ διασπορὰ τοῦ χρήματος σὲ λιγότερα ἄτομα βλάπτει ἕνα δίκαιο φορολογικὰ κράτος ἐπειδὴ ἡ μεγαλύτερη διασπορὰ σὲ ἕνα δίκαιο καὶ ἀποτελεσματικό κράτος σημαίνει πολλαπλῆ καὶ ἐπαναλαμβανόμενη φορολογία τοῦ ἰδίου κεφαλαίου ἄρα καὶ μεγαλύτερα ἔσοδα γιὰ τὸ κράτος.
  Φιλικά,
  Ἀπόστολος.

 5. @Herr K. Σε μια απο τις τοποθετήσεις που σου είπα να δεις, αναφέρει ο ομιλητής οτι θα γίνει μια υποτίμηση 20%-30%. Αυτό μπορεί να γίνει (είπε) ή με μετατροπή σε άλλο νόμισμα (είπε ότι ακούγεται η ευρωδραχμή) ή ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ κλπ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s