Οι δημόσιοι υπάλληλοι: όλη η αλήθεια

Το Δεκέμβρη του 2008 στόχος ήταν η αστυνομία (και όχι οι πολιτικοί της προϊστάμενοι).  Την άνοιξη του 2010 στόχος είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι (και όχι οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι) .

Από έγκυρη πηγή, σάς μεταφέρω τ’ ακόλουθα:

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι επρογραμμάτισαν και εξαπέλυσαν προπαγανδιστικήν εκστρατείαν παγκοσμίως. Ο σκοπός τους είναι τριπλούς: Πρώτον: να προκαλέσουν την συμπόνοια και κατ’επέκτασιν την συμπαράστασιν των λαών, δεύτερον: να αποκρύψουν τελείως τον διεθνή συνωμοτικόν των ρόλον και τρίτον: να κερδοσκοπήσουν »

Advertisements

22 thoughts on “Οι δημόσιοι υπάλληλοι: όλη η αλήθεια

 1. Μάλλον για αυτοσχέδιο το κόβω.
  Παρακαλώ να σημειωθεί στα πρακτικά πως, πέραν τούτων, απειλούν την κοινωνία με θανατηφόρες ασθένειες για τις οποίες ευθύνεται αποκλειστικώς και μόνο η επαγγελματική τους ιδιότητα και για τις οποίες δεν υπάρχουν προς το παρόν εμβόλια!

 2. Παράφραση από το «Εβραίοι, όλη η αλήθεια»
  Πώς δεν υπάρχει εμβόλιο: συμβασιούχοι που θα διορίζονται με πιο διαβλητές διαδικασίες ακόμα και δεν θα τολμούν ούτε καν να σκεφτούν να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον

 3. Παράθεμα: Top post 11-03-2010 « σκάνδαλα

 4. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΥΠΑΛΛΗΛΟ, ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΆ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!)
  Οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν το 58% ( ή το 60% δε θυμάμαι καλά) του συνολικού δυναμικού των εργαζομένων στο Δημόσιο. Οι υπόλοιποι είναι αορίστου, μπλοκάκια, ορισμένου χρόνου κτλ. Το πασοκ πέταξε τη μπανανόφλουδα της αξιοκρατίας στις προσλήψεις αλλά ουδείς πήρε πρέφα ότι δεν καταργεί τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, αλλά ίσα ίσα, τις διευρύνει!!!!!!
  τώρα βέβαια- και σε διορθώνω- οι διαδικασίες θα είναι πιο ‘αξιοκρατικές’, οι συμβασιούχοι θα επιλέγονται μέσω ΑΣΕΠ. Δηλαδή εγω που έχω διδαχτορικό θα τρέξω να κάνω τα χαρτιά μου – θα με πάρουν σίγουρα με τόσα προσόντα- για μια θέση ορισμένου χρόνου, με 500 ευρώ το μήνα και ασφάλιση στο ΤΕΒΕ και θα λέω κι από πάνω «Αχ, τι κωλοφαρδία!!!!!Με πήραν στην πρόνοια της Νομαρχίας- εκεί που ασφαλίζονται όσοι δεν έχουν δουλειά»
  Εννοείται πως μέχρι να μάθω με ποιο λεωφορείο πάω στη νέα μου δουλειά, θα έχει παρέλθει το 8μηνο της σύμβασης και θα ξαναμείνω άνεργη. Στο 8μηνο πάνω και γκόμενο να είχα, μεγάλο συναισθηματικό δέσιμο, σίγουρα δε θα προλάβαινα να αναπύξω και εννοείται πως θα χεζόμουν πατόκορφα για τον κοινωνικό χαρακτήρα του δημοσίου- εγώ τόσα προσόντα έχω και θα κάστω να σκάσω για μια δουλειά με 500 ευρώ το μήνα?!
  θα τα έπαιρνα στην κράνα με την κάθε θεία η οποία δε θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί στην υπηρεσία μου, γιατί δεν θα είχαμε αρκετά ατομα για να βγάλουν τη δουλειά- είπαμε περικοπές!- και θα με έβριζε λέγοντάς μου «ρεμάλια, δημόσιοι υπάλληλοι, μόνο τα ξύνετε!» Μετά την 80η φορά που θα τους εξηγούσα ότι δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος αλλά συμβασιούχος και αυτοί δε θα καταλάβαιναν, κυριολεχτικά θα τους έστελνα στο διαολο. Εξάλλου εγώ βρέθηκα σε αυτή τη θέση αξιοκρατικά, επειδή είχα διδαχτορικό.
  Και αυτοί απελπισμένοι από την κατάντια του δημοσίου, θα πήγαιναν στο υποκατάστημα της ΜΑΡΦΙΝ στη γωνία, όπου με 20 ευρώ το μήνα έχεις κάποιες εξετάσεις δωρεάν στους γιατρούς και έτσι θα γλίτωναν τις τεράστιες ουρές στην Υπηρεσία μου. Εξάλλου το είπε και ο Πρετεντέρης και ο Αυτιάς, ο ιδιωτικός τομέας είναι πάντα σοβαρός. και στην τελική δε θα έχει ποτέ πρόβλημα, αφού παίρνει μέχρι και 28 δις από το κράτος για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα ρευστότητας.
  Και έτσι, όταν λήξει η σύμβασή μου και βρεθώ ξανά στο δρόμο, αλλά δε θα έχω πια ασφάλιση, θα πω στη μάνα μου «μάνα, δώσε 20 ευρώ να πάω στη ΜΑΡΦΙΝ». Εξάλλου θα ξέρω καλά ότι στην πρόνοια θα ταλαιπωρηθώ για να βγάλω τα χαρτιά, άσε που θα έχουν γίνει κι άλλες περιποκές, δεν είναι δυνατόν να πληρώνει το κράτος τα πάντα.( σκέψεις να δωθεί η Πρόνοια στην ΜΑΡΦΙΝ δεν υλοποιήθηκαν, γιατί δε συνέφερε το Βγενόπουλο)***
  και έτσι με ένα σμπάρο θα έχουμε πιάσει πολλά τρυγώνια! Και δε θα υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι να τρώνε τα λεφτά του κράτους και όσα λεφτά περισσέυουν θα τα δίνει το πασοκ και η ΝΔ στη ΜΑΡΦΙΝ για να κονομάει ο Βγενόπουλος και εγώ να μην έχω πρόβλημα με τις εξετάσεις ούρων τουλάχιστον, γιατί μόνο αυτές θα μου καλύπτει η ΜΑΡΦΙΝ. Η αξιοκρατία θα έχει βασιλέψει και όλοι θα ήμασταν ευχαριστημενοι που δεν πληρώνουμε για τα ρεμάλια τους δημόσιους υπαλλήλους.
  Αφού συμπληρώσω ένα χρόνο ανεργίας θα ξαναμάσω μόρια και θα μπορώ να ξαναγίνω συμβασιούχα- εννοείται πως αυτόν το χρόνο δε θα βγω από το σπίτι μου, όχι μόνο γιατί δε θα έχω λεφτά αλλά και για να μην αρρωστήσω (είπαμε μόνο 20 ευρώ αλλά τι να καλύψει με τόσα λίγα λεφτά η ΜΑΡΦΙΝ?) και έτσι θα πηγαίνει η δουλειά μέχρι να γίνω 65 χρονών και να έρθει η ώρα να βγω στη σύνταξη.
  Αλλά τότε θα μου πουν ότι 35 χρόνια που πέρασαν μόνο τα μισά δούλεψες, άρα δικαιούσαι μόνο την κατώτατη σύνταξη των 460 ευρώ. Άλλα δε θα με αφήσουν έτσι να ψωμολυσσάξω! Θα έχουν φτιάξει προγράμματα έτσι ώστε παρόλο που θα είμαι γριά, να μπορώ να συπληρώσω δουλέυοντας τα ψίχουλα της σύνταξης- κάνοντας πχ, πίτες για το συσσίτιο του δήμου- ο οποίος θα έχει γίνει μητροπολιτικός, επιτέλους ένα όνειρο ζωής πραγματοποιήθηκε- το οποίο θα ταϊζει τους άλλους φίλους μου ηλικιωμένους, που θα παίρνουν την ίδια σύνταξη με εμένα.
  Έτσι θα έρθει η μέρα που θα τα κακαρώσω ευτυχισμένη, για την καλή ζωή που μου εξασφάλισε η έλλειψη δημοσίων υπαλλήλων και γενικά του κράτους, που τρώει τα λεφτά. θα με θάψουν οι παππούδες, οι οποίοι θα είναι σε παρόμοιο πρόγραμμα ενεργής γήρανσης, διότι και αυτοί θα ήταν κάποτε συμβασιούχοι.
  Ξέχασα να πω, ότι όλα αυτά τα χρόνια θα έμενα κάτω από μια γέφυρα διότι δε θα είχα λεφτά να πληρώσω τη ΔΕΗ και το νερό, ούτε τα κοινόχρηστα και γενικά δε θα με συνέφερε καθόλου να μένω σε σπίτι διότι αν έχεις σπίτι θα θεωρείτο είδος πολυτελείας και θα φορολγούταν αναλόγως. το μόνο που θα είχα θα ήταν ένα κασελάκι- προσφορά της ΜΑΡΦΙΝ επειδή είχα κάνει σε αυτους ασφάλιση για τα ούρα- όπου θα είχα μέσα τα πτυχία μου, να μη μου τα φάει η υγρασία.
  ΥΓ1 Μέχρι το σημείο *** το σενάριο είναι πραγματικό, από κει και πέρα το βλέπω να έρχεται!
  ΥΓ2 Σόρρυ για το σεντόνι, αλλά δεν άντεξα!

 5. Σεντόνι, αλλά μεστότατο.
  Εχουν ήδη πέσει στο 60% οι μόνιμοι !
  Η «ενεργός γήρανση» είναι δικό σου κόπυράιτ, ή είναι κάποιο κρατικό πρόγραμμα; (δεν ξέρεις ποτε!)
  Το κάτω από τη γέφυρα μάλλον δεν θα γίνει, το από σύμβαση σε σύμβαση μέχρι τα 65 δεν στο εύχομαι – τα υπόλοιπα είναι μάλλον ρεαλιστικά…

 6. Η ενεργος γήρανση ειναι ευρωπαϊκή σύλληψη και το άκουσα από κάτι υπουργούς τωρα τελευταία που λέγαν για το ασφαλιστικό- συνταξιοδοτικο. θα παίρνουμε μια κατώτατη σύνταξη όση είναι του ΟΓΑ και μετά θα συμληρώνουμε το εισόδημα με την ενεργό γήρανση. Βεβαίως αν θέλεις να πάρεις παραπάνω σύνταξη, θα δίνεις κάτι παραπάνω από το μισθό σου, έτσι ώστε να έχεις μεγαλύτερη σύνταξη, δηλαδη θα λειτουργει η φάση ανταποδοτικά. Μα πού ζεις?!Δεν τα πήρε το αυτί σου?! Δεν πειράζει…θα τα μάθουμε με λεπτομέριες τώρα που θα έρθουν τα νομοσχέδια και για τις εργασιακές σχέσεις και για το ασφαλιστικο!

 7. Αντιγράφω από το λινκ που δωσε η Παρτιζάνα:

  «Η ενεργός γήρανση αναφερεται σε εργαζομενους ηλικίας 55+ (μετάφραση: 55 πλας, ήτοι άνω των 55) και έχει ως στόχο την ενίσχυση των προσόντων τους με σκοπό τη διατήρηση της επαγγελματικής τους ενασχόλησης, στο πλαίσιο ενός κοινωνικού διαλόγου κτλ κτλ»

  Κανάλι, πρέπει να αρχίσουμε πλέξιμο νομίζω.

 8. Σχετικό:

  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=15/03/2010&id=141302

  » Με το ίδιο θράσος που αυτό το (παρα)μόρφωμα, το ΛΑΟΣ, αποφαίνεται ότι «ουδείς δημόσιος υπάλληλος δικαιολογεί τα λεφτά του», με την ίδια αναλγησία προτείνει στους εργαζόμενους τη σκλαβιά τους. Και υπάρχουν Ελληνες που τον υπερψηφίζουν! Γιατί όμως όχι; μήπως δεν υπήρξαν Ελληνες που συνεργάστηκαν με τους ναζί; «

  • Όπα τις, να και η «πατριωτική» κορώνα από τον μετρ του είδους. Οι αριστεροί γίνονται πολύ «πατριώτες» μόλις αρχίζει να απειλείται η τσέπη τους.

 9. Εμένα πάντως στη δουλειά μου όλοι σχεδόν οι συνάδελφοι που δουλεύουν με συμβάσεις ή stage κι έχουν περάσει τα πάνδεινα είναι υπέρ της κατάργησης της μονιμότητας. Και δεν διαβάζουν και το σχετικό Μακρυδημήτρη τουλάχιστον, παρά λένε μόνο για κάτι σταματημένους παλιούς ή νέους οι οποίοι δεν αποδίδουν και κάνουν σχόλια για το τι θα γίνουν τα λεφτά που θα κοπούν σε όσους απεργούν. Οι μόνιμοι (εκτός από το να κερδοσκοπούμε και να συμβάλουμε με την παρουσία μας στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος) περιμένουμε τον «Καλλικράτη» κατά το πήγαινε να δεις αν έρχομαι. Αργότερα δεν θα υπάρχει δημόσιο συμφέρον έτσι κι αλλιώς γιατί αυτό που λέμε κοινωνία δεν θα υπάρχει. Πάμε, που έλεγε ο πρωθυπουργός και θα εννοούσε φαίνεται στο «όσο το δυνατόν λιγότερο κράτος» γιατί είναι και αντιεξουσιαστής στην εξουσία… Καλησπέρα Herr K. και συγγνώμη.

 10. Οι δικές μου πηγές λένε τα αντίθετα: πρόκειται για διεθνή συνωμοσία που έχει βάλει στο στόχαστρο τον σκληρά εργαζόμενο Έλληνα δημόσιο υπάλληλο, τα επιδόματά του, τις υπερωρίες του, τα οδοιπορικά του, τα δώρα του κλπ.
  Πραγματικά πρέπει να υποστηριχθεί ο χειμαζόμενος Έλληνας δημόσιος υπάλληλος και να προστατευτεί από τα νύχια των διεθνών κερδοσκόπων-εκμεταλλευτών-των-λαών που δανείζουν το κράτος για να του δίνει το μισθό του (κι όλα τα υπόλοιπα).

 11. Και η λύση προφανώς κατά του πελατειακού και δυσλειτουργούντος δημόσιου τομέα είναι η ιδιωτικοποίησή του – ώστε να καταστεί περισσότερο πελατειακός και δυσλειτουργικός (αλλά με χαμηλότερο κόστος, κι αυτό όχι απαραίτητα διότι οι οικονομίες θα πάνε σε εταιρείες συμβούλων). Είναι κι αυτό μία άποψη.

 12. Η λύση είναι να μειωθεί σταδιακά ο αριθμός των ΔΥ, δεν υπάρχει καμία οικονομική λογική σε αυτόν που υπάρχει σήμερα, μόνο πελατειακή. Ούτε μπορεί να γίνει συμμάζεμα δημοσίων οικονομικών με το 50-60% των εξόδων του κράτους να είναι «ανελαστικές δαπάνες» μισθών και συντάξεων.
  Όσοι κόπτονται υπέρ του δημοσίου ας πρόσεχαν όλα αυτά τα χρόνια να μην βουλιάξει το καράβι από το πλήθος που έμπαινε μέσα. Τώρα που σχεδόν βούλιαξε είναι πολύ αργά για δάκρυα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s