να ψεύδεται με τόσο παιδική γραφή

 

πράσινο νεογέννητο

πράσινο νεογέννητο

Η πρόσφατη οργουελική μετονομασία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης  σε «Προστασίας του πολίτη» μάς κάνει να ξεχνάμε τη στελέχωσή του. Αλλά ίσως και να είμαι προκατειλημμένος.  Ο ανώνυμος σχολιαστής στο ιστολόγιο Θεαμαπάτες πάντως το λέει καλύτερα:

» Όλα είναι θετικά.
Μη γκρινιάζουμε.
Ας περιμένουμε λίγο.
Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει.
Άλλωστε τα θετικά έρχονται, άμα σκεφτόμαστε θετικά.
Όταν σκεφτόμαστε αρνητικά, προσελκύουμε το αρνητικό.
Ας γίνουμε μαγνήτες θετικότητας.
Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη, κι ας πούμε “όλα θα πάνε καλά σήμερα”.
Πριν κοιμηθούμε το βράδι, ας οραματιστούμε καταρράκτες κι ας πούμε “νιώθω υπέροχα”.
Μόνο έτσι όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.
Ας βοθήσουμε κι εμείς αυτό το ορμητικό ποτάμι θετικότητας.»

(O τίτλος του ποστ είναι κλεμμένος από την ίδια πηγή)

Advertisements

30 thoughts on “να ψεύδεται με τόσο παιδική γραφή

 1. Μη γκρινιάζουμε….Don´t worry be happy (or stupid!)
  Ας περιμένουμε λίγο. (Τα πρωτα..10 χρονια ειναι δυσκολα, δε λενε;) ;)
  Ό,τι είναι να γίνει,θα γίνει. Que Sera, Sera(Whatever Will Be, Will Be)
  Άλλωστε τα θετικά έρχονται, άμα σκεφτόμαστε θετικά. (H θεωρια με τα positive vibes;) :(

  Kαλημερα,αντε και καλη μας εβδομαδα, (πρεπει να σκεφτομαστε MONO ΘΕΤΙΚΑ απο δω και περα..) ;PP

 2. «Ορμητικό ποτάμι θετικότητας», Ελβα! Εξάλλου, μακάριοι οι θετικοί τω πνεύματι
  Οχι, αλλά είναι πολύ καλή συμβουλή, Κροτ. Ελα και συ στη θετικότητα

 3. Περί αυτού ακριβώς πρόκειται, Γιάννη. Πώς δλδ θα γίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ανήλικοι, άρα ανεύθυνοι.
  Καταρράκτες, ποτάμι, όλα βοηθούν στη ΡΟΗ της θετικής σκέψης, Μάνο

 4. .
  Τώρα που ο Σανιδάς βγήκε στη σύνταξη και οι αντεξουσιαστές κατέλαβαν την εξουσία, το σύνθημα «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι!» εξακολουθεί να είναι παράνομο;

  Αν πούμε » Προστάτες, γουρούνια, δολοφόνοι! » εκδηλώνουμε, λίγη έστω, θετική σκέψη;

 5. Οπωσδήποτε, αυτό είναι πιο σωστό, αν και μπορείς και πιο θετικά. Υπάρχει και το πιο εύηχο «Μπάτσοι, γουρούνια, προστάτες του πολίτη» κοπυράιτ Στάθης Σταυρόπουλος

  Επίσης να αλλάξεις το όνομα του ιστολογίου σου, Γκρίνιαα!!. Πολύ αντιπολιτευτικό και αρνητικό (Σίγουρα θα είσαι δεξιός)

  • .
   1) Πιο θετικά από «Μπάτσοι, προστάτες, δολοφόνοι!’ δεν μπορώ.
   2) Ο τίτλος του ιστολογίου μου (ειδικά από τότε που απετράπην επαναστάσεις στα όνειρά μου να αναζητώ) βρίσκω πως είναι εξόχως θετικός, διότι υπενθυμίζει πως πέρα από τη θετικότης υπάρχει η θετικοτερότης.
   3) Σίγουρα είσαι ράφτης (φραγκοράφτης). Πράγματι, είμαι δεξιός και προτιμάω αριστερά την κωλότσεπη και μεγάλο ρέλο. Σοσιαλισμό έχουμε, οπότε ενδέχεται να ψηλώσουμε λίγο (λίγο ψηλότερα), μην πάει χαμένο το παντελόνι!

 6. Herr K.,

  φυσικά και ΔΕΝ είναι χιούμορ το απόσταγμα τούτο, για την αναμετάδοση του οποίου θερμά σ’ ευχαριστώ! Μήπως άλλωστε είναι χιούμορ η αναρρίχηση του Γιώργου και των λοιπών techno στην, πρόσκαιρη πάντα, ιδιοκτησία του κράτους;

  Δύτα,

  σωστά, μα δεν πρόσεξες σημαντικές διαφορές – προς το δικό σου αναγνωστικό κοινό δίνονται ειδικότερες συμβουλές όπως:

  «Ας οραματιστούμε τους εαυτούς μας σαν κρυστάλλινες σφαίρες μέσα σε μια παγκόσμια αύρα θετικής ενέργειας.

  «Τότε θα ανακαλύψουμε ότι ο καθένας μας είναι κι ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας συναρπαστικός συνομιλητής της παγκόσμιας συνειδητότητας.»

  Προσθέτω επίσης:

  Βαθύτατες εκπνοές πολύ βοηθούν!

 7. Κερντια, αν συνεχίσεις να μάς χτυπάς στα δάκτυλα με τη βέργα μπορεί και να ξυπνήσουμε κάποτε (μπορεί και όχι). Προς υπεράσπισή μας: «το γαρ πολύ της σήψεως γεννά γελοιοσύνη» που γράφει κι ο Χ.Μόρφος

  Δήμο Λαζβέγκας, θα ακολουθήσουμε όσο μπορούμε τις συμβουλές σου. Μήπως δεν το κάνουμε ήδη, εξάλλου;

 8. Ta κύρια προβλήματα σε αυτό τον τομέα είναι η αλαζονία και η αναξιοκρατία στην ηγεσία, η υποαπασχόληση και ετεροαπασχόληση σε αυτό που αποκαλείτε μπάτσοι και οι ιδέες μεγαλείου όλων των υπολοίπων από συγγενείς έως αστυνομευόμενοι ότι μπορούν να μας προστατεύσουν αμούστακοι κουμπουροφόροι και απαιδευτοι κακομαθημένοι σφογγοκολάριοι, τα παιδιά μας….

 9. Θέλω να πω ότι Οργουελική δεν είναι η μετονομασία του Υπουργείου αλλά η στιγνή ελληνική πραγματικότητα. Σήμερα πχ μου κατήγγηλε Αλβανός τυφλός εργαζόμενος ετών 43 ότι τον πρόσβαλε μπάτσος γιατί κυκλοφορούσε στο δρόμο χωρίς μπαστούνι και κινδύνεψε μπροστά του να παρασυρθεί από κάφρους οδηγούς. Το συζητήσαμε λεπτομεριακά και παρότι αρχικά αγανακτησμένος και εγώ με την απονιά στο τέλος καταλείξαμε και οι δυό ότι ο μπάτσος είχε δίκιο. Του έδωσα ένα μπαστούνι τυφλού και του ευχήθηκα καλή τύχη στη ζούγκλα που ζούμε. Τον ίδιο σκληρά εργαζόμενο Αλβανό τυφλό τον έχουν προσβάλει επανηλλημένα με τη συμπεριφορά τους εργάτες τύπου, εφημεριδοπώλες και δημοσιογράφοι στην εφημερίδα που δουλεύει. Μιλάμε για παίδαρο 1,85 με εξαιρετικά ανεπτυγμένη την ακοή ώστε μερικά να έχει καλή αντίληψη από τους ήχους του χώρου.
  Καλή η ισοπέδωση και η πλάκα αλλά αντι ΠΑΣΟΚ είναι άλλα πράγματα πχ ο ρόλος Παπακωσταντίνου στις μίζες SIEMENS.

 10. Καταλαβαίνω τι λες. Το ποστ όμως δεν είναι αντι-αστυνομικό εν γένει και αδιακρίτως. Σε παραπέμπω σε ό,τι έγραφα τον προηγούμενο Δεκέμβρη: (https://herrkstories.wordpress.com/2008/12/14/10mises/)
  «8. “Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”
  Σίγουρα η φύση του επαγγέλματος (άσκηση άμεσης βίας) ελκύει – σε μεγαλύτερο ποσοστό συγκριτικά με άλλα επαγγέλματα – ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις. Ομως το πόσο δολοφόνοι είναι οι αστυνομικοί (βλ. λίστα φόνων εδώ) εξαρτάται από το πόσο δολοφόνοι τους θέλει να είναι η πολιτική ηγεσία.»

  Ανεξάρτητα από την ελληνική πραγματικότητα, πώς δεν είναι «οργουελική» η μετονομασία; Είναι καθαρά μία μέθοδος που χρησιμοποιείται στο «1984»

 11. Η ονομασία είναι λανθασμένη (σ’ αυτό αναφερόμουν κι εγώ, όπως και στον τίτλο της ανάρτησης επί προσωπικού. Αν η θεωρία είναι μπουρδολογική πόσο μάλλον η πράξη). Πολιτική Προστασία σημαίνει μη στρατιωτική, περιλαμβάνεται άρα στους φορείς και η αστυνομία αλλά και όλος ο δημόσιος τομέας (και ο ιδιωτικός αν χρειαστεί) για την πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση καταστροφών εν καιρώ ειρήνης.
  Εν καιρώ πολέμου αντίστοιχα ενεργούν οι υπηρεσίες Πολιτικής Άμυνας και ο υπόλοιπος δημόσιος τομέας. Η αλλαγή στον τίτλο «Προστασίας του πολίτη», το οποίο περιλαμβάνει πλέον και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από το Εσωτερικών στο «καινούριο» Υπουργείο μαζί με τα σώματα τα οποία είχαν προσφάτως υπαχθεί στο ΥΠ.ΕΣ. δεν νομίζω να λέει τίποτα (μπουρδολογία). Εκφράζει μια επιθυμητή κατεύθυνση ίσως. Αλλά όταν θα πρέπει πραγματικά να χτυπήσουμε τα παιδάκια στα δάχτυλα θα φανεί ότι υπάρχουν κι άλλες αρμοδιότητες εκτός και επικαλεστούμε το «εγώ πονάω πιό πολύ από σένα» που έλεγαν παλιά οι δασκάλες στο σχολείο.
  Μπορούμε να το δούμε και σαν ευφημισμό: ο Εύξεινος Πόντος, οι ευμενίδες, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συγγνώμη Herr K. πάντως, δεν το εννοούσα για σας (ήταν στα πλαίσια της αυτοκριτικής, προφανώς και δεν θα μπορούσα να ξεφύγω από τα αισθήματα και τη μπουρδολογία τόσο εύκολα. Άρα ψεύδεται κανείς με παιδική ή άλλη γραφή).

 12. Δεν το εννοούσες για μας; Γμτ, κι εγώ νόμισα ότι κάποιος μάς έκανε μία καλή αυστηρή κριτική επιτέλους.
  Αρα δεν ήταν 100% pasok new speak, είχε καποια βάση, έστω σαθρή, εφόσον ενέταξε στην «Προστασία του Πολίτη» και την «Πολιτική προστασία»

 13. Τώρα βουρλίστηκα και μού ήρθε: Προστασία του Πολίτη ή Προστασία του Πωλητή εννοούν;

  Γιατί αν το δεύτερο, ειλικρινείς είναι.

  Οι δε πολίτες τα είπαμε: Οραματιζόμαστε τον εαυτό μας σαν κρυστάλλινη σφαίρα μέσα σε μια δίνη παγκόσμιας θετικότητας – και εστιάζουμε στον ομφαλό μας, απ’ όπου φανταζόμαστε ένα φωτεινό νήμα να μας συνδέει με το Άπειρο, που εδρεύει σε κτίριο ονόματι Υπουργείο.

  Όλα είναι φως!

  Κι εμείς λαμπτήρες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s