Νέα τακτική κλοπής με τη «μέθοδο της απασχόλησης»

Επιτήδειοι έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν τη λεγόμενη μέθοδο της απασχόλησης για να κλέβουν ψήφους από χρήστες των εκλογικών τμημάτων, προειδοποιεί η Ένωση Τραπεζών Ελλάδος

Οι δράστες κινούνται σε ομάδες τουλάχιστον δύο ατόμων, εξηγεί η σχετική ανακοίνωση.

 Ένα άτομο

προσεγγίζει πελάτες που χρησιμοποιούν το εκλογικό τμήμα και αρχικά καταγράφει τις οργισμένες αντιδράσεις τους. Στη συνέχεια τους αποσπά την προσοχή κλωτσώντας τους και ρίχνοντας κάτω ένα πράσινο χαρτονόμισμα.

 

Ένας δεύτερος δράστης

πείθει τότε τον πελάτη να απομακρυνθεί για λίγο προκειμένου να πάρει το χαρτονόμισμα που δήθεν του έπεσε, ενώ την ίδια στιγμή ένας συνεργός του με την πρόφαση ότι τιμωρεί αυτόν που έριξε την κλωτσιά αφαιρεί ταχυδακτυλουργικά την ψήφο από το εκλογικό κέντρο.

Όταν ο πελάτης απομακρύνεται ανύποπτος,  οι δράστες πραγματοποιούν επιτόπου κι άλλες αναλήψεις ψήφων.

Η Ένωση Τραπεζών Ελλάδος συνιστά στους κατόχους εκλογικού δικαιώματος να ψηφίζουν κατευθείαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και να μην το πολυβασανίζουν και επισημαίνουν: «να δούμε τι άλλο θα βρούμε για να σάς απασχολούμε.» (Πρωτότυπο: εδώ)

17 thoughts on “Νέα τακτική κλοπής με τη «μέθοδο της απασχόλησης»

  • Κοντό μαλλάκι καλά τα νέα και πολύ το χαιρομαι και ανυπομονώ. Με την ευκαιρία και για ν’ αποδεσμεύω τον αδέσμευτο Χερκάπα τον γυρίζω λίγο πίσω στο άσχετο σε κάτι που του ‘χα στείλει εκτός της ζεστής παρέας:

   ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ
   Αντικομουνισμός είναι το σαρδόνιο γέλιο των χορτασμένων, είναι το άλλοθι των δειλών, το αλάτι των άνοστων επαναστατών, το επιχείρημα των άσχετων και ανίδεων, είναι η καταφυγή των αναθεωρητών της ανάγκης και υποχρέωσης για αντίσταση και αγώνα, τον χρησιμοποιούν όσοι φτύνουν εκεί που πρώτα έτρωγαν.
   Αντικομουνισμός είναι η δόλια βρώμικη τακτική σπίλωσης όσων παλεύουν να τελειώσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι η τροχοπέδη στην εξέγερση των καταπιεσμένων, των αδικημένων, είναι το κερασάκι του φασισμού.
   Είναι η μέθοδος ανέλιξης όσων δεν έχουν τη λύσσα να παλέψουν για να γίνουν αφεντικά στη θέση των αφεντικών και προτιμούν τη θέση των κλακαδόρων. Επομένως αντικομουνιστές είναι και εκείνοι που θα ‘θελαν, αλλά δε μπορούν να βρίσκονται στη θέση των εκμεταλλευτών, στη θέση όσων αξιοποιούν την εργασία άλλων ανθρώπων για το δικό τους συμφέρον.
   Αντικομουνισμός είναι η εύκολη, ανέξοδη, πληρωμένη, διαδικασία προσφοράς υπηρεσίας στους φονιάδες των λαών, στους σφαγείς όσων αντιστέκονται για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία τους.
   Ο αντικομουνισμός χρησιμοποιείται ως κοσμοπολίτικη έκφραση προστασίας των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και των λακέδων της. Ως μοχλός και μανδύας κάλυψης του ψεύδους, της παραχάραξης της ιστορίας των αγώνων των λαών, είναι η προβολή της ανημποριάς των κουρασμένων να υπερασπιστούν αξίες και δίκαια.
   Αντικομουνισμός είναι η αισχρή ταύτιση του ναζισμού με τη μεγαλύτερη επανάσταση που γνώρισε ο άνθρωπος στην πορεία του μέχρι σήμερα, είναι κύριο όπλο της άρχουσας τάξης, των μόνων που δικαιούνται να παλεύουν ενάντια του κομμουνισμού, αφού τα συμφέροντα ακριβώς αυτών είναι που κινδυνεύουν. Οι υπόλοιποι αντικομουνιστές είναι λακέδες τους, είναι σπογγοκολάριοι τους, και ακόμα χειρότερα για όποιον αντικομουνιστή δεν ξέρει, πως όντας δούλος αλλότριων συμφερόντων, αυτός είναι και το πρώτο θύμα τους.

  • Γεια σου Κακαρά! Κάτι που δεν θέλουν να καταλάβουν πολλοί είναι ότι μπορείς να είσαι αντι-αντικομουνιστής χωρίς να είσαι κομουνιστής.

 1. Κυρ Κάπα σωστός!
  Εμ, δεν σας άρεσε ο Αλέξης μου, πάρτε τώρα τον κολητό του Κάτμαν έτσι για να σας βρίσκεται…
  Και μη χειρότερα.

 2. Καλημέρα, Μάνο
  Στερνή μου γνώση να σ’είχα πρώτα, Θέκλα! Τα έλεγες αλλά δεν σε ακούγαμε.
  Χαίρε Μαύρο πρόβατο
  Αρχηγέ, τα συγχαρητήρια μου κι από κοντά

 3. Ημι-απασχόληση θα έλεγα και πάλι συγχαρητήρια. (Είδες πώς όλοι αντιγράφουν τον αρχηγό; Οι μετανάστες τα πρώτα θύματα και η αριστερά στη γωνία)

 4. Μάνο, δεν ξέρω. Οτι πρόκειται για επικοινωνιακό τρυκ είναι βέβαια πασιφανές, ποιες είναι οι αιτίες του προβλήματος είναι μάλλον απλό, αλλά τα υπόλοιπα θέλουν … μελέτη.

 5. Κακαρά,

  τα φιλιά και την αγάπη μου σε σένα και στα καμάρια σου.
  Μαθαίνω τα νέα σου και σε θαυμάζω όλο και πιο πολύ, τυχερέ ελεύθερε.
  Μακάρι να βρεθούμε σύντομα κι από κοντά!
  Καλό καλοκαίρι! :-)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s