Πλακάκια ή μοκέτα; Εσύ διαλέγεις!

Σε μεγάλη επιχείρηση η οποία περνούσε φάση συνδικαλιστικού αναβρασμού άρχισαν σχεδόν ταυτόχρονα να εμφανίζονται ερωτηματολόγια: οι εργαζόμενοι καλούνταν δημοκρατικότατα από τη διεύθυνση να επιλέξουν τι προτιμούν στα γραφεία τους: μοκέτα ή πλαστικά πλακάκια. Φυσικά είτε το ένα ψήφιζες είτε το άλλο είτε απείχες, ο στόχος της διεύθυνσης είχε επιτευχθεί: να ξεχαστούν για λίγο τα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Με τις εκλογές δεν είναι το ίδιο πράγμα ακριβώς. Ασφαλώς νομιμοποιούν ένα καθεστώς, ασφαλώς το αποτέλεσμά τους είναι λίγο πολύ προδιαγεγραμμένο επειδή τα μέσα μαζικής επιρροής είναι και ισχυρά και ελεγχόμενα, ασφαλώς σημαντικό μερίδιο ψήφων εξαγοράζεται λόγω του πελατειακού συστήματος. Τυχόν κατάργησή ή απαξίωσή τους όμως δεν θα έκανε το καθεστώς δημοκρατικότερο – το αντίθετο. Ασε που συχνά οι διαφορές πολιτικής είναι υπαρκτές.

Για να μην το πολυβασανίζω, μια που τα σχετικά με την εκλογική διαδικασία έχουν χιλιοειπωθεί: δεν έχω τίποτα κατά της αποχής, είναι αρκετά αξιοπρεπής στάση – πόσο μάλλον ενώπιον της φαιδρότητας του προεκλογικού θεάματος – απλώς εγώ θα πάω να ψηφίσω.

Το υλικό είναι από τον Πόντο και Αριστερά. Για την ακριβή πηγή, κλικ στις φωτογραφίες

Advertisements

4 thoughts on “Πλακάκια ή μοκέτα; Εσύ διαλέγεις!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s