Μια μέρα στις Βρυξέλλες

Πρωι πρωι στις Βρυξέλλες φτάνω place de la concorde. Εξω από το Neon ναύτες και φαντάροι. Το λεωφορείο για Skaramagas γεμάτο. Αργησα πάλι – θα κάνω ότι δεν τρέχει τίποτα. Θα τη βγάλω σφουγγαρίζοντας όλο το Διοικητήριο και την ώρα που σφουγγαρίζουμε θα μιλάμε για διδακτορικά στη γλωσσολογία. Στον ελεύθερο χρόνο μου θα ανέβω στην ταράτσα και θα βρίζω δυνατά μόνος μου… Το απόγευμα όμως είναι δικό μου. Φεύγω σφαίρα για Liontaria και μετά Avgo. Λίγο αργότερα μπάνιο στο Kontogyalo (μπορείς ακόμα να κάνεις γυμνός μπάνιο). Ατενίζω τη Δύση που είναι μακριά. Τόσο μακριά που δεν φαίνεται καν… Εχει ανοίξει και το Thrumbi στο Palio Limani – ότι πρέπει για νωρίς το βράδυ. Μόνο να μην δω άλλους ναύτες για θα με ρίξει. Για αργότερα έχει Rondo και Paul κι όταν αρχίσει να χαράζει μάς περιμένει η καντίνα με τα σάντουιτς. Βέβαια πρέπει να σκεφτώ σοβαρά το μέλλον μου. Θα αρχίσω να σκέφτομαι από αύριο.

17 thoughts on “Μια μέρα στις Βρυξέλλες

  1. Πρέπει να εμποδίσετε τις Βρυξέλλες να διαβάσουν τον Καβάφη (αν δεν το έχουν πράξει ήδη). Ειδάλλως υπάρχει ο κίνδυνος να μάθουν κι αυτές το γνωστό ποίημα και να φιλοτιμηθούν να ακολουθούν όπου και να πάτε όπως ακριβώς οι ελληνικές, οι οποίες τελευταία κάνουν νερά και σε ακολουθούν ακριβώς αυτές στις οποίες δεν ρήμαξες καθόλου τη ζωή σου. Και δεν παίρνουν κι από λόγια (τώρα που το ξανασκέφτομαι οι ξένες πόλεις μπορεί να καταλαβαίνουν καλύτερα και να μην υπάρχει κίνδυνος).
    Πώς να σκεφτεί μετά κανείς το μέλλον του από σήμερα; είναι ένα θέμα…

  2. Βουτιές στη μνήμη;
    Στο διπλανό βράχο άφησα τις κοπέλες να αποφασίσουν να γδυθούν και είμαι έτοιμος να ορμήξω στο νερό – με μια λαχτάρα να δω τα στήθια τους στο πρώτο κύμα του Ιούνη. Ποια εξεταστική; Αντίσκηνο στη Μυρτιδιώτισσα!

  3. Γεια σου Γιάννα (ποια υπόλοιπα;)
    Κέρντια, θα απαντούσα αλλά απάντησες μόνη σου. Οσο για την τελευταία απορία, πρόκειται για τετελεσμένο μέλλοντα.

  4. Μάνο, αντι να κάθεσαι να απαντάς έξυπνα σε εξυπνάδες, γράψε τη συνέχεια του ποστ που υποσχέθηκες – άντε, διότι πλήθος οργανώσεων αναμένουν να σχολιάσουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s