φακέλλωμα

Στη Γερμανία έχεις δικαίωμα στο ηλεκτρονικό φακέλλωμα από 16 ετών. Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι το όριο αυτό ηλικίας είναι ξεπερασμένο. Προτείνει να φακελλώνονται από τα 14 ή 12. Για περισσοτερες πληροφορίες και σχόλια στα γερμανικά, κλικ στη εικόνα.

54 thoughts on “φακέλλωμα

 1. Εγώ θα πρότεινα να ξεκινάει το φακέλωμα αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού. Η εισαγωγή μικροτσιπακίων στον οργανισμό των βρεφών θα καλύψει σε ακόμη ευρύτερο φάσμα την ανάγκη του κράτους για έλεγχο των υποκειμένων του και μάλιστα από τα σπάργανα.
  Ποιος ξέρει πόσους εγκληματίες, αντιρρησίες, ενοχλητικούς, διαφορετικούς θα εντοπίσει από τα μικράτα τους κιόλας η μαγική μηχανή! Να μην περιμένουμε να μας γίνουν κι ενήλικες. Τζάμπα κόπος και χαράμι έξοδα. Να χτυπηθεί από τη ρίζα το κακό.
  Στα ψέμματα νομίζετε πως γυρίστηκε η Gataca?

 2. Θεωρέμα, και μετά τους ελαττωματικούς να τους πετάμε στον Καιάδα.
  Άλλωστε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, και εδώ δείχνουν το δρόμο!

  [ευχαριστούμε Χερ Κάππα που ανεβάσατε καινούριο ποστ επιτέλους].

 3. Ελάτε τώρα μιστερ Κ που δεν σας γαργαλάει το δάκτυλο να κάνετε κλικ να δείτε την ΙP μου να δείτε ποιος είμαι!? Μη μου πείτε πως δε το κάνατε τουλάχιστον μία φορά!?
  Ελάτε, δεν θα σας πούμε κι οτι μας φακελώνετε! Και το κάνετε εσείς που τι?! συμφέρον έχετε? τπτ! Δε θα το κάνουν οι άλλοι? που ζορίζονται από ένα σωρό εξτρεμιστές, όχι τύπου παιδικά παιχνίδια (καναδυό μολότοφ και λίγο δάκρυ) αλλά άλλου τύπου σαν κι αυτού που είδε το φιλαράκι σας ο Νίκος και τρόμαξε και τα πήρε όλα πίσω εν ριπή οφθαλμού! Που?! επανάστασις. που?! εξέγερσις. που?! Φαϊτάκης (έλεος) Άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε! Νάναι καλά η φουκαριάρα η μάνα μας η σύζυγος και ο κανακάρης μας! κι όταν ηρεμήσουν τα πράγματα πετάμε και καμιά ‘σκέψη’ στο ‘βλέμμα’…

  Αλλά τι λέγαμε? Α! ναι… μα ποιους έχετε στο νου όταν μιλάτε για ελαττωματικούς? Πείτε μας…Να ξέρουμε να κάνουμε κλικ στο φιξ…

 4. Πάψε εσύ μη σε στείλω κανα ΣΚ να βρεις αυτούς με τους οποίους μεγάλωσα! Πάρε ένα δείγμα δουλειάς τους να δεις πως είν’οι πραγματικοί καλλιτέχνες! Περνιέσαι κι εσύ για καλιτέχνιδα ! πφφφφφ

  Και πούσαι μιστερ Κ για τα περί κρατικοποίησης που λέγαμε χθες: http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=32399892

 5. Παρακαλώ κορίτσια.

  Και το skype, Μάνο, τα ίδια

  Αγαπητό alter ego του ΝΞ,
  Πολύ σωστά επισημαίνεις ότι όποιος έχει εξουσία, έστω και τη μικρή εξουσία αναγνώρισης IP, την ασκεί και προσπαθεί να τη διατηρήσει και να τη διευρύνει. Πόσο μάλλον την κρατική εξουσία, η οποία μάλιστα διεκδικεί για τον εαυτό της το μονοπώλιο της βίας. Το ότι πρόκειται για μία, έμφυτη ίσως, τάση αποτελεί ερμηνεία του φαινομένου και όχι νομιμοποίησή του. Είναι φυσικό όποιος την ασκεί να επιδιώκει τη νομιμοποίησή της επικαλούμενος έωλους ή ημιαληθείς λόγους. Είναι εξίσου φυσικό όποιος θίγεται από τη διεύρυνση της εξουσίας αυτής να επιδιώκει το ξεσκέπασμα της σχετικής επιχειρηματολογίας. Εάν εσύ δεν θίγεσαι λοιπόν η στάση σου είναι κατανοητή.

 6. Ώπα ρε Βάγγο.
  Σπαρτάρισε το μουστάκι μου απ’ την τρομάρα.

  Εγώ είμαι σίγουρα του καλλιτεχνικού.
  Εσύ όμως παίζεται. Για ξαναπάρτο αλλιώς, βρήκες πεζοδρόμιο.

 7. Τι έγινε μουστακαλού είδες τους χμερ και τρόμαξες?!
  Το πάρκαρα εδώ και καιρό, μη στεναχωριέσαι! Αλλά να! με παρασέρνεις μ’αυτά που λες και θυμάμαι … πόσο δύσκολα το πήρα το δίπλωμα!
  ;)

 8. Ως συνήθως θίγονται οι ‘ελαττωματικοί’! Γι’αυτό ρώτησα πριν, να μάθω ποιοι είναι αυτοί, τι θέλουν κι αν με το φιξ διορθώνεται το πράγμα!

  Ο μπλογκερ θα ασκεί βία σ’εμένα μέχρι να μάθω μα μη βρίζω στο μπλογκ του… Δεν βρίσκεται κάποια αναλογία στη βία του μπλογκερ και σ’αυτή του κράτους?

 9. Δεν μιλάω για μένα! Ο Χ μπλογκερ ασκεί βία στο Y υποκείμενο…

  Ένα ποτήρι κρύο νερό στη Θέκλα γρήγορα! Λιπόθυμη είναι ακόμη ?! Πω! Πω! Θα τόχω βάρος…

  Άσε την Κροτ σφυράει γιάλλα!

 10. Αν βρίσκετε κάποια αναλογία ε! τότε είναι πολύ εύκολο να καταλάβετε οτι το κάθε υποκείμενο πρέπει να ξέρει που είναι τα όρια! Αν τα περάσει θα πέσει Ban! Είτε εικονικό είτε πραγματικό!
  Ο Λόγος μας λοιπόν είναι αυτός που προκαλεί το όποιου είδους Ban κι όχι το υπερβολικό της βίας του κράτους ή του μπλόγκερ…

 11. Κι όμως, όπως ο εξουσιαστής έχει εθιστεί στην άσκηση βίας έτσι κι ο εξουσιαζόμενος έχει εθιστεί στην απείθεια! Ας ψάξουμε λοιπόν να βρούμε ισορροπία γιατί δε το βλέπω καλό ούτε το ένα ούτε το άλλο…

 12. ε, ναι, εγώ μίλησα για ελαττωματικούς και ξέχασα να βάλω και εισαγωγικά, ενώ θα έπρεπε.
  Η αναγωγή ήταν προς το Λυκούργο και την Αρχαία Σπάρτη. Προσωπικά δεν θεωρώ κανέναν ελαττωματικό, όμως τι γίνεται ανα ποκτήσουν τέτοια αντίληψη οι κρατούντες που αποφασίζουν για το ηλεκτρονικό φακέλλωμα?

  Κατά τα άλλα, όχι, δεν βρίσκω καμία αναλογία με τους μπλόγκερ και τους σχολιαστές, δεδομένου ότι κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σχολιάζει στα μπλογκς, και μπορεί να αποφύγει ο καθένας τον έλεγχο που ενδεχομένως ασκεί ο μπλόγκερ.
  Ενώ τον κρατικό έλεγχο, δεν μπορείς να τον αποφύγεις. Ενδέχεται μάλιστα να τον αγνοείς κιόλας. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να τον ελέγξεις.

  RedAcer, πόσα ψευδώνυμα έχετε? Και μήπως κρίνετε σκόπιμο να αναγνωρίζουν οι συνομιλητές σας πως πρόκειται περί του ιδίου προσώπου, που εμφανίζεται με διαφορετικά ψευδώνυμα? Προς τι αλήθεια η πολυπροσωπία;
  if I may ask, αν σας καταπιέζω, μπορείτε και να μην απαντήσετε, δεν με πειράζει.

 13. Αντώνης, Vaggos( και ο aristos), Βαγγέλης, Μπάμπης, Χλέμπουρας, ~~, RedAcer(κόκκινο γιαπωνέζικο σφενδάμι) … Κύριε Κ δώστε ένα χεράκι γιατί σίγουρα ξέχασα πολλά…
  Krot, τι σχέση έχει το νικ? γιατί κολλάτε? O κύριος Κ ποτέ δεν παραπονέθηκε (ίσως γιατί με τη μία με καταλαβαίνει) … αλλά και οι άλλοι είμαι σίγουρος με καταλαβαίνουν, αν και τις περισσότερες φορές ‘αποκαλύπτομαι’… το βρίσκω ‘χαριτωμένο’! Εσείς πάλι, όχι? κρίμα… άλλοι βέβαια με χαρακτήρισαν, και κουκουλοφόρο! άκου να δεις! Εσείς είστε πιο ευγενική.
  Chez-Herrkstories θα βρείτε κι άλλα…
  Ω ρεβουαρ!

 14. Αγαπητέ πολυπρόσωπε,
  είμαι πάντα ευγενής, κόσμια και comme il faut.
  Σας τόνισα και στο προηγούμενο ποστ όμως ότι (αντιθέτως με τον Χερρ Κάππα που είναι σπίρτο) είμαι ελαφρώς αργή και όχι ιδιαίτερα έξυπνη.
  Εξού και δεν «τα πιάνω» εύκολα.

  Κουκουλοφόρο δεν θα σας έλεγα, χαριτωμένο δεν το θεωρώ, με κουράζει λίγο (και δεν μου «κάνει» ως τακτική, γι’αυτό και είμαι πάντα Κροτ και τίποτα άλλο).
  Αλλά δε μου πέφτει και λόγος. Άμα εσάς σας αρέσει, ας μη μου αρέσει εμένα, μικρό το κακό.

  [For your records, μόνο, έχετε υπόψην σας πως όταν διακρίνω αδικαιολόγητη επιθετικότητα και «ζόρι», αποχωρώ από την συζήτηση, γιατί δεν ταιριάζει στην αισθητική μου αυτό το στυλ.]

 15. Δεν είμαι δα κι ο Μίλων Φειρίκης αλλά τεσπα…
  κι εγώ έχω χαρακτηρισθεί πολλάκις, καθωσπρέπει αλλά στα μάτια σας μπορεί να είμαι επιθετικός έως και πολποτ..
  Οτι έχετε μια διαφορά φάσης είναι φανερό, τουλάχιστον στη δυνατότητα να με αναγνωρίσετε…
  Δεν γνωρίζω καμία Κροτ… κανέναν Κ …εγώ βλέπω μόνο το λόγο τους… εν καιρώ ίσως βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, ποιος ξέρει.
  Ο Λόγος των παραπάνω υποκειμένων-νικ είναι ο αυτός… έτσι νομίζω τουλάχιστον.

 16. πολυπρόσωπε,

  πάλι δύσκολα μου βάζετε! Ποιος είναι πάλι αυτός ο Φειρίκης;
  όχι, καθόλου δε σας βρίσκω επιθετικό, είπα εγώ κάτι τέτοιο. Πως με ξενίζει το ύφος σας υπονόησα, κι αν έχετε τη μύγα, να την επιστρέψετε πάραυτα! :P
  Η παρατήρησή περί του τι γνωρίζετε με βρίσκει σύμφωνη. Άλλωστε, ο λόγος είναι πιο δηλωτικός από το όνομα ή το πρόσωπο.
  Την τελευταία πρόταση δεν την κατάλαβα. Θεωρείτε πως ο Χερρ Κάππα και η γράφουσα λένε τα ίδια;
  Θέλετε να εκνευρίσετε τον Χερρ Κάππα,γι’αυτό τα λέτε αυτά;
  :P

 17. To υποκείμενο, ο Red λέγοντας ‘τα παραπάνω υποκείμενα-νικ’ εννοεί τα δικά του! πως άλλωστε να εννοεί εσάς που δεν μπορείτε να τα βρείτε για το αν υπάρχει αναλογία τινα μεταξύ της βίας του μπλογκερ και της κρατικής….
  Νόμισα αποχωρίσατε από τη συζήτηση με το σχόλιό σας περί των δικών μου records άρα λογικά σκεπτόμενος θεώρησα οτι με είδατε επιθετικό… δικιά σας η μύγα, σας την επέστρεψα ;)

  Φιρίκης Μίλων … προϊόν της φαντασίας του Τσιφόρου…

 18. Βαγγέλη,

  άσε τα φυρίκια και κάνε μια κράτηση στις ακτές της Δαλματίας!
  Θέλω ν’αλλάξω τον αέρα μου και να συζητήσουμε κάπως διεξοδικότερα το καίριο ζήτημα του φακελώματος και των πολλαπλών σου νικ χαζεύοντας την Αδριατική τετ α τετ.
  Έλα χρυσό μου αγόρι, πεθύμησα Ντουμπρόβνικ.
  Ρομαντικά, παρακαλώ. Είμαι γυναίκα με αισθήματα.

 19. Μπαρδόν?
  Γιατί να την κόψουμε?
  Να την θεριέψουμε πάμε, φίλτατη!

  Άντε ρε συ Βάγγο, κι έχω και να εξηγώ στα σχολιαρόπαιδα τα σχέδιά μας!

 20. Άστο φακέλωμα αντρογύναικο! Εμάς δε μας πιάνει τπτ.
  Αυτά είναι για τους ανώριμους! Εσύ όπως έχω καταλάβει θέλεις παρέα με ώριμους….
  Άντε να μάθεις κι από τους άλλους που έκανα παρέα στα νιάτα μου! Τι να κάνω, ότι και να πεις κάτι μου θυμίζεις που λέει και το σπίρτο. Κι αν δε σε δω εδώ θα σε δω …αλλού—> http://www.youtube.com/watch?v=Sbs3-hS4h1c&feature=related

 21. Βαγγέλη,
  και γαμώ τα κομμάτια!
  Έχει ΚΑΙ τσαμπουκά ΚΑΙ μουσική παιδεία αυτό το παιδί!!! Τι να πω πια, κι εγώ η ίδια δεν πιστέυω στην τύχη μου που πέτυχα τέτοιο λαβράκι!!! Γουάου!

 22. Μη παρεκτρέπεσαι μουστακαλού γιατί θα σου βάλω κανα άγριο και θα σου πέσει το μουστάκι!

  Εδώ που τα λέμε κανα γλυκό φιρίκι στο πήλιο με αγνάντι το πέλαγο θάταν ότι έπρεπε..

  Μικρό σπίρτο, τι είδες στην οθόνη? καμιά ελληνική υπερπαραγωγή?

 23. Είναι για όσους πιστεύουν, ότι το λιγότερο κράτος είναι η λύση δια πάσαν νόσον και πάσαν αηδίαν!
  Λιγότερο κράτος, για να προλαβαίνει το εναπομείναν μικρό κράτος να καταγράφει και να ελέγχει ακόμα και τα βρέφη.
  Στα πρώην «σοσιαλιστικά» δεν προλάβαιναν, τώρα τα νεοφιλελέυθερα κράτη θα τα καταφέρουν καλλίτερα!

  πληροφόρηση: ετσι για την ιστορία και άνευ αξίας,
  η Καιάδα, μάλλον δεν υπήρξε ποτε, γιατι δεν έχει βρεθεί μαζικός τάφος. Αυτα λέει κάποιος ή κάποια ιστορικός, δεν θυμάμαι ποιός.

 24. Πολλές!
  Όλες!

  Πάμε για χαρταετό και λαγάνα?
  Θέλω να απλώσω την κορμάρα μου στα καταπράσινα χωράφια!
  Να απλώσω τις ξανθές μου μπούκλες πάνω στα πρώτα ανθάκια της άνοιξης!
  Να τραγουδήσω μαζί με τα χελιδονάκια ράθυμους σκοπούς!

  Ελάτε, προλετάριοι όλου του κόσμου, ενωθείτε για ένα γιγάντιο πικνικ στη λεβεντογέννα μητέρα φύση!
  Η επανάσταση θα αρχίσει από κει!!!

 25. ange-ta, ναι ισχύει πως μπορεί και να μην συνέβη ποτέ (όπως και η κάθοδος των δωριέων πχ που πλεον θεωρείται μια ξεπερασμέν η θεωρία) και είναι πολλοί οι ιστορικοί που το αμφισβητούν.
  Η συμβολική αξία του θρύλου περί Καιάδα, πάντως παραμένει.

 26. Κρίμα στα νιάτα σας τότε βρε Κροτκαϊα.

  Κρίμα στα νιάτα, στην τσαχπινιά,
  κρίμα στο μπόι σας καλέ,
  κούλουμα τέλος,
  καπούτ γιορτή,
  καλαμαράκι και σκουμπί!…

  Λαϊ λαϊ λαϊ λαϊλαλαϊλα λα λαλαλα λαϊ λαϊ λαϊ λαλα!
  Ωχ! Βγάλτε τα στολίδια σας, τα ευρωπαϊκά,
  κι ελάτε,
  στα κορφοβουνίδια μας,
  που είναι γιορταστικά!

  Να ζήσουν τα καλαμαράκια κι οι ταραμοσαλάτεςςςςς!…
  Ώπα!

 27. αχ, αχ, καλαμαράκια!
  και ταραμοσαλάτες, αχ!

  κλαψ, λυγμ, σνιφ!

  μη μας πληγώνετε μαντάμ Θέκλα, να χαρείτε την ομορφιά σας και τα πλούσια ξανθά μαλλιά σας!

 28. (Γκροοοοαααααααααν!)

  Ααααχ, μόλις ρεύτηκα τα τελευταία καλαμαράκια, τροβατόρε μου, γιατί έχω ένα φούσκωμα άστα να πάνε!
  Και να πεις πως έφαγα και πολύ, η δύστυχη! Τσιμπολόγησα απλώς!…
  Έχω ευαίσθητο στομάχι, μάλλον, δεν εξηγείται αλλιώς.

  Εσύ πώς πέρασες?

 29. Έψησα ένα χταπόδι στα κάρβουνα και έγινε τέλειο. Αυτή ήταν και η συμβολή μου στο τραπέζι που διοργανώσαμε.
  Πήγαμε σε μιά λωρίδα γής ανάμεσα απο μιά λίμνη και την θάλασσα. Πήραμε μαζί μας και τα αλεξίπτωτα πλαγιάς και πηδήσαμε απο τους αμμόλοφους (χαμηλά καμιά 30αριά μέτρα) αλλά είχε οστριογάρμπη και μας κρατησε αρκετά στον αέρα (για μιά ώρα περίπου). Κατα το απόγευμα άρχισε να βρέχει. Τα μαζέψαμε και πήγαμε σε ένα φοβερό μαγαζί για καφέ πάνω απο τον κοντογυαλό. Απίστευτη θέα . Κάποια στιγμή έρχεται μια πανεμορφη κοπέλα απο μιά άλλη παρέα (που ήταν όρθιοι) και μου λέει.
  -Θα αργήσετε να φύγετε… δεν θέλω να σας αγχώσω…συγνώμη ..για να μην περιμένουμε..
  – Οχι μόνο μας άγχωσες -της λέω- άλλα μόλις σε είδα να έρχεσαι κατα πάνω μου με έπιασε ταχυπαλμία.
  Αυτά που λές.

 30. Τροβατόρε είσαι εμπνευστικός.
  Περιγράφεις τη ζωή σου σαν ποίημα.
  Κάνεις το φυλλοκάρδι της Θέκλας να τρέμει.
  Θέλω χταπόδι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Και Κοντογυαλό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 31. Συνταξιούχος θα γίνεις και θα σου αρέσουν και τα γιαούρτια.
  Το προβλημα είναι ότι ανοίξαμε κουβέντα για χταπόδια την ώρα που η κροτ είχε ένα πολύ ωραίο με χταπόδια.
  Και εγώ άν είχα μια γκόμενα με οκτώ πόδια θα έκανα τα αδύνατα δυνατά γι’αυτήν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s