σύσκεψη

– Δεν είπαμε μόνο τους μετανάστες; Τι πράματα είναι αυτά; (μικρή πάυση) Πρώτον: θα ήθελα την παραίτησή σου

(εισπράττει απορημένο βλέμμα)

– Θα την απορρίψω, βέβαια. Αμέσως τσιμπάτε! Δήμαρχε, να ανασταλούν οι εορτασμοί για μερικές μέρες. Μετά θα βάλετε διπλάσιο στολισμό, τι διάολο, Χριστούγεννα έρχονται. Για να δούμε τώρα. Τι λέτε ”θλίψη” ή ”οδύνη”;

-Οδύνη είναι πιο βαθύ, Πρόεδρε. Θα μπορούσαμε και να καταδικάσουμε με αποτροπιασμό την πράξη.

-Από πότε το κράτος καταδικάζει το κράτος; Αστο. ΟΚ για ”οδύνη”.

– Να καταδικάσουμε τουλάχιστον τη βία από τις δύο πλευρές;

– Θα το κάνει ο ΛΑΟΣ, άστο είπαμε. Και πες τους να δείχνουν μαγαζιά καμμένα – όχι τράπεζες, αλλιώς ο κόσμος θα χαίρεται αντί να φοβάται. Ξέρουμε τίποτα γι’αυτόν τον … ;

– Είναι Πελοποννήσιος, κ. Πρόεδρε

– Κάτι ‘ν’ κι αυτό.

 

 

21 thoughts on “σύσκεψη

 1. καλησπέρα
  Καλά, αν σας ευχηθεί κανείς «να σου καεί το σπίτι» μη του πείτε και τπτ! δεν είναι και τπτ τραγικό, ε?!

  Δλδ ο έχων κατάστημα-κάρβουνο να μη πει τπτ για τα ‘λουλούδια’ που του τόκαψαν επειδή κάποιο παλικαράκι χάθηκε μες την αναμπουμπούλα που ανεύθυνα δημιουργούν κάποια παιδάκια για να βγάλουν τα απωθημένα τους! Μήπως κάπου έχετε χάσει τη μπάλα?
  στο δια ταύτα!
  να τους πάρουμε με τις μαγκούρες αυτούς τους ντεμέκ χουλιγκάνους ναι ή όχι?!

  Και μη μου πείτε οτι είναι λαϊκή αντίδραση που επιταχύνθηκε από τα σκάνδαλα που τρέχουν, όπως λένε κάποιοι γιατί θ’αρχίσω να μετράω τ’άστρα, σαν τους άλλους που μετρούν τις πρεσβείες!

 2. Μια διευκρίνιση μονο. Το παλικαρακι χαθηκε πριν την αναμπουμπουλα και οοοοολλλλα τα παλικαρακια ειναι και πρεπει να ειναι ανευθυνα με την εννοια που το θετετε. Εμεις ειμαστε owners των ευθυνων. τα γεροντοπαλικαρακια και τα γεροντοκοριτσακια που τοσο καιρο στα τετοια μας οτι και να γινεται τριγυρω

 3. Για ενημέρωση, σε περίπτωση που δεν λάβατε την πρόσκληση:
  Αύριο το μεσημέρι, στις 13.30 πραγματοποιείται πορεία διαμαρτυρίας και διαδήλωση έξω από τα γραφεία της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας (ΜΕΑ) στο Βέλγιο, στην οδό:
  Rue Jacques De Lalaing 19-21, 1040 – Bruxelles.
  Θα τα πούμε εκεί.

 4. αν θέλετε νέους ανεύθυνους, πλήρεις απωθημένων, οργίλους, χαβαλέδες μέχρι τα τριάντα και μετά γιαπάκια
  και γεροντο-παλικαρα -κόρες να τρέχουν σαν αφιονισμένοι από πορεία σε πορεία, εντός ή εκτός Ελλάδας ε! τότε τι να συζητάμε! Για πλάκα? Αφήστε να κάνουμε τπτ άλλο! Άντε και καλή συνέχεια ….
  Και που είστε ! μεσούσης της αναμπουμπούλας έγινε το φονικό, δεν σας τα είπανε καλά! Άντε, να μη σας κρατάω, πρέπει να πάτε και στην οδό Ιακώβου προς καθαρισμόν συνειδήσεως μια που νοιώθετε απόλυτα υπεύθυνοι!
  Εμείς με το δικό μας τρόπο θα προσπαθήσουμε να πλύνουμε τη δική μας συνείδηση!

 5. Προσέξτε μόνο, ευσυνείδητε/-η dupont, μην τύχει και ξεθωριάσει. Η συνείδηση που πάτε να πλύνετε.

  υγ. «φονικό», «αναμπουμπούλα»: φαντάζομαι ο διαβόητος εκείνος «συνωστισμός στο λιμάνι της Σμύρνης» είχε μιλήσει απευθείας στην καρδιά σας, όχι;

 6. τι έγινε μαυροχαλι, είδες μαυρημέρα κι έσκασες μύτη!? άσε μην ανοίξουμε κουβέντα γιατί θα χαλαστείς! πλησιάζει και ΣΚ !
  δολοφονία είναι πιο σικ?
  αναμπουμπούλα’ δε μας αρέσει γιατί μας ‘φέρνει’ λύκους? Ναι ΜΧ! Σα λυκάκια συμπεριφέρονται τα ‘λουλούδια’ με τις κουκούλες! Και μη μου πεις για λαϊκές αντιδράσεις γιατί … δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε!

  Τώρα σας παρακαλώ, πείτε μου! τι εννοείτε με αυτή την αναφορά στη Σμύρνη! δεν κατάλαβα! εκτός κι αν είστε υπό την επήρεια των χημικών των αστυνομικών! και λέτε ότι νάναι, σχετικά και άσχετα! Αλλά ξεκαθαρίστε τη θέση σας αυτή, pls!
  Tο θέμα της δικής μου συνείδησης είναι δύσκολο ΜΧ, και δεν χρησιμοποιώ ότι νάναι απορρυπαντικά που πουλάνε στους δρόμους και έχουν και υπολείμματα δακρυγόνων και άλλων ουσιών! αυτά ξεθωριάζουν συνειδήσεις μη σας πω και οτι στο τέλος τις παραμορφώνουν ή τις κάνουν και αόρατες!!

  **
  μ’άρεσε το ε/-η!

 7. Ήταν απλώς μια γλωσσική παρατήρηση, άσπιλη/-ε dupont: όσο εύστοχη ήταν η επιλογή, να χαρακτηριστεί «συνωστισμός στο λιμάνι» ό,τι έλαβε χώρα στη Σμύρνη που καίγονταν άλλο τόσο εύστοχη ήταν η επιλογή σας να χαρακτηρίσετε «φονικό» την θανατηφόρα βολή του «μπομπουκιού με πυροβόλο αλλά χωρίς κουκούλα» και «αναμπομπούλα» την υποτιθέμενη προηγούμενη αντιπαράθεση του εν λόγω μπουμπουκιού με τα (πιθανώς λυκάκια στο δικό σας σύστημα σκέψης, αλλά σίγουρα άοπλα και επίσης χωρίς κουκούλες) δεκαπεντάχρονα.
  Απλά πράγματα, αναλογικές κατασκευές. Τώρα τους λόγους των γλωσσικών σας επιλογών τους ξέρετε εσείς καλύτερα από εμάς. Αν θέλετε μας τους εξηγείτε. Αν πάλι όχι, δεν πειράζει.

  Η δολοφονία δεν είναι πιο σικ. Η δολοφονία είναι δολοφονία.

  υγ. Συγγνώμη που καθυστερήσαμε να απαντήσουμε, έπρεπε επειγόντως να βάλουμε μπουγάδα.
  υγ. Να «χαλαστούμε» με δυο-τρεις κουβέντες που θα γράψετε; Αστειεύσετε, dupont; Μαυροχαλι είμαστε, αλλά τόσο πια ανίκανοι να ξεχωρίζουμε το σημαντικό από το τιποτένιο όχι. Κι ούτε τόσο ζώα, ώστε να περιμένουμε μέσα στον χαλασμό να χαλαστούμε από τα λογάκια σας.

 8. Μαυροχάλι, την προηγούμενη φορά που ‘εμείς’ διασκεδάζαμε στο μπλογκ ετούτο εσείς είχατε ‘δυσκολίες’…. γιαυτό ποτέ μη λες ποτέ ;)

  Στην ελληνική το φονικό είναι λέξη σικ? Κι οι πέτρες ξέρουν τι είναι το φονικό!
  Είστε απίστευτος αν τσιμπηθήκατε από τη λέξη φονικό! Ή πρώτη φορά την ακούτε την λέξη?
  Προηγήθηκαν επεισόδια και πορεία πριν το φονικό στην περιοχή? Αν ναι, γιατί δυσκολεύεστε με την ‘αναμπουμπούλα’, ‘σεις το είπατε ‘χαλασμό’! Να σας βάλω πιπέρι? …….
  Αλλά τα είπα και στον treble , τσάμπα κουβέντα κάνουμε!
  Αν θέλετε νέους οργίλους, με κουκούλες, χαβαλέδες κτλ ιδού, ήδη τους έχετε! Εκτός κι αν θέλετε κάτι πιο έντονο να σας ταρακουνήσει ενώ είστε εν ‘αναμονή’ της αυτοκατάργησή σας! Και στους πιτσιρικάδες είδατε την ευκαιρία να το ‘ζήσετε’ κιαυτό!

  Ναι μαύροχαλι, ένας τιποτένιος είμαι και έχω κι εγώ το μαύρο μου το χάλι αλλά αλήθεια είναι και το ότι έχω διαφορετική ‘ματιά’ από εσένα και μπορεί να αποδειχθεί το δικό μου βιου αρτιότερο γιαυτό καλό είναι να μη προηγείται η κρίση σου των γεγονότων (λόγια ή έργα) που θα δείξουν την πραγματικότητα! Γι’αυτό κρύβε λόγια για το τι έχω στο νου μου όταν ακούω τη λέξη Σμύρνη και τι όταν σκέφτομαι και βλέπω τους νέους σε πορεία χωρίς κουκούλες και καταστροφές!

  Με τον καθαρισμό συνειδήσεως γιατί κολλήσατε? Ψέμα είναι?
  Τεσπα! Ή καταλαβαίνει κάποιος ή δεν καταλαβαίνει! Ας καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός, ίσως τα δείτε με άλλο ‘μάτι’ τα πράματα! Νομίζω ότι είστε ακόμη πολύ φορτισμένος από το χαλασμό…..
  Δύσκολο να τα ξαναπούμε βέβαια γιατί αν και προς στιγμήν νομίσατε, προ ημερών, ότι το οικοδόμημά σας δεν είναι καλά οικοδομημένο εγώ είμαι πεπεισμένος ότι το οικοδόμημά σας δύσκολα θα πάθει κάτι γιατί δε θέλετε να πάθει κάτι άρα προς τι τόσα λόγια? Τσάμπα!
  Λοιπόν να με σχωρνάτε που σας καθυστερώ κι από τις δουλειές σας!

 9. 1. Κοιτάξτε λίγο τη λέξη «φονικό» μέσα σε κείμενα, ήτοι με συμφραζόμενα. Θα καταλάβετε ότι είναι ατυχής η χρήση της λέξης εδώ. Αν βρείτε παραδείγματα, όπου η λέξη χρησιμοποιείται για τον φόνο πολίτη ή ανήλικου από αστυνομικό θα μας ενδιέφερε πραγματικά να μας τα υποδείξετε.
  2. Φαίνεται ότι δεν υπήρχε αναμπουμπούλα που να δικαιολογεί πυροβολισμούς ούτε στον αέρα ούτε στο ψαχνό. Διαβάστε αν θέλετε τους νόμους που ορίζουν υπό ποιες συνθήκες οι αστυνομικοί υπάλληλοι επιτρέπεται να πυροβολούν και κοιτάξτε ό,τι μέχρις στιγμής είναι γνωστό για τις συνθήκες της δολοφονίας.
  3. Γιατί σας είναι τόσο δύσκολο να δεχτείτε ότι ένας ειδικός φρουρός δολοφόνησε από νταηλίκι έναν έφηβο;
  4. Ευτυχώς που στον κόσμο μας οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ματιές. Σας ευχόμαστε να αποδειχθεί όντως ότι ζείτε βίον αρτιότερον, καθώς φαίνεται ότι έχετε απόλυτη ανάγκη να πιστεύετε — εμάς πάλι δεν μας πολυενδιαφέρει, γνωρίζοντας ότι τα ανθρώπινα είναι από τη φύση τους λειψά και καλά κάνουν. Αυτή μας φαίνεται ότι είναι η ομορφιά τους. Επιτρέπεται;
  5. Δεν νομίζετε ότι είστε λίγο άσχετος, για να κρίνετε τι έχουμε ήδη ζήσει, τι ζούμε και τι θα θέλαμε να ζήσουμε; Προφανώς όχι. Κακώς.

 10. ελάτε τώρα! είναι αναγκαία συνθήκη η χρησιμοποίηση λέξεων αστυνομικού ρεπορτάζ, του Σόμπολου πχ? για περιγραφή φονικού? Θα πάθω κανα ισχαιμικό! Και θα είστε υπεύθυνος!

  όχι βίο αρτιότερο ΜΧ, όχι βίο, βιού, ματιά….. δεν την ξέρετε την ελληνική, σας το ξανάπα!

  ‘σεις σε άλλο χρόνο και στιγμή είχατε ‘δηλώσει’ οτι αναμένετε την στιγμή της αυτοκατάργησή σας, εγώ δικά σας λόγια επανέλαβα (μάλλον δεν έπρεπε, κακώς έπραξα, συγνώμη)… κατα τ’άλλα δεν νομίζω να σας έκρινα στο παρόν για ότι ζήσατε ή θα ζήσετε (είστε φορτισμένος)…

  Πάλι βγάζετε συμπεράσματα ! Βάζετε λόγια και δεν είναι πρέπον….. να διορθωθείτε Πότε δικαιολόγησα το Χ φρουρό για φόνο! Σιγά μη τον περάσω κι από δίκη!!….
  Σιγά μη διαβάσω πότε τραβάν κουμπούρι οι αστυνόμοι, τι μου λέτε τώρα! Είναι απαράδεκτο και που το κουβαλούν στο ζωνάρι! Αλλά ας μη ξεφύγουμε, πρέπει να… διορθωθείτε! Κρίνετε, και δεν κρίνετε δίκαια!

  Πορεία-πλήθος-μολώτοφ-μπουκάλια-χειροβομβίδες κρότου-σειρήνες-εξάρχεια-χάος αν αυτό δεν ειν’ αναμπουμπούλα, ε! μάλλον παραείμαι ήσυχος….

 11. μελετώ, ευσυνείδητε dupont με το άρτιο βιου, το απολογητικό υπόμνημα Κούγια-ειδικού φρουρού, που περιγράφει ωραία-ωραία και λογικά την «αναμπουμπούλα» για την οποία μιλάτε και εσείς, και, ω ναι, πείθομαι ολοένα και περισσότερο:
  το «λυκάκι» Αλέξης Γρηγορόπουλος, ο χαβαλές και οργίλος, ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε ώστε να δημιουργηθεί η αναμπομπούλα που ενέπλεξε τον φτωχό εκπρόσωπο του νόμου στο φονικό-παρεξήγηση.

  υγ. Ξέρετε, dupont με την λευκασμένη από μη-κοινά απορρυπαντικά κι άσπιλη συνείδηση, ο τελευταίος λόγος, όπως πάντα, δικός σας. Όσον με αφορά τουλάχιστον.

 12. Ασυμμόρφωτος είσαι! Δεν είπα μη βάζεις λόγια?! Ντε και καλά θέλεις να αποδείξεις αυτά που νομίζεις εσύ! «Καημένο παλικαράκι που χάθηκε» αυτό είπα και συ συνεχίζεις με τα δικά σου!
  Και μόνο που κάθεσαι και μελετάς τα του απίστευτου Κούγια, τι να πω! Άντε βάλε την κουκούλα και πάνε ρίξε καμιά μολότωφ στου Βασιλόπουλου, πλούσιος είναι αυτός, έχει και του πουλιού το γάλα! Ε! μα τι να σου πω άλλο! πας γυρεύοντας!

  Α! Και πούσε μαυροχαλι στην επόμενη μπουγάδα, βάλε και το σκύλο μέσα, ο δικό σου (αν έχεις) σίγουρα θα τάκανε πάνω του! ;)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s