αφού τα ξέρεις βρε για δεν τα λες;

Ενας έμπειρος Ιταλός πολιτικός δίνει συμβουλές  για να αντιμετωπιστούν οι φοιτητικές διαδηλώσεις. Ολόκληρο το (σύντομο) κείμενο από το Μαύρο Πρόβατο. Απόσπασμα:

 

«Οι φοιτητές;
Αφήστε τους να κάνουν ο,τι θέλουν. Αποσύρετε την αστυνομία από τους δρόμους και τα πανεπιστήμια, διαβρώστε το κίνημα βάζοντας προβοκάτορες έτοιμους για τα πάντα, και αφήστε τους διαδηλωτές για καμμιά βδομάδα, να σπάνε καταστήματα, να καίνε αυτοκίνητα και να δημιουργούν χαμό στους δρόμους.
Και μετά;
Τότε, με την κοινή γνώμη στο πλευρό σας, ο ήχος των σειρήνων των ασθενοφόρων θα πνίξει τις σειρήνες της αστυνομίας και των καραμπινιέρων.»

46 thoughts on “αφού τα ξέρεις βρε για δεν τα λες;

 1. Αν ο Κοσίγκα, τότε και το ομοχρωμό μας πρόβατο, που διαδίδει, ό,τι λέει ο Κοσίγκα (είναι πολύ χρηστική η διάκριση διαφορετικών βαθμών προβοκατόρων: ο Κοσίγκα προβοκάτορας 1ου βαθμού, το μαυροπροβατο 2ου βαθμού κ.ο.κ.)
  Αν όχι ο Κοσίγκα, τότε ποιος; (κατά παραλλαγή του «…αν όχι εμείς ποιοι»)

 2. «Finalmente, dopo tanti anni la veritá» που λεει κι ενας ανωνυμος σχολιαστής.

  Εμ λένε ψέμματα, είναι ψεύτες, λένε την αλήθεια είναι προβοκάτορες. Αποφασίστε τι προτιμάτε (προβοκατόρικη ερώτηση)

 3. Παράθεμα: 100 Top Post WordPress 1/12/2008 « Kopanakinews’s Weblog

 4. Καίν’ οι φοιτητές? Τα σπάν’ οι φοιτητές? Δημιουργούν χάος οι φοιτητές? Καλά το έλεγα εγώ οτι ειν’ τρελοί αυτοί οι ρωμαίοι, απ’τη γέννα τους….

  Εδώ, στην Ελλάδα αγαπητέ, οι φοιτητές μας είναι καθώς πρέπει, παρ’εκτός κάτι ζωύφια, με φοιτητικό μανδύα, που φυτρώνουν εκεί που δε τα σπέρνουν! Ε! αυτά τα ζωύφια τή θέλουν τη σφαλιάρα τους…….

 5. ;)

  Σιγά μη χρειάζονται τους προβοκάτορες οι δήθεν ‘αναρχοαυτόνομοι’! εδώ η βενζίνα, εδώ και το στουπί και από στόχους άλλο τίποτα! Και να μέγας τζετζελές!
  Αγαπητέ, όπως ο ΛΑΟΣ βλέπει παντού υποκίνηση από τους του ΣΥΝ μη βλέπετε κι εσείς όπως κι ο ΣΥΝ παντού προβοκάτορες…

 6. Όχι οτι δεν γίνεται κι αυτό, αλλά μη το παρακάνουμε!
  Λοιπόν, τζερτζελές γίνετε και χωρίς προβοκάτορες αλλά με δαύτους γίνεται πιο οργανωμένο το πράμα… δλδ διπλός τζερτζελές!

 7. Dupont
  Σε παραπέμπω σε πιο αρμόδιους: σε μια συζήτηση με ενδιαφέροντα (για μένα τουλάχιστον) στοιχεία για την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια: http://greekuniversityreform.wordpress.com/2008/11/26/koukoulo/

  Η συζήτηση παραπέμπει και σε θεωρητικές εκδόσεις αντιεξουσιαστών οι οποίες γραφιστικά και γλωσσικά είναι πολύ περιποιημένες (ως περιεχόμενο πάλι δεν νομίζω ότι έχουν να πουν κάτι)

  [Σε αυτό το ποστ, μόνο προβοκάτορες συμμετείχαμε]

 8. Καλησπέρα!
  Αν και νομίζω οτι ο Πάσχος, πάσχει, γενικώς… σταμάτησα στο μνμ που αναφέρει άρθρο του Πάσχου το οποίο φυσικά τα λέει όλα! Αυτό και τπτ άλλο και όλα τα σχετικά με τραμπούκους και ιστορίες με ιταλούς υπουργούς είναι για να γεμίζουν τις ώρες τους τα κανάλια, οι φυλλάδες και ο ΣΥΝ….
  ή λέτε οι τραμπούκοι να σπαν’ τα κεφάλια των καθηγητών??

 9. Dupont
  Αν παραπέμπω αλλού είναι γιατί ο ίδιος δεν γνωρίζω τα γεγονότα.

  Σκαντζόχοιρε, την ίδια απορία είχα. Εψαξα και βρήκα ότι είναι αληθινή – κοίτα το λινκ που δίνω στο σχετικό ποστ του Μαυροπρόβατου

 10. kappa
  εγώ μπαίνω εδώ μέσα να τα πω με σένα και καναδυό άλλους!
  άλλη φορά λοιπόν να σηκώσεις τπτ που να γνωρίζεις, να πούμε καμιά κουβέντα! Έγινα κατανοητός!? Κι ας τις παραπομπές και τα μαύρα πρόβατα, κτλ…
  Άντε και τα πήρα! θα μπω με αϊπι του ΣΥΡΙΖΑ και Θα στο κάψω το μπλογκ…

 11. dupont,

  Επιτέλους, κι ένας άντρας με… προσωπικότητα (για να το θέσω ευγενικά) εδώ μέσα! Με συγκινείτε. Με φτιάχνουν πολύ οι τσαμπουκαλεμένοι άντρες, που ξέρουν τι ζητάνε και πώς να βάζουν τα πράγματα στη θέση τους! Είστε απαιτητικός, έχετε άποψη και τρόπο, και με εντυπωσιάζετε.
  Σας θαυμάζω!…
  Ρίχτε στον Χερ Κάπα στπίρτο, να πυρποληθεί, αυτό το μπλογκ στα άστρα ν’ανεβάσει…

  Η θαυμάστριά σας,
  Τζία (γνωστή πρωταγωνίστρια στα Μαύρα Μεσάνυχτα, και γενικώς μεγάλο ταλέντο… :-)

 12. Λοιπόν:
  «Αν και νομίζω οτι ο Πάσχος, πάσχει, γενικώς… σταμάτησα στο μνμ που αναφέρει άρθρο του Πάσχου το οποίο φυσικά τα λέει όλα!»
  Ανεξάρτητα από το ποιος το λέει (πολύ ανεξάρτητα) το ερώτημα που θέτει είναι εύλογο.

  «άλλη φορά λοιπόν να σηκώσεις τπτ που να γνωρίζεις»
  εγώ τουλάχιστον το λέω ότι δεν γνωρίζω

  «ΣΥΡΙΖΑ»: Μία εσύ, μία ο Μακμάνους, στο τέλος θα με κάνετε να τον συμπαθήσω το σύριζα

  Πού ακριβώς παραπέμπει το λινκ σου, Τζία; Στο «Λάκη το Γλυκούλη» ή στην «Πολυκατοικία»;

 13. Στα Μαύρα Μεσάνυχτα φυσικά!…

  ΣΥΡΙΖΑ? Αχ! Μήπως ο πρόστυχος ο άντρας, ο άντρας ο σωστός του παραπροηγούμενου σχολίου είναι ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ????…
  Θα κάψω τις παγιέττες μου!…

 14. kappa
  «Ντεμέκ αριστερά, ντεμέκ αριστερά, αγαπητέ αυτό να κρατήσουμε… κι όχι οτι παντού, σε κάθε τζερτζελέ έχουμε και καναδυό προβοκάτορες»

  έλα τώρα που μου παρεξηγήθηκες!

  ωρέ τζια αν σου βγω μια κυρία 1.82 με ξανθούς βοστρύχους εις την κεφαλή, καθόλου πρόστυχη και φυσικά άσχετη με τα τηλεοπτικά και μάλιστα τα μεταμεσονύχτια θα στενοχωρηθείς? ε? ή μήπως θα ζηλέψεις? μαυροτσούκαλο σε κόβω, με πολλά απωθημένα!

  Καππα
  βλέπω, γνώστης των τηλεοπτικών υπερπαραγωγών! ε?! ;)

  Άντε πάτε για ύπνο τώρα να έχετε κουράγιο να δείτε τα της μεταμεσονύχτιας ζώνης!

 15. και που’ναι η σπιρτάδα σου βρε καππα να χτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι και να σωπάσουν οι θρασείς?!…
  Σε πείραξα βρε καππα αλλά μάλλον ατύχησα! Το πήρες αλλιώς, είδες θρασύτητα! τεσπα άλλη φορά… να είσαι πιο ευέλικτος!
  ;)

 16. dupont

  Χαλάλι σου, άμα είσαι τόσο τσαμπουκαλεμένη, και τόσο πειστική, εγώ τα ρέστα μου.
  Και μην ξεχνάς, μπορεί εσύ να μου βγεις «κυρία 1.82 με ξανθούς βοστρύχους εις την κεφαλή, καθόλου πρόστυχη και φυσικά άσχετη με τα τηλεοπτικά και μάλιστα τα μεταμεσονύχτια » μα εγώ καθόλου δεν θα στεναχωρηθώ, ούτε θα ζηλέψω.
  Όσο για το «μαυροτσούκαλο με πολλά απωθημένα», well, όλα παίζουν, δεν θα’πρεπε όμως να δείξεις κι εσύ λίγη από κείνη την «ευελιξία» που περίτρανα διακηρύττεις και να το πας πιο χαλαρά?
  Και μετά απορείς που αρπάζεται ο Κυρ Κάπα και στη λέει…
  (η Τζία είναι λαϊκό κορίτσι, αλλά έχει διαβάσει Λουντέμη, και ξέρει από νοήματα).

  Τα σέβη μου και πάω για νάνι,
  έχω και μια νυχτερινή ζώνη να υποστηρίξω ;-)

 17. με μπερδεύεις Κ
  Απόρησες με το θράσος μου αλλά δεν είδες θρασύτητα!
  Δεν απάντησες όπως περίμενα! Εγώ περίμενα να χτυπήσεις το χέρι στο τραπέζι να πούμε καναδυό κουβέντες ωραίες, χαριτωμένες, να το φχαριστηθούμε, ναρθούμε σε κοινωνία βρε παιδί μου, να κλείσουμε το μάτι στο τέλος και να πουμε ‘στο επανιδείν’…
  Εγώ να αρπαχτώ?! εγώ σου’κανα τζαρτζάρισμα και θαρπαχτώ κιόλας?
  Η Τζια πλησίασε λίγο στον τρόπο …
  αλλά το παράκανε… είναι κορίτσι της νύχτας και δεν έχει όρια…. ίσως δεν έχει και ταίρι καιρό τώρα και λέει ότι νάναι
  ;)

 18. Καλά dupont. Ισως την επόμενη φορά να γίνει έτσι. Φοβάμαι όμως ότι στα ουσιώδη μπορεί και να συμφωνούμε κι αυτό δεν βοηθάει να καλλιεργηθεί επιθετικότητα. Επιφυλάσσομαι λοιπόν. Γεια.

 19. όχι επιθετηκότητα βρε καππα! Τζαρτζάρισμα, τζαρτζάρισμα….
  άντε, στο επανιδείν!

  όνειρα γλυκά και σε ‘σένα γουαϊλντ γκερλ! την άλλη φορά όμως όχι τόσες γλύκες με την πάρτη μου γιατί …αγριεύω, οκ?

 20. dupont

  Άκου, κούκλε/α, το χέρι στο τραπέζι μπορεί να σε βάζει στη θέση σου εσένα, γι αυτό και το ζητάς από τον οικοδέσποτα, η Τζία όμως κάτι τέτοια τα μασάει με τους κυνόδοντες κι έπειτα τα ρεύεται λαϊκώς και αναισχύντως και πρόβλημα δεν έχει.

  Μη μου το χτυπάς λοιπόν εμένα το χεράκι, γιατί το μόνο που καταφέρνεις είναι να με πιάνουνε τα γέλια κι έχω και πρόγραμμα να βγάλω πέρα απόψε -θα μου χαλάσεις τη φωνή και δεν κάνει.

  Λοιπόν, άντε τώρα να βουρτσίσεις τους βοστρύχους και να ξεδώσεις στο τζαρτζάρισμα σε κανα διπλανό μαγαζί, κι εμείς τα ξαναλέμε.

  Μάκια και με το μαλακό η αγριάδα,
  και αύριο θα είσαι περδίκι.
  Ξέρει η Τζία, να την ακούς.

 21. σήμερα δε παω σ’αλλα μαγαζα μαυροτσούκαλο, μόνο στου καππα… είναι γλετζές κατα βάθος… τι έπαθε σήμερις δεν κατάλαβα! μεϊμπι εκείνος ο γερμανός, ο αλτσχαϊ, πως τον λεν, τον βρήκε σε κανα καπη και τουπιασε κουβέντα…

  αλλά βρε μαύρε μου πάνθηρα με τους 6 ίντσες κυνόδοντες δε θέλω χτύπημα τραπεζιού στυλ δασκάλου… άλλο εννοώ…συ το πέτυχες στην αρχή και βελτιώνεσαι συνεχώς!

  Άντε στην κάμαρά σου να φας και καν αυγό να στρώσεις! και σιγά-σιγά να κόψεις τα βραδινά, δε θα σε πάρει κανένα παλικάρι, αντρογύναικο θα μου γίνεις! η νύχτα δεν είναι για τα καλά κορίτσα….

 22. προβοκάτορες και προβιές, ο προβοκάτορας φορά (μαύρη ή Κόκκινη) προβιά και διακορεύει τη Μάζα των προβάτων… για την ασφάλειά μας βέβαια, αυτοί της ασφάλειας και της Ασφάλειας – περάστε κύριε Κ να υπογράψετε και εσείς το παρόν σας κάθε 1η και 15η του μηνός, προληπτικά… εκτός κι αν για τους ευλόγερς μπορούμε να διαπραγματευτούμε εναλλακτική παρουσία, την ανάρτηση ας πούμε ενός ποστ κάθε 1η και 15 του μηνός…

  στις φυλακές πάντως μυρίστηκαν την προβοκάτσια, έτσι το πιο βίαιο (!) τμήμα της κοινωνίας συντονίστηκε και επέλεξε μία πρωτοφανή μέθοδο αντίστασης προλαμβάνοντας την προβοκάτσια… κάποιοι μάλιστα είπανε να ράψουν και τα στόματά τους – ένας πέθανε… απόσπασαν τις υποσχέσεις και περιμένουν… δεν λέω, μπορεί την επομένη φορά να επιστρέψουμε στη βία και την προβοκάτσια, την εξέγερση των φυλακών – αλλά μέχρι τότε μάθαμε όλοι ότι η ενημέρωση Δεν μπορεί (και δεν θέλει) να χειριστεί και να εκτιμήσει μία μη βίαιη αντίδραση… λατρεύουμε εξάλλου όλοι τους προβοκ(ρ)άτορες…

  την καλημέρα μου

  aufheber

 23. Δεκαπέντε χρόνων και σίγουρα όχι προβοκάτορας, ούτε διανοούμενος, ούτε ΄΄αντιστασιακός΄΄ ούτε …να γκρεμίσει ήθελε και ίσως αύριο θα ‘ρχιζε να κτίζει… στο μουσείο των δακρύων τώρα οι καταθέσεις της συμπόνιας…το μαχαίρι μάλιστα πλησιαζει το κόκαλο..

 24. Χαίρε απαράμιλλε Κακαρά! Σε πεθύμησα. Εγώ δεν χάθηκα μωρέ, όλο εδώ πάω κι έρχομαι, εσύ δε με βλέπεις… Κι όλο ρωτάω, όλο ρωτάω τις πηγές μου να μαθω νέα σου, να, μάρτυς μου ο οικοδέσποτας.
  Τώρα που θα κατέβω, όποτε θες, θα κατέβουμε σε όποιο δρόμο διαλέξεις και θα πετάμε τούβλα, κατάρες και κεραυνούς. Έχω πάθει, όλο ταυτίζομαι…

 25. Η συζήτηση αναβάλλεται, βέβαια.

  Από την ίδια συνέντευξη:

  «Τι δηλαδή;

  Καταρχήν, ν’αφήσει ήσυχους τους μαθητές του Γυμνάσιου… φαντάζεστε τι θα συμβεί αν ένα δεκάχρονο παιδί σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά…»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s