Θα την ψηφίσω γιατι δεν το παίζει κουλτουριάρα

Μια υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ – η οποία τυγχάνει κυβερνήτης της Αλάσκας – ερωτάται για την πείρα της σε θέματα εξωτερικής πολιτικής

Ερ. Οταν ερωτηθήκατε για την πείρα σας στην εξωτερική πολιτική αναφέρατε ότι η Αλάσκα είναι κοντά στη Ρωσία… Τι ακριβώς εννοούσατε;
Απ. Ε ναι. Οι γείτονες μας είναι ξένες χώρες, είναι κοντά στην Αλάσκα, κι εγώ είμαι κυβερνήτης της πολιτείας αυτής…
Ερ. Είχατε ποτέ συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις, με τους Ρώσους πχ;
Απ. Υπάρχουν εμπορικές αποστολές και από τις δύο πλευρές. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν εξετάζεις θέματα εθνικής ασφάλειας. Ο Πούτιν θέλει να περάσει στον αμερικανικό εναέριο χώρο. Από που νομίζετε θα περάσει; Από την Αλάσκα! Κι εμεις, αν θέλουμε να παρακολουθήσουμε τους Ρώσους από την Αλάσκα πρέπει να περάσουμε.

Η συνέντευξη εδώ. (Κυκλοφορεί και στο γιουτσουμπ)

Advertisements

12 thoughts on “Θα την ψηφίσω γιατι δεν το παίζει κουλτουριάρα

 1. … και είναι και σεμνή. Γιατί αν δεν ήταν, θα είχε αναφέρει ότι και η Κίνα από την Αλάσκα, δυό βήματα είναι. Επίσης: κατέχει την γεωστρατηγική, έχει εμπεδώσει τον ρόλο του εμπορίου στις διπλωματικές σχέσεις, έχει μνήμη (όχι και να ξεχάσουμε τον ψυχρό πόλεμο, από την Αλάσκα είμαστε).
  Κι εγώ θα την ψήφιζα.

 2. (χαμόγελο) Είναι σαν τις διαφημίσεις με τα απορρυπαντικά. Οι διαφημιστές επιμένουν στις ανότητες διαφημίσεις γιατί κατάλαβαν ότι οι καταναλωτές, μετά από τόσα χρόνια τέτοιων διαφημίσεων, κάνουν πλέον υποσυνδείδητα την εξίσωση «βλακώδης διαφήμιση = αξιόπιστο προϊόν». Ετσι και οι Ρεπουμπλικάνοι διαφημιστές.

 3. Α, όλα κι όλα! Κι εγώ θα την ψήφιζα. Όχι μόνο επειδή φοράει ωραία χρωματιστά ταγιέρ και βρήκε καλό κομμωτή, αλλά επειδή έχει τέτοιες ριζοσπαστικές απόψεις και τοποθετείται ανατρεπτικά…

  Αφιέρωση: «Κορίτσια καριέρας», από στέρεο νόβα.

 4. Τι να το κάνεις το διαβατήριο όταν:

  α. ζεις στη γη της Επαγγελίας
  β. έχεις βιβλία να διαβάζεις και να μορφώνεσαι
  γ. ζεις στην Αλάσκα, δλδ φυλάττεις Θερμοπύλες: γιου καννότ αφφόρντ του τράβελ αμπρόαντ!

  Πάντως έχει ποιοτική διαφορά από τον Νταμπλ Γιου: ξέρει γεωγραφία και μπορεί να απομνημονεύσει τα δυσπρόφερτα ονόματα των Ασιατών ηγετών. Δεν είναι και λίγο.

 5. Δεν ξέρω ν’απαντήσω Μαυροχάλι. Αφού όλοι θα την ψηφίζαμε, μάλλον στο «λαϊκό» πρέπει να φέρνει. Εσύ τι λες; («Κουλτουριάρης» μπορεί να είναι απλώς ο μορφωμένος – οπότε χαρακτηρίζεται έτσι από τον αμαθή – ή ο ημιμαθής που ακκίζεται – οπότε χαρακτηρίζεται έτσι δικαίως απ’όλους. Η υποψήφια δεν φαίνεται να ανήκει στη δεύτερη κατηγορία κάτι που λειτουργεί υπέρ της)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s