Με χρησιμοποιείς !

«Τα πράγματα δεν είναι τόσο αγνά όσο κάποιοι αφελείς θέλουν να πιστεύουν» (Καθημερινή, 24.08): ο αυτοαποκαλούμενος «αντιεξουσιαστικός χώρος» χρησιμοποιεί εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου! Στον «εξουσιαστικό χώρο», πάλι, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα: και χρησιμοποιεί αλλά, κυρίως, χρησιμοποιείται. Από το ίδιο φύλλο της Καθημερινής:

«Κι όμως όλοι ξέρουν. Οχι όλα, αλλά όλοι ξέρουν από κάτι. Ξέρουν ότι το λαμπερό Κοσμοδρόμιο, όπως και κάθε τουριστική πίστα ξεσκίσματος στην Ελλάδα, από τα Μάλια έως το Φαληράκι, κι από τη Ζάκυνθο ώς την Κέρκυρα, κυβερνιέται από τις σιωπηλές δυνάμεις της οικοδομής και του real estate, από τις δυνάμεις των μαγαζιών και της νύχτας. Αυτές τις δυνάμεις υπηρετούν Πολεοδομικές Υπηρεσίες, ΙΚΑ, Εφορίες, Αστυνομίες, Λιμεναρχεία, δημοτικά συμβούλια και δήμαρχοι, πολιτευτές. Συχνά με το αζημίωτο – μια διευθυντική θέση σε υπηρεσία-κλειδί σε αυτές τις ζώνες βγαίνει σε πλειστηριασμό… Συχνά από φόβο κι από αδυναμία – οι κρατικοί υπάλληλοι είναι φτωχοί και ανίσχυροι, ανυπεράσπιστοι, μπροστά στο χρήμα και την πολιτική δύναμη.» (Ξυδάκης)

3 thoughts on “Με χρησιμοποιείς !

 1. Εσύ Χερκάπα το βιολί σου να ξεσηκώνεις τους νομοταγείς, άραγε ενάντια σε τί;
  Γιατί δε σε ικανοποιεί το κράτος (και οι σύμμαχοί του, έ;) που σοφά υπηρετεί τα συμφέροντα που τ΄ανατέθηκαν;
  Ξέρεις το
  ΄΄Πίσκοπε του Δαμαλά,
  δίχως νου δίχως μιαλά
  τα λιανά δεν ήθελες
  τα μεγάλα γύρευες…΄΄
  πρόσεξε..

 2. Δηλαδή η Καθημερινή θέλει να αποδείξει ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος είναι εντελώς παράνομος, σχεδόν εγκληματικός, ενώ ο κόσμος της εξουσίας απλώς σαπίζει.

  Παλαιοκώστας ή Καραμανλής;… Τουλάχιστον ο πρώτος και οι συνεργοί του θα μπουν για άλλη μια φορά στη στενή. Οχι όμως και η κουστωδία του δεύτερου.

 3. Κακαρά, αφού μου αποδίδεις φιλοδοξίες που δεν έχω, αναγκάζομαι να ομολογήσω το πιστεύω μου: Πιστεύω … εις το πνεύμα το άγιον, το ζωοποιόν, το εκ του πατρός εκπορευόμενον το λαλήσαν δια των προφητών Κονδύλη, Κοντογιώργη και Καστοριάδη.
  Μάνο, καλωσεπέστρεψες. Η Καθημερινή μάλλον – ως γραμμή της – θέλει να αποδείξει αυτό που λες. Μέχρι νεωτέρων απολύσεων βέβαια την απολαμβάνουμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s