Παπαντρέου κατά ΚΚΕ. Τι εννοούσε

Να πω την αμαρτία μου, σας ζηλεύω, όπως ένας πλούσιος κληρονόμος τον αυτοδημιούργητο. Ζηλεύω και τους ψηφοφόρους σας. Οι δικοί μας είναι πιο λαμόγια από μας – δεν φοβάμαι να το πω, γι’αυτό μάς ψηφίζουν εξάλλου – ενώ οι δικοί σας είναι λούζερς. Εμείς όμως έχουμε την εξουσία κι αν να μας κουνιέστε πολύ θα μπορούσαμε να σας δείξουμε ξανά τι σημαίνει εξουσία, όπως σας έδειξε ο παππούς μου πριν από 60 τόσα χρόνια (και τα αφεντικά του έμειναν ευχαριστημένα, τα δικά σας αφεντικά τι κάνανε αλήθεια;)

Είστε όμως λογικοί άνθρωποι πια, arent’ you? Μπορούμε να τα βρούμε, εξάλλου κάπου θά χετε και εσείς λερωμένη τη φωλιά σας, δεν μπορεί να είσαστε υπεράνω. Κανείς δεν είναι υπεράνω, μόνο ο Θεός. Κι ο δικός σας ο Θεός πέθανε, χα χα χα. Κι αν κλείνω το μάτι στο ΛΑΟΣ, μη νομίζετε ότι το θέλω. Ούτε ο μπαμπάς μου όταν έπαιζε με την ΕΠΕΝ το ήθελε. Επαγγελματίες είμαστε, τη δουλειά μας κάνουμε.

Και τώρα το μπλογκοπαίχνιδό μου:

Τι εννοούσε το ΚΚΕ με την απάντησή του;

Ας απαντήσει όποιος θέλει – ο νικητής κερδίζει μια προτομή του Μίμη Ανδρουλάκη, το πιάσατε το υπονοούμενο;

Advertisements

8 thoughts on “Παπαντρέου κατά ΚΚΕ. Τι εννοούσε

  1. A8lie, όπως ο ΓΑΠ λέει κάτι και – ερμηνεύω εγώ – εννοεί κάτι άλλο, ας κάνει κάποιος την ίδια άσκηση με την απάντηση του ΚΚΕ πχ περί δηλώσεων νομιμοφροσύνης βλ. http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=18/7/2008&id=9928&pageNo=7&direction=1 – ο Μανος πχ παραπάνω δίνει μια ερμηνεία. Αλλες ερμηνείες ;

  2. Καμιά επιχείρηση δε λειτουργεί εκτός νομιμότητας. Ειδικά του ΚΚΕ, που οι ελεγκτές του κράτους θα κάνουν «κρα» για να της ανακαλύψουν οποιαδήποτε παρατυπία.
    Όσο για τον Γιώργο, σόι πάει το βασίλειο όπως λες κι εσύ.

  3. Αντιθέτως. Καμιά επιχείρηση δεν λειτουργεί εντελώς εντός νομιμότητας.

    Αλλού είναι το θέμα, επιτρέψτε μου. Ενώ για τα αστικά κόμματα οι οικονομικές δοσοληψίες αποτελούν βασική πλευρά της πολιτικής τους ταυτότητας, το από ποιον τα παίρνουν κλπ., εφόσον ασκούν ή είναι κοντά στην εξουσία.
    Αντίθετα κριτήριο αποδοχής ενός κομμουνιστικού κόμματος δεν είναι η διαφάνεια των οικονομικών του δραστηριοτήτων, εφόσον αυτές αποτελούν μέσο μερικής αντιστάθμισης των συνολικά εις βάρος του συσχετισμών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s