Πεφωτισμένη δικτατορία των Βρυξελλών

– Και πώς ήταν στο Βουκουρέστι επί Τσαουσέσκου, Μ. ; Αισθανόσουν το κλίμα βαρύ;

–  Εντάξει … Στις Βρυξέλλες σήμερα είναι χειρότερα. Αστυνομία παντού*, αισθάνεσαι ότι είσαι υπό έλεγχο συνέχεια. Στη Ρουμανία υπήρχε η Σεκουριτάτε, εδώ τι να την κάνεις αφού όλοι γύρω σου Σεκουριτάτε είναι.

– ;

– Ολοι κοιτάνε πώς θα σε καρφώσουν. Μιλούσα στο αυτοκίνητο με το κινητό και από τα διπλανά αυτοκίνητα μου ‘κάναν παρατηρήση! Εχουν ενσωματώσει το κάρφωμα. Φταίει το εκπαιδευτικό σύστημα που τους κάνει τόσο «υπάκουους»; δεν ξέρω τι φταίει .

* Δεν υπάρχει επάγγελμα χωρίς τα μαύρα πρόβατά του.  Δεν μπορούμε συνεπώς να βγάζουμε γενικά συμπεράσματα από την αυταρχική συμπεριφορά μιας μικρής μειοψηφίας αστυνομικών (περί το 90%).

35 thoughts on “Πεφωτισμένη δικτατορία των Βρυξελλών

 1. Και οι Ζωές των άλλων αφορούν μόνο τους Αλλους, να εξηγούμεθα, έτσι; Δόξα σοι ο Θεός να λες…
  Χωρίς πλάκα, και όσο πιο νηφάλια μπορώ: τα δυτικοευρωπαϊκά καθεστώτα γίνονται συνεχώς πιο αυταρχικά – κι αυτό το ζεις, δεν το διαβάζεις σε αναλύσεις

 2. H ΓΣΕΕ ΜΕ ΕΚΒΙΑΖΕ ΜΕ ΨΕΥΤΟΑΝΤΑΓΩΓΗ 100.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
  Ενημερωθείτε για τη ΒΡΩΜΙΚΗ ΥΠΟΥΛΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ και καταχρηστική απoλυσή μου από την εργοδοσία της ΓΣΕΕ. Υπεξαιρώντας την αποζημίωση μου τα ασφαλιστικά και άλλα Δικαιώματά μου για εργασία 18 ΧΡΟΝΩΝ ! Με εκβίαζε με ΨΕΥΤΟΑΝΤΑΓΩΓΗ 100.000 ΕΥΡΩ με ΨΕΥΤΟΜΑΡΤΥΡΕΣ επειδή προσέφυγα δικαστικά κατά της ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΜΟΥ! ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ οι εργασιακές σχέσεις είναι απλές αστικές συμβάσεις ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ! Ενημερώστε φίλους και γνωστούς για το Blog μου http://apasxolisi.wordpress.com

  Σελίδες

  * Eύρεση εργασίας -Ευκαιρίες Καρίερας
  * Ετήσια αδεια – και επίδομα αδείας μισθωτών
  * Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ
  * Οn line επικοινωνία
  * Πίνακας μισθών και ημερομισθίων 2008-2009
  * ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

 3. Η βιντεοπαρακολούθηση και η παρακολούθηση-on-line για τις οποίες δόθηκε πράσινο φώς στην Γερμανία σε κάνουν όντως να αντριχιάζεις.Όμως Herr K. έχω την αίσθηση ότι και με τον κόσμο, όχι μόνο με τις κυβερνήσεις, κάτι συμβαίνει, κάτι που τους κάνει σε γενικές γραμμές (όχι ότι δεν πάρχουν αντιδράσεις) να αποδέχονται ολοένα και πιο αυταρχικό κράτος-παρακολουθητή, αν δεν γίνονται κομμάτι του, όπως γράφεις. Αίσθηση απλώς.

 4. Το κράτος γίνεται ολοένα πιο αυταρχικό, συμφωνούμε. Γιατί δεν υπάρχουν μαζικές αντιδράσεις;
  * Ισως γιατί αυτό γίνεται σιγά σιγά και «μαλακά».
  * Ισως γιατί η δύναμη, άρα και ο «Λόγος» της Αριστεράς μειώνεται: στη Γερμανία θα μας πεις εσύ, Μαυροχάλι -αλλά η Λίνκε δεν εξελίσσεται σε «κανονικό» κόμμα; Στη Γαλλία οι τροτσκιστές κοιτάνε πώς θα συμμαχήσουν με τους σοσιαλιστές, στο Βέλγιο η αντιπολίτευση (δηλαδή οι μαοϊκοί) έχει εκλογική δύναμη περί το 1%, Ιταλία και Ισπανία η (ορθόδοξη) Αριστερά είναι κάτω από 5% κτλ
  * Ισως γιατί κι εκεί που η Αριστερά έχει δύναμη, δεν υπάρχει πολιτική αντιπολίτευση στον αυταρχισμό – στην Ελλάδα πχ το μόνο, ουσιαστικά, αντιπολιτευόμενο κόμμα, το ΚΚΕ, δεν νομίζω να το απασχολόύν τέτοιες «λεπτομέρειες».

 5. Κάτι οι μικροαστοί που νομίζουν ότι αυτά είναι για τους άλλους, κάτι οι άλλοι που έχουν προετοιμαστεί ψυχολογικά για τα χειρότερα, κάτι η υποτίμηση του μετώπου της δημοκρατίας από την Αριστερά, συν όλα τα παραπάνω.

  Η LCR νομίζω ότι δεν λοξοκοιτά προς τους σοσιαλιστές, Herr K.

 6. Είμαστε ακόμη ζαλισμένοι από αυτό το μεταμοντέρνο απολιτίκ φρούτο της άρσης των διαχωριστικών γραμμών, του τέλους της ιστορίας, της αποκήρυξης της βίας (των μαζών, όχι του κράτους), σε συνδυασμό με την τρομοκρατία που ασκεί η αντιτρομοκρατική εκστρατεία. Η ηγεμονία αυτών των ιδεών θέτει την ελευθερία εκτός νόμου, πριν από τον ίδιο τον νόμο. Και μαζί συνθλίβει και τις διαθέσεις αντίστασης. Δεν είδες με τα πανεπιστήμια; Άρπαξαν δυο κάλπες, και αμέσως τους είπαν φασίστες, επειδή χρησιμοποίησαν «βία». Παλιότερα, αυτό όχι απλώς δεν θα γινόταν ανεκτό, ούτεν καν κατανοητό δεν θα γινόταν. Όποιος το ξεστόμιζε θα φάνταζε εξωγήινος.

 7. Ετοιμαζόταν διαδήλωση γεωργών και οδηγών σήμερα στο κέντρο. Οι δρόμοι είχαν κλείσει από χτες και η αστυνομία προειδοποίησε τους φιλήσυχους πολίτες των Βρυξελλών να μην κυκλοφορούν και πολύ, γιατί οι βανδαλισμοί θα διαρκούσαν όλη την ημερα. Οι γκροτέσκοι βάνδαλοι με τα φορτηγά και τα τρακτέρ δεν φάνηκαν ακόμη. Τα οχήματά τους δεν πιάνουν μεγάλες ταχύτητες, έρχονται κουτσά-στραβά, ακούμε, όπως μπορούν.

  Για όπλα τους φέρνουν πατάτες, τις οποίες θα τις μοιράσουν στον κόσμο, λένε. Όχι εκτοξέυοντάς τις, -με το χεράκι, κανονικά, μια προσφορά των κατεστραμμένων γεωργών που δεν έχουν λεφτά να πάρουν ψωμί να φάνε κι έτσι μας κερνάνε ό,τι έχουν.
  Τέτοιοι βανδαλισμοί!

  Ολόκληρο το αστυνομικό σώμα κύκλωσε από το πρωί τα ευρωπαϊκά κτίρια για λόγους ασφαλείας. Εκατοντάδες μπατσόνια κουκλοφορούν αρματωμένα εδώ κι εκεί, μην έχοντας τίποτα να κάνουν, γελοία άεργοι.

  Λέω να βγάλω το κεφάλι από τον 13ο όροφο και να αρχίσω να εκτοξεύω γλάστρες με πρασινάδα.
  Ό,τι έχουμε, αυτό κερνάμε.
  Να γίνει κάτι, επιτέλους, να ζωντανέψουν τα παιδιά…

  (ντροπή και κρίμα. ποιος ξέρει τι κατήντησα και δεν το νιώθω…)

 8. Μάνο, δεν ξέρω πολλά για τη LCR – μια εντύπωση ανέφερα. Πάντως το ότι με τη μια κατάλαβες ότι γι αυτους μιλάω – και όχι για άλλες τροτσκιστικές ομάδες – μου ενισχύει την άποψη ! Αν έχεις υπόψη σου κανά καλό άρθρο για το θέμα, στείλε.

  Οντως, είναι για τους άλλους όχι για μας – όταν έρθει όμως η σειρά σου δεν θα σε βοηθήσει κανείς που λέει κι ο Μπρεχτ

  Απ’την άλλη δεν ξέρω πώς σκέπτονται οι πιο πολλοί. Δηλαδή, βλεπουν αστυνομία και αισθάνονται ασφαλείς; Εμένα, ένας δάσκαλός μου, μάς έλεγε «θέλουν αστυνομία, πιο πολλή αστυνομία, γιατι λένε ότι φοβούνται … Εγώ σε περιοχές με πολλή αστυνομία δεν πάω, φοβάμαι…»

  Στέλιο, όντως η αντιτρομοκρατική εκστρατεία ασκει τρομοκρατία – αν δεν δολοφονεί -πράγμα που στην Ευρώπη και την Ελλάδα γίνεται σπάνια – επιδιώκει να σε φέρει σε μία συνεχή παιδιάστικη κατάσταση φοβίας. με τα συνακόλουθα που περιγράφεις.

  Για τα πανεπιστήμια δεν είμαι σωστά ενημερωμένος, δεν μπορώ να έχω άποψη.

 9. Θεώρημα, όλοι φιλήσυχοι είμαστε. Τι καλύτερο από την ησυχία; Ισως η υγεία και η συμμετοχή. Βέβαια πολλοί νοικοκυραίοι εξισώνουν τη φιλησυχία με τη λοβοτομή .
  Οι αστυνομικοί δεν είναι άεργοι. Το έργο τους συνίσταται στο να φαίνονται…

 10. Μόνο που, όπως λέει και η λαϊκή παροιμία, δεν πρέπει να φαινόμαστε μόνο, πρέπει και να είμαστε (κάτι για τη γυναίκα του Καίσαρα λέει η παροιμία, αλλά την χρησιμοποιώ στα μέτρα μου).
  Είμαστε αυτό που φαινόμαστε, κύριε Κ?

  (προσοχή, λόγο και πέτρα -ή πατάτα- πέταξες, πίσω δεν θα την πάρεις)

 11. Θεώρημα, πριν πετάξεις την πατάτα ή τη γλάστρα, περίμενε το λήμμα Σοπενχάουερ στη Βιβλιοθήκη herrk. Μια πρόγευση: Ο καθένας είναι 1. αυτό που είναι 2. αυτά που έχει 3. αυτο που φαντάζεται ότι είναι (θέση στην κοινωνία). Ουσιαστικά όμως είναι μόνο το 1.

  Οχι δεν είμαστε αυτό που φαινόμαστε – αν το θέλουμε !

  Για το όλο θέμα των καμερών, κοιτάξτε και αυτό:
  http://manitaritoubounou.wordpress.com/2008/06/17/mati-8eou-dikomas-kameras/

 12. Το έργο μας λοιπόν συνίσταται στο να φαινόμαστε κάτι που δεν είμαστε υποχρεωτικά?

  Δεν θα πετάξω τίποτε κύριε Κ, τα παράθυρα είναι (της) ασφαλείας. Έχουνε γνώση η φύλακες.

 13. έσας προστατεύουν τα παράθυρα ασφαλείας, theorema, άλλα έτσι βαθιά πεπορωμένη/ος που είστε, πού να το καταλάβετε!
  Για την αριστερά πανευρωπαϊκώς θα μισωσυμφωνήσω μόνο, Herr K. Όχι γιατί στην Γερμανία τουλάχιστον δεν συμβαίνει αυτό που λέτε, αλλά γιατί ο «πόθος για ασφάλεια» έχει, μου φαίνεται, ούτως ή άλλως βαθιές ρίζες και βρίσκει μεγάλη απήχηση. Και η προπαγάνδιση της κοινωνίας της ασφάλειας γνωρίζει γκραν σουξέ. Θέλει νομίζω, συζήτηση το πράγμα, δεν ξεμπερδεύουμε με σχολιάκια.

 14. maurochali
  το γνωρίζω πως εμάς προστετεύουν τα παράθυρα ασφαλείας. Παλιότερα, με τα απλά τζάμια, είχαν σημειωθεί αυτοκτονίες υπαλλήλλων, και αυτό δεν το θέλουμε, το θέλουμε?… Αυτό το «εμάς» είναι σχετικό, βεβαίως, επιτρέψτε μου να προσθέσω.

  Κύριε Κ.
  Μμμμμ.

 15. Στέλιο, το τερπνόν (ξεκαύλωμα με τα σχόλια / άρθρα) μετά του ωφελίμου (ικανοποιούμε τη διανοητική μας περιέργεια με πηγές) !
  Θεώρημα, ασφαλώς δεν το θέλουμε.
  Το «μμμ» είναι απάντηση στο «αχά» υποθέτω

 16. Σπάζοντας τον τόσο οικονομικό κώδικα επικοινωνίας (μμμμ, αχα κλπ): χτές η Σουηδική βουλή υπερψήφισε νόμο που επιτρέπει στις μυστικές υπηρεσίες του στρατού (sic!) να παρακολουθούν όλα (sic!) τα τηλεφωνήματα και όλη την ηλεκτρονική επικοινωνία προς και από χώρες του εξωτερικού. Χωρίς καμία δικαστική ή άλλη έγκριση.

 17. δεν κάνουμε ότι δεν ακούμε τις ωραίες σας προτάσεις Herr K. (ο Στέλιος κάνει ολοφάνερα πλάκα και καλά κάνει), είμαστε μόνο λίγο πνιγμένοι και πρέπει να βρούμε χρόνο να το συζητήσουμε μεταξύ μας (= τα μαυραχαλια) το θέμα.

  προς Θεώρημα: όχι και βέβαια δεν το θέλου{μ,ν}ε. (Προκαλεί όντως συγχύσεις να είσαι όλη την ώρα μέσα και όλη την ώρα να είσαι με τους απέξω.)

 18. maurochali
  Το «όλη την ώρα» είναι σχετικό. Σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρθηκα, εν προκειμένω.

  Herr K.
  Ναι, σε αυτό απάντησα. Χαίρομαι που καταλαβαινόμαστε.

 19. Στέλιο, φυσικά και πήρα στα σοβαρά (= έλαβα υπόψη) το αστείο σου. Το ότι δεν απάντησα με πλάκα, σημαίνει ότι το βρήκα εύστοχο.
  Μαυροχάλι, το χειρότερο είναι ότι δεν εκπλήσσομαι με την πληροφορία σου για τη Σουηδία. Οπως λέέι κι ένα παλιο σουηδικό σουξέ «μέρα με τη μέρα τα πραγματα καλυτερεύουν».
  Μαυροχάλι, εύχομαι να βρεις χρονο. Είναι πολυ ενδιαφέρον θεμα.
  Θεώρημα, βλέπεις ίχνη απο τη χθεσινή πορεία από το 13ο;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s